زیرساختهای رو به توسعه مرز ماهیرود
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - حدود یک دهه از تعطیلی یک طرفه 3 بازارچه مرزی خراسان جنوبی دوکوهانه نهبندان، یزدان زیرکوه و گلورده درمیان از سوی کشور افغانستان میگذرد و در این مدت بازارچه مرزی ماهیرود یک تنه بار صادرات و واردات یا به عبارت دیگر مبادلات تجاری خارجی خراسان جنوبی را به دوش میکشد.
در دولت سیزدهم تلاشهای بسیاری خوب و بی سابقهای برای تامین زیرساختهای مورد نیاز گذرگاه تجاری خارجی مرز ماهیرود در خراسان جنوبی انجام شده، اما تا رسیدن به سر منزل مقصود فاصله اش زیاد است.
از جمله زیرساختهای اساسی و مورد نیاز این معبر تجاری راه دسترسی دوطرفه است که هرچند این مهم در دستور کار قرار گرفته، اما آن طور که باید و شاید از سرعت لازم برخودار نیست.
همچنین هرچند روز به روز بر زیرساخت این معبر تجاری با وجود ایجاد قطعه منفصله منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی، پایانه مرزی و گمرک ماهیرود افزوده شود، اما آن طور که رضا عابدینی، مدیر گمرک ماهیرود گفت: تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد.
وی با بیان این که در این بازارچه مرزی از 3 معبر پایانه مرزی، گمرک و قطعه منفصله منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی تشریفات گمرکی انجام میشو افزود: همه سازمانهای متولی به تناسب فعالیتی که دارند در حال تامین زیرساختها در این معبر تجاری خارجی هستند.
وی از رو به توسعه بودن زیرساختها در گمرک ماهیرود خبر داد و اضافه کرد: از جمله این زیرساختهای میتوان به احداث باسکول، ایکس ری و... اشاره کرد که با همکاری بخش خصوصی و منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی یک ایکس ری دیگر نیز در حل احداث است.
مدیر گمرک ماهیرود تصریح کرد: هرچند به لحاظ هوشمندی و تأمین زیرساختها این نقطه تجاری خارجی روبهتوسعه است، اما با ایدهآلها فاصله بسیار دارد ولی به لحاظ تأمین زیرساختها حرکتش روبهجلو است.
عابدینی در زمینه جاده ترانزیتی محور سربیشه - ماهیرود نیز گفت: هر چند متولی این زیرساخت اساسی اداره کل راه و شهرسازی است، اما بهعنوان فردی که در این مسیر همیشه در رفتوآمد هستم با این که متولیان امر در حال احداث باند دوم هستند ولی نیاز است تا بر سرعت کار بهواسطه ترددهای بسیار آن هم خودروهای ترانزیتی افزوده شود.
مدیر گمرک ماهیرود اضافه کرد: به کارگیری نیروهای توسط بخش خصوصی بهویژه منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با تمرکز بر بهکارگیری نیروهای بومی است بهطوری اغلب نیروهای کارگری بخشهای خصوصی مرز ماهیرود از همین روستاهای این طرف و آن طرف مرز هستند، اما اکثریت با نیروی ایرانی است.
به گفته عابدینی آن چه اکنون بیش از همه باید مدنظر باشد تقویت زیرساختهایی، چون آتشنشانی و... و تکمیل نیروی انسانی است چرا که نهتنها این نقطه مرزی بلکه اغلب سازمانها و نهادها با کمبود نیروی انسانی مواجهاند. وی یادآورشد: ایجاد امکان رفاهی برای استراحت تجاری و رانندههای ترانزیتی نیز در دست پیگیری است؛ بنابراین گزارش، تلاش برای افزایش مراودات اقتصادی با کشورهای مختلف، اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری و افزایش میزان صادرات کالا به لحاظ ارزشی و وزنی بخشی از اقدامات مسئولان در خراسان جنوبی است که سبب شده صادرات قطعی استان در 6 ماه نخست امسال از نظر ارزشی 43 درصد و از نظر وزن 20 درصد افزایش یابد. همچنین 607 هزار و 155 تن کالاهای تولیدی خراسان جنوبی به ارزش 103 میلیون و 215 هزار و 335 دلار در این مدت به خارج کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش 31 درصد و از نظر وزن 6 درصد رشد دارد.91.13 درصد کالاهای تولیدی صادراتی خراسان جنوبی در سال جاری راهی بازار افغانستان شد و علاوه بر این کشور پاکستان، عراق، ارمنستان، پاکستان و ترکمنستان هم از جمله کشورهایی است که با جمعیت فراوان و در همسایگی ایران از بازارهای هدف به شمار میرود که مسئولان استان برای دستیابی به آن برنامهریزی کردهاند که مقدار صادرات به اکثر این کشورها هم در سال جاری افزایشی بوده است.
منبع:خاورستان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/768978/