پیام خراسان

آخرين مطالب

تهران شهری رویداد زده است/ باید برخی رویداد‌های فرهنگی را به شهرستان‌ها منتقل کنیم مقالات

تهران شهری رویداد زده است/ باید برخی رویداد‌های فرهنگی را به شهرستان‌ها منتقل کنیم
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - کلانتری گفت: تهران شهری رویدادزده است و ما می‌توانیم با انتقال برخی از رویداد‌های حوزه کتاب و فرهنگ از تهران به شهرستان‌ها، هم تاثیر آنها را بیشتر کرده و هم جمعیت بیشتری را با موضوع درگیر کنیم.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دیدار جمعی از دبیران جوایز ادبی و کتابی کشور با عبدالحسین کلانتری؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی رمضانی؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران دوشنبه (28 آبان 1403) برگزار و در آن از مجموعه چهار جلدی «کتاب‌شناسی توصیفی آثار منتخب جشنواره‌های کتاب ایران» رونمایی شد.
دبیران جوایز ادبی و کتابی ایران در این نشست ضمن معرفی جشنواره‌های مذکور، درباره مسائل و مشکلات پیرامون این موضوع صحبت کرده و پیشنهاد‌هایی را برای هرچه بهتر برپا شدن این جشنواره‌ها و تغییر در مدل اجرای آنها مطرح کردند.
کثرت جشنواره‌ها و نداشتن اساسنامه رسمی، بهره‌وری پایین جشنواره‌ها در تولید آثار ادبی موثر، رها شدن آثار برگزیده در جشنواره‌های ادبی، کمبود منابع مالی برای اجرا و قدردانی شایسته از برگزیده‌های جوایز، نبود اعتبار جوایز برای رتبه‌بندی کارمندان و مدرسان دانشگاه و مدرسه، نبود سیاست‌گذاری مشخص در ارزیابی جوایز و جشنواره‌ها و حمایت نکردن از آثار تولید شده از جمله دغدغه‌های دبیران جوایز ادبی بود که در این دیدار به تفصیل مطرح شد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با اشاره به تعدد و تکثر جشنواره‌ها گفت: یکی از ضرورت‌های مهم هر عرصه برای کار بهتر مستندسازی است. این مستندسازی اگر در زمان خودش اتفاق بیفتد بسیار پرمحتواتر است. هر زمانی که در جامعه موضوعی پیچیده می‌شود مسائل مرتبط با آن باید بیشتر تفکیک شود. مثلا تنوع فکری و سنی موجود در جامعه ضرورت پرداختن به گروه‌های مختلف مانند کودک و نوجوان، زنان و... را با اهمیت‌تر می‌کند. از این رو موضوع‌بندی محتوایی و جزئیات در مسائلی مانند جشنواره‌ها نیز ضروری است.
کلانتری در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از زحمات دبیران جشنواره‌های ادبی و کتابی، ادامه داد: حوزه کتاب با تمام افت و خیز‌ها و مشکلاتش، حوزه رو به رشدی است. گستردگی و تکثر جشنواره‌ها و رها شدگی آثار از موارد مهمی است که به آن اشاره شد. ما باید از این آشفتگی در جشنواره‌ها و جوایز درآمده و با یک رتبه‌بندی مانند جشنواره‌های علمی و تخصصی، اعتبار بیشتری به جوایز ادبی و کتابی بدهیم.
وی ادامه داد: هر جشنواره و رویدادی باید توسط گروهی از متخصصان بررسی شود و از نظر اعتباری سطح‌بندی و درجه‌بندی شده و حمایت‌ها هم منوط به رعایت استاندارد‌های تصویب شده این گروه متخصص باشد. در واقع باید هیئت علمی یا هیئت داوران برای این موضوع تشکیل شود تا جایگاه جشنواره‌ها بالا رفته و به تبع آن برگزیده‌ها از منافع مادی و معنوی آن بهره‌مند شوند.
کلانتری با اشاره به دشواری‌های ساماند‌هی و نظام‌مندی در حوزه فرهنگ، تاکید کرد: این دغدغه وجود دارد که ما در این زمینه دچار بروکراسی نشویم و این کاملا قابل درک است. باید نظام‌مندی و خلاقیت را به گونه‌ای به نقطه اعتدالی برسانیم که خلاقیت سرکوب نشده و نظم هم رعایت شود.
وی ادامه داد: با هماهنگی انجام شده با وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر سازمان‌ها و بنیاد ملی نخبگان می‌توان تاثیرگذاری این جوایز را در زندگی کاری نویسندگان بیشتر کرد، اما باید مشروط به استاندارد‌های جامع این حوزه باشد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر ضرورت انتقال برخی از جشنواره‌های حوزه فرهنگ از تهران به شهرستان‌های دیگر تاکید کرد و گفت: همچنین باید بسیاری از رویداد‌های حوزه کتاب را از تهران به شهرستان‌ها ببریم. تهران شهری رویداد زده است و ما می‌توانیم با انتقال برخی رویداد‌ها هم تاثیر آنها را بیشتر کرده و هم جمعیت بیشتری را با موضوع درگیر کنیم.
بیشتر جشنواره‌های کشور در حوزه کتاب است مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران نیز در این نشست با اعلام اینکه حوزه کتاب بیشترین جشنواره را در کشور داراست، گفت: جشنواره‌ها و جوایز ادبی با تمام فراز و فرود‌هایی که در دوره‌های مختلف داشته‌اند از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین جشنواره‌های کشور به شمار می‌روند. دلیل آن هم تولید زیاد کتاب است. زمانی که هر سال بین 70 هزار الی 80 هزار عنوان کتاب چاپ می‌شود طبیعی است که بیشترین جایزه و جشنواره مربوط به این حوزه باشد. 
رمضانی با اشاره به کثرت جشنواره‌های ادبی و کتابی تاکید کرد: هدف ما از این دیدار اخذ نظر تمامی فعالان این حوزه و سیاست‌گذاری جدید برای طراحی و برگزاری هرچه بهتر جشنواره‌ها و جوایز ادبی است.
بسیاری از آثار بعد از برگزیده شدن رها می‌شوند و کمتر اثری به جامعه بین‌الملل معرفی می‌شود تا در بعد جهانی هم به فروش برسد. در اینجا مسئله اصلی این است که آیا ما موضوع ارائه بین‌المللی آثار را به رسمیت می‌شناسیم یا کار جشنواره را تمام شده می‌دانیم.
وی ادامه داد: پیوند آثار با جشنواره‌ها و بازار بین‌الملل باعث می‌شود که ما استاندارد‌هایی را در این حوزه رعایت کنیم که راحت‌تر مورد پذیرش قرار بگیرد و این موضوع را به جشنواره‌های داخلی هم تعمیم دهیم. کتاب‌های دانشگاهی، دفاع مقدس و کودک و نوجوان ما در سطح بین‌المللی فروش دارد، اما اینکه این آثار خروجی جشنواره‌هاست یا خیر، باید بررسی شود.
رمضانی در مورد اینکه جوایز ادبی خصوصی ارجح‌تر است یا جوایز دولتی، گفت: یکی از مسائل همیشه مطرح این است که جوایز ادبی در عین برخورداری از حمایت دولتی، در تغییر دولت‌ها تحت تاثیر قرار نگیرند. بسیاری از جشنواره‌ها تحت حمایت حاکمیت و دولت هستند و البته این موضوع ایرادی ندارد و نمی‌خواهم دوگانه درست کنم. حال این پرسش مطرح است که در این فضا، مجموعه‌هایی که بهتر عمل می‌کنند، کدامند؟ مثلا در کنار جایزه ادبی جلال آل‌احمد، جایزه خصوصی شهید غنی‌پور را داریم که در کیفیت بسیار بالایی برگزار می‌شود. این موضوع نیازمند بررسی و مطالعه جشنواره‌های قبلی و مرور تاریخ شفاهی جوایز ادبی است و ضرورت جمع‌آوری و انتشار کتاب‌هایی مثل «کتاب‌شناسی توصیفی آثار منتخب جشنواره‌های کتاب ایران» را بیشتر می‌کند.
در پایان این مراسم مجموعه چهار جلدی «کتاب‌شناسی توصیفی آثار منتخب جشنواره‌های کتاب ایران» که از سوی انتشارات خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شده است، رونمایی شد.
سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از 23 آبان (1403) شروع شده و تا 30 آبان (1403) ادامه دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/769188/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خراسان رضوی میزبان پیکر 14 شهید گمنام می‌شود

مرمت و بهسازی 4 حلقه چاه مالداری در مناطق عشایری بشرویه

اهدای 7700 بسته ویژه دانش‌آموزان ایتام و نیازمند خراسان‌جنوبی

ارتقا ایمنی محور بندرعباس به سیرجان با ترانشه حاجی آباد/ پیش‌بینی اتمام پروژه تا پایان سال

راز زندگی ماندگار نیما فلاح و سحر ولد بیگی از زبان خودشان + فیلم

ادامه روند آلودگی هوای شیروان و بجنورد

سرمایه گذاری فولاد خراسان و آغاز عملیات اجرایی پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهری نیشابور

اشراف اطلاعاتی زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی است

مشکل تأمین آب شرب و صنعتی در استان خراسان رضوی داریم

تجدید میثاق بسیجیان تربت‌جامی با آرمان‌های مقدس شهیدان

فاصله هتل آدینا از بهترین رستوران‌های مشهد

بسیجیان تربت‌جامی با آرمان‌های مقدس شهیدان تجدید میثاق کردند

برای ارتقاء جامعه اسلامی باید مدرسه، دانشگاه و مساجد در کنار هم تلاش کنند

حمله تند خیابانی به بیرانوند: از طبقات ساختمان‌هات کم کن و به طبقات کتاب‌هات اضافه کن!+ فیلم

کتاب و کتاب‌خوانی یکی از عوامل مهم و موثر بر رشد انسان است

آیت‌الله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود

برای حفظ سرمایه‌های معنوی نظام مقدس اسلامی نباید کوتاهی کرد

تفکر بسیجی بسترساز مدیریت جهادی و انقلابی است

بسیج متعلق به کل جهان اسلام و مظلومین جهان است

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق بیرجند امروز و فردا پنجشنبه 1 آذر و جمعه 2 آذر 1403

توقیف و اعمال قانون 78 دستگاه خودرو متخلف در بیرجند

اهدای 7700 بسته حمایتی به دانش‌آموزان نیازمند خراسان‌جنوبی

عشایر بشرویه 44 راس دام سبک به مردم لبنان اهدا کردند

بازدید استاندار خراسان شمالی از پروژه‌های «رها شده» بجنورد

راز حضور چند بازیکن جوان استقلال در اردوی امارات!

آغاز رسیدگی به پرونده بزرگ کلاهبرداری شرکت رضایت خودروی طراوت نوین

اهدای جهیزیه به نوعروسان و خانواده‌های نیازمند شهرستان بجنورد

هوشمندسازی پلیس نقش مهمی در ارتقای امنیت عمومی دارد

دلیل فرود اضطراری پرواز رامسر- مشهد در ساری چه بود؟

بیش از 20 میلیون مسافر در شبکه ریلی جابه‌جا شده‌اند

بازگشت فرجی به پست پرماجرا این بار با مرتضی

قدرت‌نمایی روبرتو پیاتزا: این بار در لیگ قهرمانان

ابعاد دیگر ماجرای قتل بانوان سالخورده در فاروج و مشهد روشن شد

اجرای طرح مردمیاری در روستا‌ی مرزی پشته+ تصاویر

شخصیت اجتماعی دانش آموزان با شرکت در اردوهای پیشتازان رشد می‌کند

امروز فرهنگ و تفکر بسیج گره گشای مشکلات کشور است

کبیری مدیرعامل کیش: رقبای کیش در ایران نیستند باید نگاهمان بین‌المللی شود

امام جمعه اصفهان: راه رشد انسان کتاب است

صحبت های جنجالی جواد خیابانی علیه علیرضا بیرانوند

تجلیل از سردار شهابی‌فر به عنوان قهرمان ملی/ رونمایی از سه کتاب با محتوای جهاد و مقاومت

تصاویر/ آیین رونمایی از کتاب «در جواهر نشان»

«وزارت و دیوان‌سالاری ایرانی در عصر اسلامی» به چاپ دوم رسید

اودلاجان به روایت هارون؛ داستان همزیستی پیروان دو دین الهی

تابناک گزارش می دهد: نمایندگان اهل دل در مجلس دوازدهم!

رونمایی از کتاب شهدای کارگری شهرستان کاشان با عنوان «گل هلی قالی زهرا»

توضیح سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها درباره پرداخت نشدن یارانه برخی دهک ها: یارانه هیچ‌کس حذف نشده است

بازگشت کارخانه قند فریمان به چرخه تولید

راهپیمایی جمعه خشم در مشهد برگزار می‌شود

ولادت‌ها در ایران برای اولین بار به زیر یک میلیون نفر می‌رسد

تندروی نمایندگان مجلس این بار علیه قالیباف