پیام خراسان

آخرين مطالب

قهرمان دهه هفتادی؛ جوان‌ترین شهید مدافع حرم که بود؟ مقالات

قهرمان دهه هفتادی؛ جوان‌ترین شهید مدافع حرم که بود؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مرور زندگی او به عنوان یک شهید دهه هفتادی نکات قابل تأملی برای نوجوانان و جوانان دارد که از این جمله می‌توان به پایبندی او به مطالعه و کسب رضایت پدر و مادر اشاره کرد. - اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تاریخ ایران پر است از نام قهرمانانی که هر کدام تلاش کرده‌اند برای حفظ آب‌وخاک و آیین این ملت، جانفشانی کنند، اما انتشار خاطرات شهدای مدافع حرم در سال‌های گذشته، دریچه دیگری به‌روی معرفی این قهرمانان گشود.
آنها با وجود سن کم و علی‌رغم اینکه نسلی متفاوت با گذشته هستند، توانستند در بزنگاه‌ تاریخ، در قسمت درست تاریخ بایستند.
کتاب «بیست سال و سه روز»، نوشته سمانه خاکبازان، از جمله آثاری است که به روایت زندگی شهید سیدمصطفی موسوی، جوان‌ترین شهید مدافع حرم، می‌پردازد. 
شهید موسوی در حالی که تنها سه روز از تولد 20 سالگی‌اش می‌گذشت، در حمله‌ای که به اطراف حرم حضرت زینب(س) در دمشق شد، به فیض شهادت نائل آمد. او که از نیروهای هوابرد بود، برای رسیدن به سوریه و دفاع از حرم و حریم اهل بیت(ع) راه پر فراز و نشیبی را طی کرده بود که خاکبازان در این کتاب، تلاش کرده به خوبی روایتگر مجاهدت‌های او باشد. 
زندگی شهید موسوی تنها به این بُعد ختم نمی‌شود. مرور زندگی او به عنوان یک شهید دهه هفتادی نکات قابل تأملی برای نوجوانان و جوانان دارد که از این جمله می‌توان به پایبندی او به مطالعه و کسب رضایت پدر و مادر اشاره کرد. 
در معرفی این کتاب آمده است: شهید سید مصطفی موسوی عاشق موسیقی بود؛ هم پاپ و هم سنتی. اگر با بچه­‌های فامیل جمع می­‌شدند، می­‌زدند به دل جاده و می­‌رفتند سفر، گاهی قلیان هم می­‌کشید؛ اما نماز اول وقتش هیچ وقت ترک نمی‌شد. هر پنج­شنبه بهشت زهرا می­‌رفت. هم سر خاک خسرو شکیبایی و پیمان ابدی، هم سر خاک شهید پلارک و شهدای گمنام... .

پیام خراسان

سمانه خاکبازان در کتاب «بیست سال و سه روز»، که دوازدهمین کتاب از مجموعه مدافعان حرم نشر روایت فتح است، زندگی یک جوان با معیارهایی را که همه جوانان این روزهای ما دارند، بازگو می‌کند.
خاکبازان درباره شخصیت او و چرایی انتخاب خاطرات او برای نوشتن می‌گوید: در وهله اول برای من، جوانی و رفتن این شهید به سوریه جذابیت داشت. بعد از مصاحبه‌های مختلف و تأملی که در شخصیت او داشتم، دیدم که چقدر او شخصیت جذاب و دلنشینی دارد. این مسئله سبب شد تا علاقه‌ام برای شناخت او بیشتر شود.
او در ادامه بیشتر توضیح داد و افزود: ایشان یک‌جور اجتماع نقیضین بود؛ هم علاقه‌مند به موسیقی پاپ و هم اهل سفر رفتن بود و به ظاهر خودش بها می‌داد و درست مانند یک نوجوان امروزی زندگی می‌کرد؛ و از سوی دیگر، اهل نماز اول وقت بود و روزه‌هایش را ترک نمی‌کرد؛ حتی در شرایط سخت کاری و در منطقه‌ای با درجه حرارت بالا. او به مزار شهدا می‌رفت، همانطور که بر سر خاک هنرمندان می‌رفت. در کنار هم قرار گرفتن این خصوصیات در کنار یکدیگر، جذابیت شخصیت او را بیشتر کرده بود.
قصه مجید؛ مثل علی‌اکبر(ع) رفت و مانند علی‌اصغر(ع) برگشت از جمله ویژگی‌های شهید موسوی، استمرار او بر مطالعه بود. در قفسه کتابخانه او، کتاب‌های مختلفی به یادگار مانده؛ از دکتر علی شریعتی گرفته تا کتاب‌های علامه جعفری و ... . داشتن «یک سیر مطالعاتی منظم» گوهری است که در این سال‌ها با وجود تغییر سبک زندگی، اولویت یافتن شبکه‌های اجتماعی و دغدغه‌های مختلف، کمتر نصیب بسیاری از ما می‌شود. همین موضوع سبب شد تا شهید موسوی از بسیاری از هم‌نسلان خود چند قدم جلوتر باشد: «شهید اول از همه نخبه بود. او در رشته ریاضی تحصیل کرده بود، اما از دوره دبیرستان طراحی و اختراع چند کار را شروع کرده بود. در همین دوره، یک ناو جنگی را طراحی کرده بود که در ایران چندان مورد استقبال قرار نگرفت. او پس از مدتی، تصمیم گرفت تا این طرح را به مراکز علمی کانادا بفرستد.

پیام خراسان

پس از مدتی ایمیلی از یکی از مراکز علمی کانادا به شهید موسوی ارسال شد. طرح پذیرفته و از او درخواست شده بود تا برای ادامه تحصیل به این مرکز مراجعه کند. اما در این میان، دیدن یک سریال، مسیر زندگی او را تغییر داد: «در همان زمان سریال شوق پرواز، با محوریت زندگی شهید بابایی، از تلویزیون پخش می‌شد. شهید موسوی از اینجا عاشق پرواز و خلبانی می‌شود. او با هدف اینکه کاری مانند شهید بابایی انجام دهد، به هوابرد می‌رود.

پیام خراسان

برای شهید موسوی، زندگی در جای دیگری غیر از خیابان‌های شلوغ و پر زرق و برق غرب در جریان بود: خلبانی، یک انتخاب آگاهانه برای او بود. با این حال برخی به او می‌گفتند که تو در این سریال تحت تأثیر شهاب حسینی هستی. از او می‌پرسند خلبانی را به خاطر پولش دوست داری یا مقبولیت اجتماعی‌اش؟ اما شهید موسوی هدف دیگری را انتخاب کرده بود. او از همان ابتدا می‌گوید که دوست دارد در این رشته تحصیل کند و «به قلب تل‌آویو» بزند و تأکید دارد که می‌خواهم «کاری بکنم، کارستان».
خاکبازان ادامه می‌دهد: خانواده و دوستانش در مصاحبه‌ها از علاقه او به شهید بابایی می‌گفتند. شهید موسوی می‌گفت من دوست دارم همانند شهید بابایی خدا را در اوج ببینم و به این شناخت برسم.
اما هوابرد و خلبانی کار ساده‌ای نبود. بسیاری در ابتدا فکر می‌کردند که او با دیدن مشقت‌های این رشته، آن را رها خواهد کرد و منصرف خواهد شد: شهید موسوی ابتدا تلاش می‌کند از طریق ارتش وارد این حوزه شود. اما در بخش معاینات پزشکی رد می‌شود، سپاه نیز او را به خاطر سن کم رد می‌کند. از طریق یکی از دوستانش وارد بخش هوابرد می‌شود و دو سال تمرینات سختی مانند غواصی، آشنایی با اسلحه‌های مختلف و دوره‌های آموزشی فشرده را پشت سر می‌گذارد. او تمام این مراحل را طی می‌کرد تا بتواند در مرحله بعد، وارد خلبانی شده و آموزش‌های فشرده دیگری را هم پشت سر بگذارد. از جمله این دوره‌ها، قرار گرفتن در بیابانی بدون امکانات بود، آنها باید خود را تا یک زمان معینی، زنده نگاه می‌داشتند و از پس مشکلات متعدد برمی‌آمدند. 
حضور در معرکه سوریه، کار ساده‌ای نبود. فیلم‌هایی که داعش از قساوت و سنگدلی‌های خود منتشر می‌کرد، ممکن بود جرقه یک تردید را در ذهن‌ها روشن کند. به گفته آنهایی که در این جنگ حضور داشتند، برخی پای پرواز منصرف می‌شدند و برمی‌گشتند: شهید موسوی سه سال برای رفتن به سوریه پافشاری کرد. او از جمله افرادی بود که این مسیر را آگاهانه انتخاب کرد. هرچند موانع متعددی پیش روی او بود، اما تقدیر خداوند چیز دیگری بود. دو بار به صورت اشتباهی به شهید موسوی زنگ می‌زنند تا در جلسه اعزام نیروها به سوریه حاضر شود؛ این در حالی بود که تأکید شده بود موسوی از هیچ طریقی متوجه اعزام نیرو نشود. اما سرنوشت او این بود و این ماجرا نشان می‌دهد که همه کاره عالم، خداست. 
خاکبازان، تصمیم برای رفتن به سوریه و شهادت در این راه را نتیجه مطالعات شهید موسوی می‌داند: او بعد از خواندن کتاب‌های مختلف، مدام به این قضیه فکر می‌کرد که چطور می‌تواند یک یار باشد. او همیشه تأکید داشت که امام حسین(ع) تشنه یک جرعه آب نبود، تشنه یک لبیک بود. این انگیزه سبب شد تا کم‌کم با شهدایی مانند بابایی و چمران آشنا شود. 
نویسنده کتاب «بیست سال و سه روز» در ادامه از درس‌هایی می‌گوید که در کنار شناختن شخصیت شهید موسوی به دست آورده است: شخصیت ایشان از چند منظر برایم پررنگ بود. او تأکید داشت که هیچ‌گاه انسان‌ها را قضاوت زودهنگام نکنیم. از سوی دیگر، داشتن یک سیر مطالعاتی و آرامش درونی از دیگر نکته‌هایی بود که از زندگی این شهید برایم جذابیت داشت.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/769995/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وضعیت جوی خراسان رضوی پایدار می‌شود

خلیل آباد رتبه اول تولید انگور و کشمش در خراسان رضوی را دارد

هفت شهرستان خراسان رضوی بارانی شد

ساماندهی 12 گذر تشرف به حرم امام رضا(ع) آغاز شد

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در تهران

توقیف و اعمال قانون 78 دستگاه خودروی متخلف و حادثه ساز

خدمات‌رسانی 935 گروه جهادی در رزمایش جهادگران فاطمی 4

هنر بسیج در میدان‌های سخت و نابرابر است

کودک تهرانی قربانی خیانت مادر هوسرانش شد

عکس العمل زیبای نوزاد ناشنوا 4 ماهه از شنیدن صدای مادرش برای اولین بار/ تصاویر

جزئیات قتل سریالی زنان پیر در فاروج و‌ مشهد

بازدید میدانی سرپرست معاونت برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی از پروژه مترو «مشهد- گلبهار-چناران»

تزریق 700میلیارد تومان اعتبار برای ساخت آزادراه مشهد چناران

پرونده مدیرعامل معدن زمستان‌یورت گلستان به دادگاه ارجاع شد

مشکل تأمین آب شرب مجتمع آبرسانی موسی آباد تربت جام رفع شد

(تصاویر) معدن نمک عمارلو در نیشابور

وزیر ارتباطات به مشهد مقدس سفر می‌کند

ساماندهی 12 گذر تشرف به حرم امام رضا (ع) آغاز شد

انتقاد سنگین خیابانی از بیرانوند | از ساختمان هایت کم کن و به کتاب هات اضافه کن! +ویدئو

توصیه‌های شیطانی کتاب تلمود برای کشتار غیریهودیان

کتابخانه‌های سیار برای ترغیب مردم به کتابخوانی افزایش یابد

50 عنوان کتاب حوزه دفاع مقدس و مدافعان حرم در قم منتشر شد

گزارشی از مراسم رونمایی از کتاب «خاک نشین» در خبرگزاری رسا

امام جمعه کرج: ادبیات، آیینه تمام نمای فرهنگ یک ملت است

خراسان رضوی میزبان پیکر 14 شهید گمنام می‌شود

مرمت و بهسازی 4 حلقه چاه مالداری در مناطق عشایری بشرویه

اهدای 7700 بسته ویژه دانش‌آموزان ایتام و نیازمند خراسان‌جنوبی

ارتقا ایمنی محور بندرعباس به سیرجان با ترانشه حاجی آباد/ پیش‌بینی اتمام پروژه تا پایان سال

راز زندگی ماندگار نیما فلاح و سحر ولد بیگی از زبان خودشان + فیلم

ادامه روند آلودگی هوای شیروان و بجنورد

سرمایه گذاری فولاد خراسان و آغاز عملیات اجرایی پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهری نیشابور

اشراف اطلاعاتی زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی است

مشکل تأمین آب شرب و صنعتی در استان خراسان رضوی داریم

تجدید میثاق بسیجیان تربت‌جامی با آرمان‌های مقدس شهیدان

فاصله هتل آدینا از بهترین رستوران‌های مشهد

بسیجیان تربت‌جامی با آرمان‌های مقدس شهیدان تجدید میثاق کردند

برای ارتقاء جامعه اسلامی باید مدرسه، دانشگاه و مساجد در کنار هم تلاش کنند

حمله تند خیابانی به بیرانوند: از طبقات ساختمان‌هات کم کن و به طبقات کتاب‌هات اضافه کن!+ فیلم

کتاب و کتاب‌خوانی یکی از عوامل مهم و موثر بر رشد انسان است

آیت‌الله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود

برای حفظ سرمایه‌های معنوی نظام مقدس اسلامی نباید کوتاهی کرد

تفکر بسیجی بسترساز مدیریت جهادی و انقلابی است

بسیج متعلق به کل جهان اسلام و مظلومین جهان است

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق بیرجند امروز و فردا پنجشنبه 1 آذر و جمعه 2 آذر 1403

توقیف و اعمال قانون 78 دستگاه خودرو متخلف در بیرجند

اهدای 7700 بسته حمایتی به دانش‌آموزان نیازمند خراسان‌جنوبی

عشایر بشرویه 44 راس دام سبک به مردم لبنان اهدا کردند

بازدید استاندار خراسان شمالی از پروژه‌های «رها شده» بجنورد

راز حضور چند بازیکن جوان استقلال در اردوی امارات!

آغاز رسیدگی به پرونده بزرگ کلاهبرداری شرکت رضایت خودروی طراوت نوین