مخاطب شناسی مسئلهای محوری برای پژوهش و پژوهشگران باشد
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری وظیفه یک محقق تنها نوشتن کتاب نیست و وظیفه او موقعی تمام میشود که محتوا به جان مخاطبش بنشیند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیتالله محمود رجبی امروز در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم که در سالن همایشهای این نهاد علمی در قم برگزار شد به تبیین اهمیت و جایگاه پژوهش پرداخت و گفت: بحث پژوهش و اهمیت آن و انتظاراتی که از این موسسه میرود نیاز به توضیح و تبیین ندارد.
ما یک نظام اسلامی داریم که باید بر اساس فرهنگ اسلامی اداره شود و نیازهایی نیز در جهان اسلام برای مسلمانان و شیعیان شیفته اندیشههای اسلامی وجود دارد و انتظاراتی نیز رهبری معظم انقلاب از جوانان غربی دارند تا آنان اسلام را از منابع اصلی بگیرید که اینها همه رسالات موسسه امام خمینی(ره) است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور، افزود: اگر بخواهیم یک رشته از رشته های دانشگاهی را بر اساس سند تولید علوم انسانی اسلامی تهیه کنیم به تلاش بیشتر و چندین برابر نیروهایی که هست نیاز داریم.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان ساخت: علامه مصباح (ره) می گفتند که همان اجتهادی که در فقه هست در سایر رشته ها هم نیاز است، چون باید در این رشته ها و علوم، حرف و کلامی به خدا و پیامبرش نسبت داده شود لذا ما اگر بخواهیم کار اساسی انجام دهیم و کار اجتهادی مبتنی بر عقل و نقل انجام دهیم نیاز به کوشش و نیروی بیشتری داریم.
وی گفت: باید بدانیم که آن کاری که بر دوش موسسه امام خمینی(ره) و حوزه هست بسیار مهم و اساسی است؛ حوزه توقع زیادی از موسسه دارد لذا رسالت پژوهشگران ما که درعین حال مدرس نیز هستند بسیار سنگین می شود.
رجبی ادامه داد: شورای علمی موسسه، اساتید و حتی دانش پژوهان وظیفه و نقش دارند. نمی شود گفت فلان استاد دیگر هیچ نقشی ندارد، او باید افزایش ورودی های به موسسه را وظیفه خودش بداند تا این وضع تغییر کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز داشت: اگر استاد یا مدیر گروه احساس وظیفه کند و همه دست به دست هم دهیم تغییرات خوب ایجاد می شود؛ کار مدیر گروه سرپرستی دانش پژوهان است همان کاری که بزرگان ما و علامه مصباح ره داشتند اما گاهی از این وظایف غفلت می شود.
وی گفت: نکته دیگری که در مورد پژوهش باید مدنظر داشت، توجه جدی به این فرمایش رهبری معظم است که وظیفه یک محقق تنها نوشتن کتاب نیست و وظیفه او موقعی تمام می شود که محتوا به جان مخاطبش بنشیند؛ در اول انتخاب مسئله و موضوع برای نوشتن کتاب و مقاله باید این چیزها را پیش بینی کند که مخاطبین چه شبهاتی در ذهن خود دارد و از اوضاع حال مخاطب خود مطلع باشد، اگر این دغدغه در پژوهشگران ما باشد نوع تحقیق و خروجی ها نیز تغییر می کند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ابراز داشت: ما یک کتاب می نویسیم تنها برای یک نوع مخاطب و یک هدف و زیاد کاری به سرانجام آن تحقیق و پژوهش خود نداریم اما برخی دیگر از محققان پیگیر کتاب و تحقیق خود هستند تا ترجمه شود و به مخاطبین برسد؛ اگر این فرمایش رهبری معظم را جدی بگیریم آثار و فعالیت های پژوهشی ما ماندگار و با برکت می شود.
رجبی بیان کرد: معاونت های مختلف موسسه امام خمینی(ره) برای نظریهپردازی فکر جدی و زمینهسازی کنند و نحوه نظریه پردازی را آموزش دهند. لازم است هر ساله چندین کرسی نظریهپردازی در اینجا برگزار شود، چرا که زمینههای بکر و کار نکرده زیادی هست و باید به این سو برویم.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/794220/