پیام خراسان

آخرين مطالب

داور ادوار جایزه جلال: یکی از وجوه اعتبار جایزه ادبی جلال آل‌احمد روند داوری‌هایش است گفتگو

داور ادوار جایزه جلال: یکی از وجوه اعتبار جایزه ادبی جلال آل‌احمد روند داوری‌هایش است
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مهدی کاموس گفت: یکی از ویژگی‌های مهم جایزه ادبی جلال آل‌احمد روند داوری‌ها، اعتبار داوران، وجود هیئت علمی و بحث‌های فراوانی است که میان گروه‌ها شکل می‌گیرد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مهدی کاموس؛ نویسنده و منتقد ادبی گفت: جایزه ادبی جلال آل‌احمد از سه جهت اهمیت دارد. نخست جایگاه رسمی این جایزه در شورای عالی انقلاب فرهنگی و نزد جامعه ادبی کشور است.
دوم نمانام (برند) عنوان جلال و جایزه ادبی جلال آل‌احمد است و در واقع کسانی که برگزیده این جایزه می‌شوند، آثارشان معتبر محسوب می‌شود و نکته سوم بحث مالی این جایزه است.
وی افزود: جایزه ادبی جلال آل‌احمد در بدو تاسیس از نظر مالی به برگزیدگان 110 سکه اهدا می‌کرد و این موضوع جایگاه خوبی برای جایزه داشت و به نظرم باید این سطح حفظ شود. این سه نکته مهم‌ترین بخش‌های متمایز کننده جایزه ادبی جلال آل‌احمد از سایر جوایز ادبی کشور است.
کاموس درباره روند داوری‌ها در جایزه ادبی جلال آل‌احمد اشاره کرد: یکی از بحث‌های مهم داوری در جایزه جلال وجود هیئت علمی در این جایزه و انتخاب داوران بر اساس شاخص‌های معتبر علمی و ادبی است؛ بنابراین روند داوری‌ها مقبول و معقول است، چرا که داوران عموما یا از اهالی آکادمی هستند و یا از نویسندگان قابل و مشهور. داوری‌ها در چند مرحله و با حضور نمایندگانی از سوی هیئت علمی انجام می‌شود.
این نویسنده و منتقد ادبی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های مهم جایزه ادبی جلال آل‌احمد روند داوری‌ها، اعتبار داوران، وجود هیئت علمی و بحث‌های فراوانی است که میان گروه‌ها شکل می‌گیرد. در دوره‌های گذشته هم جوایز داده شد نشان می‌دهد که گستردگی پژوهشگران و نویسندگان در این رویداد ادبی رعایت شده است. نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد بخش‌های چهارگانه جایزه ادبی جلال آل‌احمد یعنی «رمان»، «داستان کوتاه»، «نقد ادبی» و «مستندنگاری» است که یکی از ویژگی‌های این جایزه به شمار می‌رود.
کاموس همچنین در اهمیت نقد رویداد‌های ادبی و پژوهش در پیرامون آنها گفت: رویداد‌ها و جوایز ادبی در دیگر کشور‌های جهان معمولا پس از گذشت چند دهه از آغاز فعالیت‌شان، شناخته شده و مورد توجه پژوهشگران قرار می‌گیرند. قطعا پژوهش‌های کاربردی کمک زیادی به بهتر شدن روند برگزاری جایزه ادبی جلال آل‌احمد می‌کنند. مقوله «نقد» نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. به نظرم نقد‌هایی که تاکنون از این جایزه صورت گرفته، به بهتر شدن برگزاری در دوره‌های بعد کمک کرده است، اما پژوهش همچنان جایگاه خود را دارد و نه تنها درباره جایزه جلال که برای همه رویداد‌ها و فعالیت‌ها ضروری است. متاسفانه در همه حوزه‌ها به مقوله پژوهش توجه جدی نمی‌شود و این غفلت بزرگی است.
خاطراتی از روز‌های داوری کاموس در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بیان خاطراتی از داوری‌ها در جایزه ادبی جلال آل‌احمد پرداخت و گفت: خاطرات خوبی از جریان داوری‌ها در جایزه جلال دارم. سرعت و دقت برخی از داوران در مطالعه آثار برای من جالب بود. به عنوان مثال آقای گلعلی بابایی تمام کتاب‌ها را با حوصله و دقت تمام مطالعه و درباره همه آنها صحبت می‌کرد. برخی از داوران نیز از قبل بسیاری از کتاب‌ها را مطالعه کرده بودند و این برای من جذاب بود. به خاطر دارم در یکی از بخش‌ها درباره کتابی من تشکیک کردم، چرا که دیدم در لیست مآخذ کتاب منابع انگلیسی، فرانسه و عبری درج شده است. سوال من این بود که آیا نویسنده که از این منابع استفاده کرده تسلط به زبان‌های مختلف دارد یا خیر؟ نویسنده کتاب از پژوهشگران خوشنام کشور بود و یکی از داوران که از دوستانش بود، با او تماس گرفت و شروع کرد به صحبت و درددل و در نهایت گفت شما از منابعی به زبان عبری هم استفاده می‌کنید، آیا با این زبان آشنایی دارید؟
وی افزود: آن نویسنده و پژوهشگر نام آشنا هم گفت که با زبان عبری آشناست و برای نگارش کتابش این تعداد منابع عبری را خوانده است. این تماس باعث شد تا شک و شبهه برطرف شود و در نهایت آن کتاب خوب برگزیده شده و برای من هم باعث شگفتی بود و افتخار کردم که یکی از پژوهشگران و نویسندگان کشورمان به سه زبان تسلط دارد و توانسته است از منابع به این زبان‌ها استفاده کند.
این داور ادوار جایزه ادبی جلال آل‌احمد یکی دیگر از خاطرات خود از روز‌های داوری در این جایزه را بدین شرح بیان کرد: به خاطر دارم که در داوری‌های اولیه جذب یک کتاب شده بودم و بسیار آن را مطرح کردم و دیگر داوران هم آن را مطالعه کردند و نظرشان مثبت بود و به همین دلیل کتاب به دور نهایی آمد؛ اما در جلسه تصمیم‌گیری برای انتخاب نهایی من چند ضعف مهم در کتاب پیدا و شروع به مخالف خوانی کردم و این باعث سوءتفاهم و شبهه چهار داور دیگر حاضر در جلسه شد که خودت اول این کتاب را مطرح کردی و ما هم خواندیم و نظرمان مثبت بود. گفتند که کلی از این کتاب دفاع کردی و حالا داری علیه‌اش صحبت می‌کنی و به خاطر سه چهار ایراد، کل کتاب را زیر سوال می‌بری.
کاموس ادامه داد: به هر حال تا جای ممکن مخالفتم را انجام دادم، اما در نهایت به رای جمع احترام گذاشتم و در نهایت همان کتابی که ابتدا خودم به عنوان کتاب برگزیده پیشنهاد دادم، در گروه انتخاب و به عنوان کتاب برگزیده معرفی شد. البته اینکه بحث‌ها چه بودند و داوران دیگر، چه کسانی بودند، مفصل است، اما اینکه من ابتدا موافق بودم و بعد مخالف شدم و در نهایت همان کتاب برگزیده شد، یکی از خاطراتی است که معمولا دوستانی هم که در آن جلسه بودند، بیانش می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/804877/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف شش قبضه سلاح شکاری در نهبندان

سیمان سمنگان با حمایت آستان قدس احیا می‌شود

ضبط 245 تن فرآورده خام دامی ناسالم در خراسان جنوبی

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در قم

تکذیب تغییر نام محله عیدگاه

رد پای نفوذ این بار در فوتبال ایران؟!

تمرین شاگردان چمنیان در ورزشگاه امام رضا(ع) برگزار شد

واژگونی وحشتناک خودرو سواری تیبا / سرنوشت مسافران چه شد؟

مجارات سنگین برای تجاوز به زن شوهر دار در مشهد

موشک‌های ما به روز و در حال افزایش هستند

دستگیری سارق قطعات خودرو با 6 فقره سرقت در آشخانه

کتاب «أنیس» در فدراسیون کشتی رونمایی شد

برگزیدگان چهارمین دوره جایزه کتاب سال به تالار حافظ می‌آیند

سردار سلیمانی: کشتی گیران شهید، فداکار و با اخلاق بودند

برگزیدگان چهارمین دوره جایزه کتاب سال در فارس معرفی می‌شوند

معرفی برگزیدگان چهارمین دوره جایزه کتاب سال در فارس

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس: فقط موضوع ناترازی برق نیست، ما ناترازی و کمبود انرژی داریم

سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت: اجازه نصب دستگاه برای سنجش سوخت جایگاه‌ها را نمی‌دهند

عبور قیمت طلا از مرز 5.300.000 تومان؛ دلار نیز دستخوش افزایش شد

بررسی قبض انرژی شرکت های فولادی و معدنی/مصرف برق و گاز در فولاد خراسان کاهش یافت

اهمیت پیشگیری از فساد در جامعه

درگیری بر سر جای پارک خودرو و دستگیری 4 نفر

اعزام 6 کشتی‌گیر خراسان‌شمالی به مسابقات کشوری

ساخت 43 کلاس درس در خراسان شمالی با اجرای طرح ارتقا عدالت آموزشی

دستگیری شکارچی غیرمجاز پرندگان وحشی در حوزه پاسگاه بدرانلو

ساخت 43 کلاس درس در خراسان شمالی با اجرای طرح عدالت آموزشی

تسریع در پرداخت تسهیلات مسکن؛ گامی بلند برای تحقق نهضت ملی مسکن

راز چهره‌های حاضر در مراسم تحلیف ترامپ فاش شد

راز انتشار تصویر شهید حججی و یحیی سنوار؟+فیلم

نرخ ترک تحصیل دانش آموزان در خراسان شمالی کمتر از میانگین کشوری است

25 مسجد خراسان‌شمالی میزبان دانش آموزان معتکف است

دانشمندان راز جدیدی برای بهبود روابط جنسی همسران فاش کردند

جدول خاموشی برق مشهد فردا یکشنبه 23 دی ماه 1403 اعلام شد + زمان قطعی برق خراسان رضوی بیست و سوم دی 1403

تنیسور جاجرمی برای یازدهمین بار قهرمان مسابقات 1000 امتیازی تنیس شد

افزایش 3 برابری حضور زنان در مسابقات تنیس روی میز بانوان در المپیاد ورزشی زمستان مشهد

6 تایی پرسپولیس این بار با چادرملو

مسابقات جودو در مشهد به حاشیه کشیده شد

با اضافه بار به جاده ها نروید / خودروهای سنگین دارای بیش از 500 کیلو اضافه بار متوقف می شوند

حمل و نقل بین المللی بار در راه آهن منطقه آذربایجان 78 درصد افزایش یافت

ادامه آماده‌سازی نوجوانان ایران در مشهد

شوک به بازار خودرو؛‌ قیمت این خودرو 200 میلیون بالا رفت

ریزش صادرات میلگرد، راهکار فولاد خراسان چیست؟

تخصیص 4 میلیارد اعتبار به آموزش و پرورش مانه

معلمان نباید دغدغه معیشتی داشته باشند

پایگاه‌های امداد و نجات استان خراسان جنوبی تقویت می‌شوند

سه راز طلایی امام جواد (ع) برای زندگی بدون پشیمانی

استاندار خراسان شمالی بر سرعت بخشیدن به پیگیری مصوبات سفر رئیس‌جمهور تأکید کرد

استاندار خراسان شمالی : معلم نباید دغدغه معیشتی داشته باشد

استاندار خراسان شمالی: پیگیری جدی مصوبات، کلید موفقیت است

عکس/ دورنمای شهر قوچان دوره قاجار 132 سال پیش