کتاب نقشه مسائل اجتماعی تبریز به تفکیک محلات رونمایی شد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - آئین رونمایی و معرفی کتاب طرح پژوهشی "نقشه مسائل اجتماعی تبریز به تفکیک محلات" برگزار شد. - اخبار استانها -
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، آئین رونمایی و معرفی طرح پژوهشی "نقشه مسائل اجتماعی تبریز به تفکیک محلات" با حضور غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز؛ روحالله رشیدی، رییس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز؛ فریدون باباییاقدم، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز و جمعی از اصحاب قلم و اندیشه و پژوهشگران مسائل اجتماعی برگزار شد.
این کتاب، به قلم "رحیم یوسفیاقدم"، پژوهشگر تبریزی نگاشته شده و توسط انتشارات مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز به زیور طبع آراسته شده است.
روحالله رشیدی، رییس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز در این رویداد فرهنگی، اظهار کرد: دلیل تأخیر در رونمایی این اثر پژوهشی، ملاحظات حداکثری در جوانب مختلف بود که توسط مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز در نظر گرفته شده بود.
وی ادامه داد: زمانیکه ما در مقام سیاستگذار مسائل شهری ایفای نقش میکنیم، به ضرورت بهکارگیری دادههای صحیح، متقن و اصولی برای حل مسائل شهری پی میبریم.
رییس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر خاطرنشان کرد: ما بهعنوان یک شهروند علاقهمند به مسائل اجتماعی، همواره در پی این بودیم که به فهم مشخص و روشن از وضعیت شهر برسیم.
رشیدی با اشاره به اینکه جلسات طرح و بررسی مسائل اجتماعی شهر، اغلب با اتکا به کلیات و یافتههای پیشپاافتاده یا گزارشهای معمول است، گفت: نهادهای حاکمیتی اغلب بهسمت پیمایشهای عمده میروند که این پژوهشها نیز یا در زمان خود انجام نمیشوند و یا بیاثر واقع میشوند.
وی اظهار کرد: اگر به دادههای صحیح اعتنا نشود، خطا در تصمیمگیری و سیاستگذاری تکرار و مضاعف میشود.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز تأکید کرد: در مقام سیاستگذار شهری، تلاش ما بر این است که نقش اجتماعی شورا از طریق سیاستگذاری درست و اصولی ایفا شود.
رشیدی گفت: پیش از دورهٔ ششم شورای اسلامی شهر تبریز، دفاتر تسهیلگری در دورههای پیشین در سطح شهر برقرار بود که از اتفاقات خوب پارلمان شهری در تبریز بود اما متأسفانه برچیده شد درحالیکه این دفاتر، تنها دریچه برای تأمل در محلات نیازمند توجه بودند.
وی خاطرنشان کرد: آنچه برای آغاز این پژوهش، انگیزهبخش بود، فقدان نقشه مسائل اجتماعی در اشل محلهای بود.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: این اثر، نخستین اثری است که در آن، برای کشف وضعیت واقعی شهر، یک گزارش قابل اعتنا و معتبر ارائه شده است.
رشیدی با اشاره به اینکه روش اتخاذ شده در این پژوهش، خاص و اصولی است، گفت: محتوایی که تحت عنوان کتاب "نقشه مسائل اجتماعی تبریز به تفکیک محلات" منتشر شده است نیاز به مداقه و تحلیلهای اندیشمندان علوم اجتماعی آتی دارد.
در ادامه، غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به رویکرد جدی مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز در توجه به مسائل پژوهشی، گفت: آثار پژوهشی وزین، کاربردی و هدفمند با راهبری این مجموعه تألیف میشوند که امیدواریم در حل مسائل شهری نقشآفرین باشند.
وی خاطرنشان کرد: نگاه و رویکرد ما به مسائل شهری و مواجهه با آنها مهم است و بر روند حل مسئله اثرگذار است.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه آسیبهای اجتناعی جزء لاینفک زندگی شهری است، گفت: درک صحیح مسائل یکی از اولویتهای حل مسائل است و مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز چنین رویکردی را دنبال میکند.
احمدی خاطرنشان کرد: این پژوهش در تلاش است تا وضعیت موجود را روشن کند تا به راهکار حل مسئله نزدیک شویم.
وی تأکید کرد: مسائل باید شفاف شده و از نگاه سلیقهای پرهیز شود و برای حل ریشهای مسئله، چارهاندیشی شود.
در ادامه، فریدون باباییاقدم، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز با قدردانی از حضور و تلاش روحالله رشیدی در مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: نگرانی ما پس از شورای پنجم و خداحافظی آقای بهشتی، رهاشدگی مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز بود اما باحضور آقای رشیدی، شاهد رشد و تعالی مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز هستیم.
وی با اشاره به اینکه مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز نقش راهبری پژوهشهای شهری و اجتماعی را دارد، گفت: برخی از این پژوهشهای این مرکز در شورا تجلی دارد که راهگشا و مؤثر واقع میشود.
عضو سابق شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه عنوان نقشه اجتماعی محلات، عنوانی مشترک بین جغرافیا و علوم اجتماعی است، گفت: نقشه سمبل جغرافیاست و باتوجه به اینکه در مسائل اجتماعی بروز دارد، یک مسئله حائز اهمیت است.
باباییاقدم با تأکید بر طرح و ارائهٔ چنین پژوهشهایی در محافل دانشگاهی، گفت: برخی نکات ازجمله پراکندگی دادهها و طرح مسائل کالبدی در اجتماعی، از نقدهای وارد به این اثر پژوهشی است.
وی با اشاره به اینکه دادههای موردنیاز برای تدوین این اثر قابل دریافت از نهادهای مسئول بود، گفت: امکان این وجود داشت که این اثر کاربردیتر باشد و کاربست این اثر، مسائل اجتماعی و شهری را حل کند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/807124/