برگزاری اختتامیه جایزه جلال با حضور یک میهمان ویژه
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - آیین اختتامیه مراسم هفدهمین دوره جایزه «جلال آلاحمد» با معرفی برگزیدگان و شایستگان تقدیر در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار شد. - اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیین اختتامیه هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار شد.
سیدعباس صالحی میهمان ویژه این مراسم بود.
محسن جوادی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نخستین سخنران این مراسم بود. وی ضمن خیر مقدم به حاضران گفت: از همه کسانی که برای برگزاری این جایزه کمک کردند، تشکر میکنم. همین طور از همه کسانی که آثارشان را از اختیار ما قرار دادند، تالیف یا ترجمه کردند تقدیر میکنم.
او اضافه کرد: ادبیات خود فرهنگ و فرهیختگی است، اما خاستگاه بسیاری از مسائل مثل خلاق، خردمندی و نوع دوستی است و بسیاری از مفاهیم در قالب ادبیات شکل میگیرد. بنابراین پرداخت به ادبیات در صورتها و اشکال مختلف میتواند ضامن حفظ ارزشهای انسانی و ایرانی باشد. ادبیات رمز ماندگاری حفظ هویت ماست و از همه کسانی که این هویت را حفظ میکنند، تشکر میکنم.
جوادی در پایان گفت: از دبیر محترم علمی جشنواره، دوستان خانه کتاب و دکتر امیرخانی تشکر میکنم که این رویداد را به خوبی برگزار کردند.
تجلیل از «گلعلی بابایی» در هفدهمین دوره جایزه جلال غلامرضا امیرخانی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی دیگر سخنران این مراسم بود. او گفت: کتابخانههای ملی و عمومی در کل دنیا وظیفه حفظ و حراست از میراث مکتوب آن کشور را برعهده دارند و کتابخانه ملی ایران نیز با سابقه صدی و اندی ساله نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی اضافه کرد: باید اشاره کنم کتابخانههای ملی و عمومی طبیعتا بخش مهمی از آثار را در خود جای دادهاند که بخش عمده آن آثار ادبی است؛ به خصوص در کتابخانه ملی ما که بیشترین مراجعه به این آثار است. در واقع پرطرفدارترین آثار، کتابهای ادبی به ویژه داستان، شعر و رمان است.
رئیس کتابخانه ملی خاطرنشان کرد: فناوریهای جدید به ویژه فضای مجازی هرچند تأثیراتی داشته و ممکن است عدهای بگویند کتاب به کنار رانده شده است، اما باید بگویم کمترین تاثیر، در ادبیات و داستان بوده است و هنوز پرفروشترین آثار ادبی در همین شاخه میباشد. ممکن است فلسفه توجه به ادبیات قابل درک و توجیه باشد که چرا با وجود امکانهای جدید، کتاب در حوزه ادبیات و به ویژه داستان و رمان، همچنان جایگاه خود را دارد. چندی پیش متنی را از نویسنده ایرلندی میخواندم که تعریف خوبی از ادبیات داشت. این نویسنده میگوید: «ادبیات بیان ساده واقعیت نیست بلکه چیزی به واقعیت میافزاید و به ما ارائه میدهد.» با این دید، میتوان گوشهای از اهمیت ادبیات را دریافت کرد.
در ادامه این مراسم، مسعود کوثری بیانیه شورای علمی و داوران جایزه جلال احمد را خواند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/812630/