موزه دفاع مقدس و مقاومت خراسان شمالی قابلیت تبدیل شدن به یک ظرفیت مهم گردشگری ملی و ماندگار را دارد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش دفاعپرس از خراسان شمالی، سرهنگ پاسدار «مهدی الهی راد» مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانشمالی در نشستی با «علی مستوفیان» مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی ضمن اشاره به اینکه ساخت و تکمیل موزه دفاع مقدس و مقاومت باید با همافزایی تمام دستگاهها تسریع شود، اظهارداشت: یکی از مهمترین و اساسیترین ضرورتها، احداث مرکز فرهنگی در قالب باغ موزه دفاع مقدس است تا آثار دفاع مقدس و رشادتهای ایثارگران و شهدا برای نسل جوان امروز به تصویر کشیده شود.
باغ موزه دفاع مقدس و مقاومت خراسان شمالی به عنوان یک ظرفیت مهمی است که فضایی ایجاد میشود تا حماسههای هشت سال دفاع مقدس در این مکان برای عموم روایت و منتقل شود، با تکمیل و سرمایه گذاری درست این مکان به یک ظرفیت گردشگری ملی و ماندگار در خراسان شمالی تبدیل خواهد شد.
وی بابیان اینکه فازهایی از پروژه مرکز فرهنگی و محوطه موزه دفاع مقدس و مقاومت خراسان شمالی به بهره برداری رسیده است و ضرورت دارد دیگر فازها نیز با همکاری دستگاهها تکمیل شود، ادامه داد:ساخت باغ موزه دفاع مقدس و مقاومت خراسان شمالی از سال 96 در زمینی با گستره 12 هکتار آغاز شده و برای این مجموعه فرهنگی ساختمانی با زیربنای حدود شش هزار مترمربع در نظر گرفته و افتتاح شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان شمالی در ادامه با بیان اینکه محوطه موزه دفاع مقدس استان نیز با جایگذاری ادوات جنگی تا حدودی انجام شده به بهره برداری ناقص رسیده است و با خاکسپاری شهید گمنام در یادمان این موزه به معنویت این فضا افزوده شد و همین الان هم با این بسترسازی محدود انجام شده مورد استقبال بسیار و به عنوان یکی از مرکزهای فرهنگی استان است ولی برای رسیدن به اهداف ترسیم شده در راستای بهره برداری کامل این طرح تلاش میکنیم.
الهی راد ضمن اشاره به موقیت منحصربهفرد مکان موزه دفاع مقدس و قرارگیری در کنار پارک دوبرار و احاطه به وسیله کوه، بیان کرد: این مکان با این موقعیت ظرفیت آن را دارد تا با طراحی ایدهها و برنامه ریزی درست به عنوان یک موقعیت با جنبه معنوی با هدف گردشگری، فرهنگی، تفریحی و... ایجاد شود.
وی ادامه داد: ایدهها و الگوهای خوبی در این مکان قابل اجراست و ما از ایده و طرح عزیزان استقبال میکنیم تا طرفیت خوبی در این مکان ایحاد کنیم تا هم جهت انتقال و ترویج فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت باشد و هم انتقال دهنده و نشان دهنده حماسههای یک ملت به ویژه حماسه رزمندگان و شهدای خراسان شمالی باشد.
وی با بیان اینکه اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اقدامات مختلف از جمله در حوزههای جمع آوری اسناد، خارات و تدوین و چاپ کتاب، استفاده از فناوری و دانش روز برای انتقال حماسههای دفاع مقدس و مقاومت بهره برده است، گفت: 47 نقطه یادمان شهید گمنام در استان وجود دارد که 86 شهید گمنام در این یادمانها تدفین هستند. همه اینها در کنار سایر طرحها یک ظرفیت مناسب برای فراهم سازی بستر انتقال فرهنگ ایثار و شهادت و رشادتهای شهدا و ایثارگران است. مردم ولایت مدار و متدین خراسان شمالی در هشت سال دفاع مقدس و جنگ تحمیلی نقش تعیین کننده و به سزایی داشتند که باید این حماسه انتفال یابد و این موزه بستر خوبی برای انتقال این حماسهها است
گفتنی است در این نشست ضمن هماندیشی جهت مشارکت میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان شمالی در موزهآرایی موزه دفاع مقدس خراسان شمالی، در خصوص اجرای طرح موزه دفاع مقدس و مقاومت نیز تبادل نظر و از محوطه موزه دفاع مقدس و همچنین ظرفیتهای این مکان بازدید به عمل آمد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/818861/