پیام خراسان

آخرين مطالب

ماجرای ممنوعیت رقص آذری چه بود/قصه پرغصه مقبره الشعرای تبریز سیاسی

ماجرای ممنوعیت رقص آذری چه بود/قصه پرغصه مقبره الشعرای تبریز
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مدیرکل ارشاد آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه شایعه ممنوعیت رقص آذربایجانی کذب بود و در این مسئله نیز کم‌لطفی‌هایی صورت گرفت، گفت: در مورد رقص آذربایجانی باید شیوه‌نامه‌ای سامان‌دهی شود و رسمیت‌بخشی و مدیریت این جریان انجام شود. - اخبار استانها -
به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، سیدمحمدحسین بلاغی، مدیر‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی درخصوص مسائلی همچون اولویت‌های شورای فرهنگ عمومی، هفته فرهنگی تبریز در تهران، جشنواره سینمای جوان، نمایشگاه کتاب تبریز، ماجرای روز تبریز و اوضاع نابه‌سامان مقبره الشعرای تبریز با حضور در دفتر استانی خبرگزاری تسنیم به گفت‌وگو نشست.
اولویت‌های شورای فرهنگ عمومی آذربایجان‌شرقی

پیام خراسان

تسنیم: شورای فرهنگ عمومی آذربایجان‌شرقی که تعیین‌کننده اساس رویکردهای فرهنگی در استان است، اخیرا باتوجه به تاکیدات نماینده ولی فقیه و استاندار آذربایجان‌شرقی در حوزه فرهنگ عمومی، بیشتر مورد توجه واقع شده است؛ اولویت‌های این شورا چیست؟
سیدمحمدحسین بلاغی: سرمایه اجتماعی، ارتقای دینداری و فرهنگ شهروندی، سه موضوع اولویت‌دار فرهنگی اعلام شده از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور است که باید موضوع کار شوراهای فرهنگ عمومی استان آذربایجان‌شرقی قرار بگیرد.
عدالت اجتماعی، تقویت انسجام ملی، سرمایه اجتماعی، نشاط اجتماعی، جوانی جمعیت و فرزندآوری، احترام به پرچم ، فضای مجازی، حجاب و زیست عفیفانه و امید به آینده از دیگر اولویت‌های فرهنگی استان آذربایجان‌شرقی است که با تصویب شورای فرهنگ عمومی این اولویت‌ها در کمیته‌ها و کارگروه‌ها تبیین و تقسیم کار خواهد شد.
برگزاری جشنواره سینمای جوان تبریز ـ سهند پس از 29 سال

پیام خراسان

تسنیم: اخیرا زمزمه‌هایی درباره برگزاری جشنواره سینمای جوان تبریز ـ سهند پس از 29 سال شنیده شد؛ در این خصوص بفرمایید.
بلاغی: هفتاد‌ و یکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان تبریز-سهند، از 7 تا 10 اسفندماه 1403 در استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز و با حضور هنرمندان 11 استان شامل اردبیل، البرز، لرستان، قزوین، کرمانشاه، خراسان شمالی، خوزستان، چهارمحال ­بختیاری،کردستان، سمنان و آذربایجان شرقی، توسط انجمن سینمای جوانان ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی برگزار می‌شود که همزمان با این جشنواره نشست ملی روسای دفاتر انجمن سینمای جوان سراسر کشور نیز در تبریز برگزار خواهد شد.
این جشنواره با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای سینمایی، تثبیت جایگاه فیلم کوتاه به‌عنوان یکی از مقوله‌های مهم فرهنگی با رویکرد ایجاد تنوع و تکثر در انواع فیلم کوتاه از طریق تاکید بر ژانرهای سینمایی در سه بخش فیلم کوتاه، فیلم­‌نامه و عکس برگزار خواهد شد که ظرفیت مناسبی برای شناسایی و بالقوه کردن استعدادهای این حوزه است.
در این دوره از جشنواره توجه به سینمای بومی و فیلم­‌های ژنریک در اولویت انتخاب و داوری خواهند بود. تاریخ پایان ثبت نام و بارگذاری آثار تا 10 بهمن ماه جاری از طریق سایت اختصاصی جشنواره بوده و علاقه مندان می‌توانند متن فراخوان جشنواره را از طریق پورتال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مشاهده نمایند.
تئاتر ستارخان و ارزیابی ارشاد!
تسنیم: تئاتر ستارخان که علی رغم ضرورت پرداختن به مشاهیر، انتقادهایی را نیز به همراه داشت. روند انتخاب بازیگران در این تئاتر چگونه بود؟
بلاغی: درخصوص روند انتخاب بازیگران تئاتر ستارخان، باید گفت که شورای بازبینی بر مسئله نظارت بر آثار نمایشی دقت دارد.
درخصوص اینکه کلمه "ایران" از این نمایش حذف شده است یا نه، شورای ارزشیابی و نظارت بر تئاتر تبریز، در این نمایش حضور داشته‌اند و تاکنون چنین گزارشی از این نمایش نشده است و نیازمند بررسی بیشتر است.
ماجرای ممنوعیت رقص آذری!

پیام خراسان

تسنیم: ماجرای ممنوعیت رقص آذری که اخیرا به شما نسبت داده شد، چه بود؟
بلاغی: ابتدا باید بگویم که ما معتقد به این هستیم که رسانه ذاتاََ باید انتقاد کند و مطالبه‌گر باشد. برخی رسانه‌ها در مواجهه با مسائل، نگاه نرم داشته‌ و نقد نرم می‌کنند و برخی دیگر نقد تند می‌کنند اما باید توجه داشت که نقد با تخریب فاصله زیادی دارد و تخریب و نقد ناصحیح بر روی دیدگاه مردم به رسانه هم تأثیر دارد.
امروزه مردم ایران شناخت بسیار خوبی از مسائل روز دارند و علی‌رغم تبلیغات گسترده، مردم سره‌ را از ناسره تشخیص می‌دهند.
شایعه ممنوعیت رقص آذربایجانی کذب بود و در این مسئله نیز کم‌لطفی‌هایی صورت گرفت. از همین افراد درخواست دارم یک نمونه‌ از اینکه اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی به نمایش‌های رقص آذربایجانی مجوز نداده بیان کنند و این مسئله که برای اجرای برنامه رقص آذری مجوز برعهده ارشاد است یا نه، محل بحث است.
رقص آذربایجانی در حوزه میراث فرهنگی مطرح است و نمایشگاه گردشگری و میراث فرهنگی نیز با رقص آذری افتتاح شد. در طول یک سال صدها برنامه با رقص آذری اجرا می‌شود که ذاتا از اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نمی‌گیرند و صدور مجوز رقص آذربایجانی به معنای سلبی و ایجابی برای این مجموعه نیست.
مسئله چیز دیگری بود!
پس از انتشار شایعه ممنوعیت رقص آذربایجانی، این مسئله مطرح شد که مطلب منتشر شده درددل گروه‌های رقص آذری در چند دهه گذشته بود و این مطلب هم مطرح شد که ارشاد بلاغی، آذربایجانی نمی‌رقصد که گویا مسئله چیز دیگری بود.
این نکته‌ در مورد رقص آذربایجانی مطرح است که در مورد رقص آذربایجانی باید شیوه‌نامه‌ای سامان‌دهی شود و رسمیت‌بخشی و مدیریت این جریان انجام شود و کارگروهی ایجاد شده که این مسئله را پیگیری کند.
در بسیاری از نمایش‌ها از جمله ستارخان، لیلی و مجنون و اپرا بالت هفت شهر عشق و نمایش‌هایی در حوزه تئاتر کودکان، که در تبریز اجرا می‌شوند گروه‌هایی که در این حوزه فعالند، عضو این نمایش‌ها نیز هستند اما جایی که نمایش ضعیف باشد و به‌واسطه قراردادن رقص آذربایجانی، فروش بلیط انجام شود، مجوز اجرای نمایش داده نمی‌‌شود چون ذاتا تئاتر محسوب نمی‌شود و باید از روند دیگری برای اجرا پیگیری شود.
اگر رقص آذربایجانی در خدمت تئاتر باشد و حذف آن از تئاتر مانند یک دیالوگ یا شخصیت که باید در نمایش قرار بگیرد، موجب لطمه خوردن نمایش شود، باید در نمایش اجرا شود و مخالفتی با این مسئله نداریم.
در بیان هویت آذربایجان، سربلند هستیم
علی‌رغم تلاش برای القای عملکرد ضعیف و بیان اینکه این اداره‌کل مقابل اصالت هویت ایستاده است، در بیان هویت آذربایجان، سربلند هستیم. رنگارنگی و تنوع فرهنگی، با وجود اقوام شکل گرفته است و بنا به بیانات مقام معظم رهبری، آذربایجان مرکز تمدّنی و فرهنگی کشور در غرب کشور است که این هویت، هویت سربلندی است.
قصه پرغصه مقبره الشعرای تبریز

پیام خراسان

تسنیم: در روزهای اخیر شاهد اوضاع نابه‌سامان مقبره الشعرای تبریز بودیم. آیا این مجموعه تاریخی و فرهنگی سامان خواهد یافت؟
بلاغی: ایجاد موزه شعر و ادب آذربایجان و بخش فرهنگی مجموعه‌ تاریخی مقبره‌الشعرا در دستور کار قرار دارد که با مساحت ده‌ هزار متر مربع ایجاد خواهد شد.
موزه شعر و ادب آذربایجان، پس از طراحی، به مقبره استاد شهریار ختم خواهد شد و بخش فرهنگی مجموعه تاریخی مقبره‌الشعری تبریز نیز شامل سالن‌های نمایش و پلاتو، بخش شعر و موسیقی، آواگاه، نظرگاه و دیگر بخش‌های فرهنگی خواهد بود.
200 میلیارد تومان اعتبار موردنیاز تکمیل این پروژه است که 50 میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر استانی شهید آیت‌الله رییسی به آذربایجان‌شرقی در سال گذشته و 15 میلیارد تومان اعتبار در سال جاری به شهرداری تبریز برای تکمیل پروژه‌های عمرانی محوطه بیرونی مقبره‌الشعرا پرداخت شده است.
طبق مصوبه آخرین جلسهٔ نظارت ستادی شهید مالک رحمتی در محل اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، بخشی از بودجه بازآفرینی مقبره‌الشعرا از محل مولدسازی دو ملک این مجموعه تأمین خواهد شد که استانداری آذربایجان‌شرقی نیز با تائید شهید رحمتی، به همان میزان مولدسازی، به این پروژه اعتبار تخصیص خواهد داد.
در بازدید شبانه بابک محبوب‌علیلو، دادستان مرکز استان آذربایجان‌شرقی بر وضعیت نابسامان مقبره‌الشعرای تبریز و طی جلسه با یعقوب هوشیار، شهردار تبریز مقرر شد تا نگهداری کلیهٔ فضاهای بیرونی مقبره‌الشعرا و فضاهای در حال ساخت در اختیار شهرداری باشد و نگه‌داری موزه شعر و ادب آذربایجان و مقبره استاد شهریار برعهده اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی باشد.
مرمت المان اصلی مقبره‌الشعرای تبریز که 50 سال قدمت دارد، با توجه به این‌که از لحاظ آب‌بندی پس از گذشت بیش از یک دهه، دچار مشکل شده و آب‌روهای المان مسدود شده‌اند، انجام خواهد گرفت.
حصارکشی این مجموعه نیز در راستای حفاظت از ساختمان بنا و جلوگیری از برخی اتفاقات دور از شأن بنای تاریخی اعم‌از تخریب و ورود آسیب‌های ‌مختلف، همواره مورد درخواست و پیشنهاد اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی بوده است تا هویت این مجموعه حفظ شود.
مسئولیت حفاظت از محوطه پیرامون مقبره‌الشعرا بر ذمه شهرداری تبریز است
برگزاری مسابقات ورزشی و ایجاد بخش‌های فروشگاهی در محوطهٔ مقبره‌الشعرای تبریز، دور از شأن این مجموعهٔ فرهنگی _ تاریخی بوده و با مسئولیت شهرداری تبریز برگزار می‌شود.
توجه رسانه‌ها به مسائل فرهنگی و درخواست برگزاری میزگردی برای بررسی وضعیت بناهای تاریخی و فرهنگی با حضور مسئولان امر، ضرورت دارد و پیشینهٔ نابسامانی مقبره‌الشعرای تبریز طی دوره‌های مدیریتی مختلف ادامه داشته است.
درخصوص وضعیت نابسامان مقبره ثقه‌الاسلام تبریزی و دیگر مفاخر تبریز در محوطه مقبره‌الشعرا نیز اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، سه بار اقدام به ساماندهی وضعیت قبرها کرده اما باز هم خسارت متعددی به این بخش وارد شده است که نیازمند اقدامات امنیتی بیشتری است.
مسئولیت حفاظت از محوطه پیرامون مقبره‌الشعرا بر ذمه شهرداری تبریز است و با پیشرفت دیگر پروژه‌های عمرانی محوطهٔ مقبره‌الشعرای تبریز توسط شهرداری، این مجموعه نیز سامان خواهد یافت.
آیا نمایشگاه کتاب و مطبوعات ‌آذربایجان شرقی برگزار می‌شود؟‌‌

پیام خراسان

تسنیم: پس از وقفه چندساله، نمایشگاه کتاب تبریز برگزار خواهد شد؟
بلاغی: نمایشگاه کتاب تبریز در سال 1402 پس از چهار سال تعطیلی برگزار شد که دو سال از این تعطیلی، در دوران کرونا بوده است.نمایشگاه کتاب تبریز پس از تهران، بزرگترین نمایشگاه کتاب کشور است که فاصله زیادی از دیگر نمایشگاه‌های کشور که گاه به‌صورت منطقه‌ای و با تعداد کتاب محدود برگزار می‌شوند، دارد و اینکه نمایشگاه کتاب به چه نحو برگزار شود، یک بحث جدی است که سال گذشته با ارائه 50 هزار عنوان کتاب برگزار شد.
نمایشگاه کتاب و مطبوعات، تنها نمایشگاهی است که جنبه درآمدزایی نداشته و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، هزینه می‌کند تا نمایشگاه برگزار شود اما نمایشگاه‌هایی نیز برگزار می‌شوند که با بودجه کم، می‌توان از آن‌ها درآمد کسب کرد.
در نمایشگاه کتاب تبریز در سال 1402، 16 الی 18 میلیارد تومان هزینه شد. در سال 1398، 180 میلیون تومان برای یارانه کتاب در استان آذربایجان‌شرقی هزینه شد و در 1402، 3.5 میلیارد تومان یارانه کتاب داده شد که رشد 20 برابری داشت.
شورای اسلامی و شهرداری تبریز در برگزاری نمایشگاه‌ کتاب پای کار آمدند و هزینه کردند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیش از نصف هزینه‌ها را تأمین کرد که 9 میلیارد تومان از این هزینه‌ها از تهران تأمین شد. 
هزینه برگزاری نمایشگاه کتاب در سال جاری قریب به 20 میلیارد تومان است و باید در نظر داشت که تغییراتی در دولت، در معاونت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در استان آغاز شده و نمایشگاه کتاب هرساله در مهر و آبان برگزار می‌شود، در حالیکه کار نمایشگاه از خرداد آغاز می‌شود‌.
درخصوص پروسه بلندمدت برگزاری نمایشگاه کتاب و لزوم برقراری شرایط و اجاره نمایشگاه، گاه منابعی در دست است که کار پیش می‌رود و گاه منابع در دسترس نیست که باید با نهادهای مختلف تفاهم کرد و سال گذشته، مسئلهٔ تأمین مکان برگزاری نمایشگاه کتاب به این صورت بود.
گزینه‌های روی میز برای انتخاب تاریخ "روز تبریز"

پیام خراسان

تسنیم: باتوجه به پیشینه انتخاب روزهایی به عنوان روز تبریز، کدام روز معرفی خواهد شد؟
بلاغی: شورای فرهنگ عمومی استان آذربایجان‌شرقی خود را موظف به تعیین تاریخ «روز تبریز» کردهو جلسات ماهانه این شورا محل بحث تعیین تاریخ «روز تبریز» بوده است.
کارگروه تخصصی تعیین تاریخ روز تبریز تشکیل شده که این کارگروه متشکل از تاریخ‌پژوهان و مدیران فرهنگی است که جلسات آن به‌صورت مستمر و منظم برگزار می‌شود.دیدگاه‌ها در خصوص تعیین تاریخ «روز تبریز» متفاوت است و روزهای شاخصی در این خصوص مطرح است.
تاریخ «روز تبریز» پس از رأی‌گیری از اعضای شورا درخصوص تاریخ‌های پیشنهادی برای تعیین «روز تبریز» در جلسهٔ شورای فرهنگ عمومی استان آذربایجان‌شرقی، مشخص خواهد شد. امیدواریم تاریخ منتخب برای تعیین «روز تبریز»، تاریخی باشد که جمیع جهات تاریخی، فرهنگی و اقتصادی تبریز را در بر بگیرد.
به‌گزارش تسنیم، سیدمحمدحسین بلاغی مبین، پیش از این، با اشاره به مطرح بودن چند گزینه برای انتخاب تاریخ «روز تبریز» گفته بود:‌ طی جلسات متعددی که برای انتخاب «روز تبریز» برگزار شده چند تاریخ همچون "29 بهمن و قیام مردم تبریز"،‌ "4 مرداد به‌عنوان روز اعلام رسمی تشیع در ایران با مرکزیت تبریز" و روز "14 مرداد با عنوان سالگرد صدور فرمان مشروطه" مطرح شده است اما موضوع تعیین یک تاریخ ثابت برای «روز تبریز» در سال‌های گذشته چندبار مطرح شده که هربار به‌دلایل مختلف ناتمام مانده است.
ظرفیت انجمن‌های فرهنگی در هفتهٔ فرهنگی تبریز در تهران در نظر گرفته شود

پیام خراسان

تسنیم: هفته فرهنگی تبریز از 22 تا 29 بهمن در تهران برگزار خواهد شد. رویکرد و نقش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی​​​​​​​ در این خصوص چیست؟
بلاغی: هفتهٔ فرهنگی تبریز در تهران،‌بهانه‌ای برای وفاق بین نهادهای فرهنگی و اجرایی استان برای برگزاری هفته فرهنگی تبریز است؛ سرمنشأ وفاق نهادهای فرهنگی، ایجاد کارگروه شورای هماهنگی تخصصی فرهنگی استان در پنج ماه اخیر است که‌ در این کارگروه، دستگاه‌های فرهنگی که به‌صورت میدانی مشغول کار فرهنگی و هنری در سطح استان هستند، گرد هم آمده‌اند.
نیاز است که هفتهٔ فرهنگی تبریز، هم در تهران و هم تبریز برگزار شود و برنامه‌های خوبی برای هفته فرهنگی تبریز در تهران تدوین شده است.ظرفیت هسته‌ها و انجمن‌های فرهنگی تبریز باید در این رویداد فرهنگی در نظر گرفته شود و نهادهای فرهنگی و اجرایی نقش پشتیبانی داشته باشند.
تعیین دقیق تقویم زمان و مکان اجرای برنامه‌ها، عقد تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری تهران و تبریز و بررسی دیگر تمهیدات و ضرورت‌های برگزاری رویداد هفتهٔ فرهنگی تبریز در تهران از ضروریات این رویداد است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/820054/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی طی 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا خراسان رضوی فردا سه شنبه 16 بهمن ماه 1403 + هوای مشهد

گروه مالی فیروزه 20 ساله شد

عرضه اولیه سهام گروه مالی فیروزه در بازار سرمایه/ خرید آنلاین طلا پرخطرتر از همیشه است

115 پروژه در دهه فجر در مشهد بهره برداری و کلنگ زنی می شود

16 طرح مدیریت برق در سبزوار به بهره‌برداری رسید

سانسور و فریبکاری سیاسی هوش‌های مصنوعی/ این بار دغل بازی DeepSeek!

بررسی محیط‌زیستی فیلم‌های سینمایی روز اول چهل و سومین جشنواره فیلم فجر

قیمت حبوبات بسته بندی شرکتی در میادین و بازار‌های میوه و تره بار تهران اعلام شد

انهدام باند بین المللی قاچاق مواد مخدر توسط پلیس فرودگاه مشهد

دستگیری 20 فعال یک شرکت هرمی در شهرک الهیه مشهد

واعظی: در حال حاضر الویت اول ترامپ ما نیستیم/ آبان 98 هم مثل اتفاقات دی 96 مشهد بود/ شمخانی در مذاکرات نقشی ندارد/

ایران در یک هفته 200 بار لرزید!

مورد عجیب نبیل باهویی؛ بعد از یک سال و یک بار جعل مدرک، پرسپولیس مدارک جدیدی پیدا کرد!

وقوع قتل خانوادگی این بار در همدان/ همسر و خانواده همسر کشته شدند

تک‌خوانی یک زن در صداوسیما برای اولین بار + فیلم

عرضه اولیه «فیروزه» و صندوق‌های «نقره» و «ارز دیجیتال» در راه بورس

مشهد؛ زن برهنه روی ماشین پلیس!

ارادت فریمانی‌ها به حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز پاسدار با برپایی جشن و سرور

جشن تکلیف 2 هزار دانش آموز دختر در تربت جام برگزار شد

اسرائیلی‌ها در ماه ژانویه 21 بار به مسجدالاقصی یورش بردند

قیمت حبوبات بسته بندی شرکتی در بازار‌های میوه و تره بار

جشنواره فیلم فجر مشهد با 6 اکران آغاز می شود

تقدیر کبیری از کارکنان حفاظت هواپیمایی فرودگاه کیش در گرامیداشت روز پاسدار

راه اندازی سفرهای تفریحی دریایی بین جزایر پیشنهاد عبدالعلی زاده در بازدید از مارینا

بازدید نماینده رییس جمهور از کشتی سازی بوت سرویس کیش

«هناسه» یک کتاب روشنگر است/ روایت بخش‌هایی از تاریخ که در سانسور بود

افتتاح 4 کتابخانه و سالن مطالعه در استان فارس‌

افتتاح 4 کتابخانه و سالن مطالعه در فارس

اجرای 439 برنامه فرهنگی و ادبی دهه فجر در کتابخانه‌های عمومی خراسان‌جنوبی

ترجمه رمان «اُسکار و لوسیندا» روانه بازار نشر شد

بیل گیتس در کتاب جدیدش/ خاطراتی از دوران نوجوانی و اشتباهات بزرگ

افتتاح 4 کتابخانه و سالن مطالعه در فارس‌/ 1160 برنامه در جشن انقلاب برگزار می‌شود

نگاهی به «داستان طنز در ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی»

سومین همایش گسترش فرهنگ دعا با محوریت صحیفه سجادیه برگزار می شود

آغاز به کار اولین انتشارات تخصصی طنز؛ برنامه ویژه‌ای برای نمایشگاه داریم

نامگذاری روز ولادت حضرت سجاد(ع) به عنوان روز صحیفه سجادیه

صادرات 27 میلیون و 192 هزار دلاری تعاونی‌های خراسان‌ جنوبی

ناکامی قاچاقچیان در انتقال 182 کیلو حشیش به بیرجند

دیدار و گفتگوی وزیر علوم با چهره ماندگار حکمت و ادب فارسی

توزیع گوشت رایگان به این خانوارها | اهدا سبد کالا جدید دولت برای این دهک ها

وزیر علوم با استاد مهدی محقق چهره ماندگار حکمت و ادب فارسی دیدار کرد

آغاز عملیات اجرایی 347 طرح گازرسانی در خراسان رضوی

قهرمانی بانوان خراسانی شاهد و ایثارگر در مسابقات تنیس روی میز و دارت

روایت همسر زنی که در خیابان صیاد شیرازی مشهد هنجارشکنی کرد

دمای هوا در خراسان رضوی اندکی افزایش می‌یابد

ایجاد هزار و 331 فرصت شغلی در شرکت‌ های تعاونی‌ خراسان جنوبی

بهره برداری از نخستین پروژه هوش مصنوعی خراسان جنوبی برای بسته بندی محصولات کشاورزی

رتبه اول شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در ارزیابی مهندسی کشوری

مسجد، پایگاهی برای توسعه اقتصادی در شهرستان سرایان

رشد 260 درصدی سرانه ورزشی استان خراسان جنوبی