پیام خراسان

آخرين مطالب

روایت دانشجویانی که مسجد را به سالن‌های رقص دانشگاه ترجیح دادند سیاسی

روایت دانشجویانی که مسجد را به سالن‌های رقص دانشگاه ترجیح دادند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - پیش از انقلاب دانشگاه‌ها به سنگرهایی تبدیل شده بودند که در آن، جوانان با دل‌های پر از عشق به انقلاب، دور هم جمع می‌شدند و به‌دنبال راهی برای آزادی می‌گشتند؛ در این میان روزهایی مانند 16 آذر، روزی که خون دانشجویان بی‌گناه بر زمین ریخت، به نمادی از مقاومت و ایستادگی تبدیل شد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، دوران پیش از انقلاب اسلامی، روزگاری بود که هر لحظه‌اش با رنج و امید گره خورده بود؛ روزهایی که مردم در سایه سکوت سنگین رژیم، با ایمانی استوار، به دنبال آزادی و عدالت می‌گشتند؛ اصفهان، شهری که تاریخش با عشق و مقاومت عجین شده بود، در آن روزهای سخت، به یکی از پایگاه‌های اصلی مبارزه تبدیل شد.
مردمانش، از کوچک تا بزرگ، با دل‌هایی پر از عشق به آرمان‌های انقلاب، در هر قدم، نشان دادند که برای رسیدن به آزادی، از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.
در آن روزگار، حتی مطالعه یک کتاب مذهبی، جرمی بزرگ بود و هر کلمه‌ای که از دل برمی‌خاست، می‌توانست به بهای جان انسان‌ها تمام شود. اما جوانان آن زمان، با شجاعتی وصف‌ناشدنی، کتاب‌های ممنوعه را در سینه‌های خود پنهان می‌کردند و در گوشه‌های تاریک، با اشتیاقی بی‌پایان، آن‌ها را می‌خواندند. این کتاب‌ها، نه فقط کلمات روی کاغذ، بلکه جرقه‌هایی بودند که آتش امید را در دل‌ها زنده نگه می‌داشتند و راه را برای بیداری یک ملت هموار می‌کردند.
دانشگاه‌ها در آن دوران نیز به سنگرهایی تبدیل شده بودند که در آن، جوانان با دل‌های پر از عشق به انقلاب، دور هم جمع می‌شدند. در میان نماز و دعا، در میان اشک و آه، به دنبال راهی برای آزادی می‌گشتند. روزهایی مانند 16 آذر، روزی که خون دانشجویان بی‌گناه بر زمین ریخت، به نمادی از مقاومت و ایستادگی تبدیل شد. هر قطره خون، داستانی از عشق و فداکاری بود که راه را برای آینده‌ای روشن هموار می‌کرد.
بر این اساس و به بهانه ایام‌الله دهه فجر با مرتضی آرسته دبیر جمعیت پیشگامان انقلاب اسلامی به گفت‌گو نشستیم؛ تشکلی که از دهه بیست تأسیس شده و قدمت 80 ساله دارد؛ آرسته متولد اردیبهشت سال 1328 است و روزهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی را در دانشگاه اصفهان و تعدادی از مدارس گذرانده است:

پیام خراسان

ایمنا: از دوران تحصیل و فعالیت‌های خود در اصفهان قبل از انقلاب اسلامی بگویید.
آرسته: دوران دبستان و دبیرستان من در اصفهان گذشت. دبستان من در مدرسه‌ای به نام تبریزی در میدان شهدا بود و دبیرستان را در مدرسه‌ای نمونه که به آن دبیرستان نمونه می‌گفتند، در انتهای خیابان آیت‌الله خادمی گذراندم. سال آخر دبیرستان را به‌دلیل رشته ریاضی که در آن مدرسه ارائه نمی‌شد، در دبیرستان فارابی تحصیل کردم.
از حدود 15 سالگی، به‌طور جدی در محافل مذهبی و انقلابی شرکت می‌کردم. در آن زمان، با بزرگوارانی مانند حاج حسن حداد، آیت‌الله خادمی و دیگر علما در ارتباط بودیم؛ اولین سفر من با این افراد در خرداد سال 1342 بود، درست در زمانی که حضرت امام خمینی (ره) در فیضیه سخنرانی تاریخی خود را ایراد کردند؛ در آن سفر، من و دوستانم به‌طور کامل جذب شخصیت امام و از همان زمان، مقلد ایشان شدیم؛ کتاب‌های امام، مانند کتاب ولایت فقیه، به‌صورت مخفیانه منتشر می‌شد و ما با جان و دل آن‌ها را مطالعه می‌کردیم.
ایمنا: در آن دوران، چگونه کتاب‌های مذهبی و انقلابی را مطالعه می‌کردید؟
آرسته: مطالعه کتاب‌های مذهبی در آن زمان جرم بود. حتی کتاب‌هایی مانند نهج‌البلاغه و آثار دکتر شریعتی به‌صورت مخفیانه توزیع می‌شد. ما این کتاب‌ها را به‌طور پنهانی می‌گرفتیم و مطالعه می‌کردیم. ساواک به‌شدت مراقب بود و اگر کسی را با این کتاب‌ها می‌گرفتند، به‌شدت مجازات می‌کردند. حتی کتاب‌های دکتر شریعتی که از سخنرانی‌های او در حسینیه ارشاد تهیه شده بود، به‌صورت مخفیانه منتشر می‌شد و ما آن‌ها را با جان و دل می‌خواندیم. بعضی وقت‌ها حتی کتاب‌های ترجمه‌شده نهج‌البلاغه را هم می‌گرفتند و باز هم ایراد می‌گرفتند. این‌ها نشان می‌دهد که رژیم شاه چقدر از آگاهی مردم می‌ترسید.

پیام خراسان

ایمنا: فعالیت‌های شما در دوران دانشگاه چگونه بود؟
آرسته: من در دانشگاه اصفهان در رشته شیمی تحصیل کردم؛ در آن دوران، دانشگاه محیطی بود که ما می‌توانستیم فعالیت‌های خود را گسترش دهیم. در دانشگاه، با دوستانی مانند اخوان اژه‌ای و دیگران در مسجد کوچکی که در دانشگاه داشتیم، نماز می‌خواندیم و بین دو نماز، به بحث‌های سیاسی و انقلابی می‌پرداختیم؛ روزهایی مانند 16 آذر (روز دانشجو) برای ما بسیار مهم بود و در آن روزها، تمام تلاش خود را برای مبارزه با رژیم شاهنشاهی به کار می‌گرفتیم و بسیاری از دوستان ما در آن دوران شهید شدند یا به زندان افتادند.
در آن زمان، دانشگاه اصفهان مسجد نداشت و ما در یک اتاق کوچک نماز می‌خواندیم. با تلاش‌های ما و همکاری آقای همدانیان خیر بزرگ، بالاخره مسجد دانشگاه ساخته شد. آقای همدانیان با رئیس دانشگاه، دکتر معتمدی، صحبت کرد تا کلنگ مسجد زده شود؛ این مسجد بعدها به پایگاهی برای نماز و فعالیت‌های انقلابی تبدیل شد.
به یاد دارم که رئیس دانشگاه با شخصی صحبت می‌کرد و می‌گفت: «این دانشجویان چقدر امل هستند! من برای این‌ها ده‌ها جایگاه رقص گذاشتنم ولی آن‌ها را رها کردند و دنبال مسجد هستند.»
ایمنا: شما این روزها یک معلم بازنشسته هستید؛ چه شد که تصمیم گرفتید به این مسیر وارد و معلم شوید؟
آرسته: بعد از فارغ‌التحصیلی بر این باور بودم که تنها جایی که می‌توان مفاهیم انقلابی را منتقل کرد مدارس است و بر این اساس با استاد پرورش به هنرستان شاه عباس برویم و در سال 1356 همین دانشجویان آماده انقلاب اسلامی بود؛ در همان حسین جامعه معلمان را هم تشکیل دادیم و در آن فعالیت‌های انقلابی را پیش می‌بردیم.
ایمنا: در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، چه فعالیت‌هایی داشتید؟
آرسته: در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب، ما در اصفهان فعالیت‌های گسترده‌ای داشتیم. در روز اربعین، بزرگ‌ترین تجمع مردمی در میدان امام (ره) برگزار شد و من به‌عنوان نماینده جامعه معلمان در ستاد مراسم اصفهان حضور داشتم. این تجمع، بزرگ‌ترین رفراندوم مردمی قبل از انقلاب بود که نشان داد مردم ایران به‌طور کامل از انقلاب و رهبری امام خمینی (ره) حمایت می‌کنند. در آن روز، میدان امام و بازار اصفهان مملو از جمعیت بود و سخنرانی‌های آتشینی توسط شخصیت‌هایی مانند استاد پرورش ایراد شد. این مراسم به‌قدری بزرگ بود که حتی خبرنگاران بی‌بی‌سی هم به‌صورت مخفیانه از آن گزارش می‌دادند.

پیام خراسان

ایمنا: در روز ورود امام خمینی (ره) به ایران، شما کجا بودید؟
آرسته: در روز ورود امام خمینی (ره) به ایران، من به همراه گروهی از فرهنگیان و دانشجویان اصفهان به تهران رفتیم و در مهدیه تهران مستقر شدیم؛ ما چند روز در تهران بودیم و هر روز به سوی دانشگاه تهران راهپیمایی می‌کردیم.
در روز 12 بهمن، وقتی خبر باز شدن فرودگاه و ورود امام منتشر شد، مردم تمام شب را در خیابان‌های تهران به تمیز کردن و آماده‌سازی خیابان‌ها برای استقبال از امام می‌گذراندند؛ روز ورود امام، روزی تاریخی و به‌یادماندنی بود که هیچ‌گاه تکرار نخواهد شد. در آن روز، جمعیت میلیونی به استقبال امام آمدند و فرودگاه مهرآباد مملو از جمعیت بود. امام پس از ورود، به‌صورت مستقیم به بهشت زهرا رفتند و در آنجا سخنرانی تاریخی خود را ایراد کردند.
ایمنا: از نقش مردم اصفهان در پیروزی انقلاب اسلامی بگویید.
آرسته: مردم اصفهان نقش بسیار مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند. اصفهان از ابتدا یکی از پایگاه‌های اصلی انقلاب بود و مردم این شهر در تمام مراحل انقلاب، از تظاهرات تا اعتصابات، حضور فعال داشتند. حتی در روزهای سخت حکومت نظامی، مردم اصفهان از پای ننشستند و با تمام وجود برای پیروزی انقلاب تلاش کردند. در محرم سال 1357، تظاهرات گسترده‌ای در اصفهان برگزار شد و مردم در مساجد مختلف مانند مسجد سید، مسجد حکیم و مسجد مصلی جمع می‌شدند و به سخنرانی‌های انقلابی گوش می‌دادند. در آن روزها، بسیاری از مردم اصفهان به شهادت رسیدند، اما این شهادت‌ها باعث شد که انقلاب روز به روز قوی‌تر شود.
ایمنا: شما به‌عنوان یک معلم، چه پیامی برای نسل جوان و دانش‌آموزان امروز دارید؟
آرسته: نسل جوان باید بداند که آزادی و استقلال امروز ایران، نتیجه سال‌ها تلاش و مجاهدت مردم و رهبری‌های حکیمانه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است. باید قدر این آزادی را بدانند و در حفظ و تقویت آن بکوشند. انقلاب اسلامی، انقلابی بود که با رهبری امام خمینی (ره) و همت مردم به پیروزی رسید و امروز باید با وحدت و همدلی، از دستاوردهای آن محافظت کنیم. نسل جوان باید بداند که در آن دوران، حتی مطالعه یک کتاب مذهبی جرم بود و مردم تحت شدیدترین فشارها و شکنجه‌ها قرار داشتند. امروز با وجود همه مشکلات، ایران به پیشرفت‌های بزرگی در زمینه‌های علمی، صنعتی و نظامی دست یافته است و این‌ها همه نتیجه استقلال و مقاومت مردم ایران است.
کد خبر 836388

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/820691/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جابه‌جایی بیش از یک میلیون و 390 هزار مسافر در خراسان جنوبی

دو نوجوان سرایانی کتابخوان برتر کشور شدند

فرمانده یگان‌های ویژه فراجا: به اهداف عملیات‌های پاکسازی کویر ایران رسیدیم

آیت‌الله علم‌الهدی: یقین؛ کلیدواژه پیروزی در جهاد و انقلاب/ راهبرد دشمن، ایجاد تردید در نیرو‌های انقلابی است

دشمن تلاش دارد که نسل جوان را از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلابی فاصله دهد

ایثارگران و جانبازان ثابت کردند، در راه خدا ماندن، پایان آن پیروزی است

حضور پرشور در حماسه 22 بهمن پاسخی به عملیات رسانه‌ای دشمن خواهد بود

روایتی از شعر و موسیقی در حماسه انقلاب

راهبرد دشمن، ایجاد تردید در نیروهای انقلابی است

کولاک برف و باران شدید کشور را فرامی‌گیرد | این استان‌ها از فردا تا دوشنبه آینده یخ می‌زنند

کاهش محسوس دما در خراسان رضوی؛ برف و باران در راه است

دیدار امام‌جمعه مشهد با خانواده 2 جانباز 70 درصد

سردار رادان: قاچاقچیان و اشرار دیگر در کویر امنیت ندارند

اختصاص40 میلیارد تومان برای توسعه بیمارستان نهبندان

پیش بینی وضعیت آب و هوا خراسان جنوبی فردا چهارشنبه 17 بهمن ماه 1403 | هواشناسی خراسان جنوبی طی 24 ساعت آینده | هواشناسی بیرجند

جدول خاموشی برق خراسان جنوبی چهارشنبه 17 بهمن 1403 | زمان قطعی برق بیرجند چهارشنبه هفدهم بهمن 1403

روایت پیشرفت؛ انقلاب کتابخانه سازی در خراسان جنوبی

4235 بیمار صعب‌العلاج و خاص زیر چتر حمایتی کمیته‌امداد خراسان‌جنوبی

افتتاح و کلنگ زنی 24 پروژه با 274 میلیارد تومان اعتبار طی دهه فجر در سرایان

ثبت شاخص های جدید توسعه و اصلاح شبکه برق در حاجی آباد هرمزگان

آذرکیش: توسعه، ارتقا و مهارت آموزی از ارکان مهم وزارت آموزش و پرورش است

اختیار انجام برخی امور به مدیران شهرستانی داده شود

افتتاح 34 طرح در خراسان جنوبی ارمغان پنجمین روز از دهه فجر

تعقیب و گریز پلیس و سارق در بجنورد + فیلم

معراج شهدای اهواز میزبان44شهید گمنام دوران دفاع مقدس است

86 درصد درآمد مالیاتی خراسان شمالی محقق شد

جذب 16 خیر با تعهد 55 میلیارد برای احداث مدرسه در خراسان شمالی

جدول خاموشی برق خراسان شمالی چهارشنبه 17 بهمن 1403 | زمان قطعی برق بجنورد چهارشنبه هفدهم بهمن 1403

راز یخ‌نزدن خزهای خرس قطبی؛ راهی برای ساخت پوشش‌های ضدیخ جدید

ویدیو/ لحظه نفسگیر تعقیب و گریز پلیس و سارق در بجنورد

آلودگی هوا در 2 شهر خراسان شمالی

تصاویر/دیدار با علمداران حماسه در شهرستان اسفراین

تصاویر/دیدار نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی با جانبازان دوران دفاع مقدس

تصاویر/مراسم بزرگداشت روز جانباز با حضور نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی

تصاویر/افتتاح مدرسه انقلاب با حضور مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان شمالی

رشد 48 درصدی درآمدهای مالیاتی در خراسان شمالی

افتتاح و کلنگ‌زنی 22 پروژه آموزشی در خراسان‌شمالی

فقیهه سلطانی راز جوانی اش را افشا کرد + فیلم

67 پروند مولدسازی در خراسان شمالی ایجاد شده است

افتتاح 20 کیلومتر از محور بجنورد به جنگل گلستان/ شاهراه‌ مهم ارتباطی و ترانزیتی کشور، در انتظار تخصیص اعتبار

رونمایی از گزینه جدید سرمربی استقلال؛ جانشین موسیمانه این بار از اروپا می آید

کریستیانو رونالدو: بارسلونا من را می‌خواست؛ یک بار در نقش مترجم مسی بودم!

راهبرد دشمن ایجاد تردید در نیروهای انقلابی است

512 عمل کاشت حلزون در مشهد انجام شد

وقوع تصادف مرگبار در جاده فریمان ـ مشهد

قیمت برنج در میادین و بازار‌های میوه و تره بار اعلام شد

برگزاری جشنواره فیلم فجر در 10 سینمای مشهد

تصاویری از گرامیداشت اعیاد شعبانیه در انابد با پخت حلیم نذری

مشخص شدن مواضع مارکو روبیو درباره ایران برای اولین‌بار از انتصاب

رئیس کمیسیون ایثارگران شورای اسلامی شهر مشهد: رونق‌بخشی به گلزار شهدا بالاترین کار فرهنگی است