برای اولین بار امسال ما قیمت گذاری برنج را انجام دادیم/ جلسه خیلی پرتنشی بود/ باید حواسمان در کنار تولید کننده به سفره مردم هم باشد
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش غلات نیوز از ایسنا، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی در جلسه علنی امروز سهشنبه مجلس که جهت پاسخ به 3 پرسش مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود مبنی بر اینکه «علت واردات بیش از نیاز چای چیست؟»، «علت واردات بیش از نیاز برنج در کشور چیست؟» و «علت عدم توجه به تولیدکنندگان برنج چای و ابریشم در کشور چیست؟» در صحن مجلس حضور یافته بود، عنوان کرد: برخی از این موضوعات مرتبط به قبل دولت چهاردهم بود اما باز هم جا داشت تا به آن پرداخته شود.
در حدود 22 هزار هکتار باغات چای در کشور داریم و حدود 28 هزار تن چای خشک تولید شده است. از این میزان 512 میلیارد تومان سهم کارخانجات بود و 504 میلیارد تومان که 25 درصد میشود، سهم دولت بود. امسال و در ماههای گذشته علاوه بر تسویه بدهیهای قبل، برای اولین بار است که به موقع پول سهم دولت چای کاران به صورت 100 درصد پرداخت شده است. در حالی که قبلا این تسویهها به سالهای بعد هم میکشید.
وی ادامه داد: یک حمایت دیگری هم که شده است در موضوع سیاستگذاری و قیمتگذاری است. حدود 30 درصد از قیمت چای امسال که قیمتگذاری و سیاستگذاری شد و یک سیاست دیگری که ما امسال آن رو اعمال کردیم این بود که نیازمان به واردات را به خرید داخل وصل کردیم. یعنی هر کسی میخواهد چایی وارد کند مابهازای آن بایستی از چایکاران داخلی کشور چای خریده باشد.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در 10 ماهه امسال 38 هزار تن چایی وارد شده است، در حالی که این مقدار در سال گذشته 42 هزار تن بوده است. ما مکلف هستیم و افتخار میکنیم و وظیفهمان هست که از تولیدکنندگان حمایت کنیم ولی روبروی ما سفره مردم قرار دارد. روبهروی ما بازار قرار دارد که برای آن هم ما مسئولیت داریم. ما باید طوری بازار را تنظیم کنیم که قیمت هم برای تولیدکننده عادلانه و منصفانه باشد و هم برای مصرفکننده اینگونه باشد. وقتی در کشور نیاز به واردات هست نمیشود جلوی واردات رو بگیریم.
نوری قزلجه اظهار کرد: امسال تولید داخلی برنج ما حدود دو و نیم میلیون تن هست اما نیاز امسال ما به برنج 3 میلیون و 300 هزار تن هست. پس حدود 800 هزار تن نیاز به واردات داریم و بایستی واردات آن انجام بگیرد. تا 10 ماهه امسال این عدد 721 هزار تن هست. یعنی باز هم کمترین مقدار واردات برنج در طول سالیان گذشته را داشتیم. برای اولین بار امسال ما قیمت گذاری برنج را انجام دادیم و همانجا هم سعی کردیم که نفع تولید کنندگان را لحاظ کنیم. این برای اولین بار بود که اتفاق میافتاد و جلسه خیلی پرتنشی هم داشت. نمایندگان مجلس هم به عنوان ناظر و شاهد حضور داشتند ولی این کار را انجام دادیم و واردات برنج را هم منوط کردیم به خرید داخل. اما حتماً باید مراعات کنیم چرا که یک روز کمبود برنج، ولو جزئی میتواند کل بازار را به هم بریزد و میتواند قیمت را افزایش بدهد. ما بایستی حواسمان در کنار تولید کننده به سفره مردم هم باشد.
وی ادامه داد: در بحث منظم کردن ثبت سفارشها، شکستن انحصار در این حوزهها و در نهایت صرفهجویی ارزی به خاطر بار سنگینی که برای بودجه کشور دارد باید با دقت عمل کنیم.
ادامه دارد...
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/820876/