دانشجو حامل بار اصلی انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب است
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - تولیت حرم مطهرحضرت شاهچراغ (ع) گفت: دانشجو به عنوان یک سرمایه بیبدیل کشور، بازیگر و حامل بار اصلی انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری در پانزدهمین نشست سالانه اندیشمندان و استادان درس انقلاب اسلامی دانشگاههای کشور که در حرم شاهچراغ در حال برگزاری است، ضمن تبریک ایام الله دههی فجر انقلاب اسلامی و اعیاد شعبانیه اظهار داشت: درس انقلاب اسلامی یکی از مهمترین، لازمترین و واجبترین درسهایی است که سالهای سال است در دانشگاهها ارائه میشود و روز به روز نیز بر اهمیت آن افزوده میشود که این اهمیت روزافزون، برگزاری اینگونه نشستها را لازم و واجب میکند.
تولیت آستان مقدس، پیرامون محورهای اصلی این نشست «درس انقـلاب اسلامی؛ محتواها، روشها و مسئولیتها» گفت: از واجبات است که بهترین «روشها» در ارائه این درس را همیشه مورد مطالعه قرار بدهیم. در خصوص محتواها باید گفت که در درس انقلاب و سایر دروس معارف، دنیایی از محتواها پیش روی استاد قرار دارد؛ اگر ما فقط بخواهیم تاریخ معاصر انقلاب اسلامی، یعنی از سال چهل و یک شمسی که اولین جرقههای انقلاب زده شد تا امروز را را مطرح کنیم، خود این به چند واحد درسی و حجم عظیمی از داده، نوشته و اطلاعات نیاز دارد. اینکه کدام محتواها متناسب نیاز امروز دانشجویان ما است باید مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: اینکه با چه روشی عرضه بشود و آن نقطههای عطف در انقلاب کدامها هستند که مورد تمرکز قرار بگیرند، همه اینها نیازمند بحث و گفتوگو است. غیر از این نشستهای سالانه و سراسری، باید در خود دانشگاهها هم علی الدوام اساتید با توجه به رشتههای خود دور هم جمع بشوند و به صورت جداگانه هر کدام از آنها با توجه به رشته و گرایش اختصاصی خود به بحث و تبادل نظر بپردازند.
استاد دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران، در خصوص مسئولیتهای اساتید، گفت: تمرکز و تمحض بر روی درس و مسئولیتها که اساتید عهده دار آن هستند؛ در هر کاری، تمرکز و دقت، نتیجهبخش است و رمز موفقیت، تمرکز و ممحض بودن است.
کلانتری بیان کرد: اختراعات و دستاوردهای علمی جهان، نتیجه تلاش افرادی است که سالهای متمادی بر کار خود در تمامی ساعات شبانهروز تمرکز محض داشتهاند و اینگونه توانستهاند گرهای از کار جهانیان باز کنند. همانگونه که در روایتها بیان شده است زمانی که انسان به نماز میایستد، باید تمام اعضا و جوارح او متوجه نماز باشد.
وی دومین نکتهای را که لازم است اساتید انقلاب، آن را مدنظر قرار دهند، مطالعه و تحقیق مستمر دانست و گفت: باید به مطالعه و بررسی همهجانبهی منابع مرتبط با انقلاب اسلامی بپردازیم.
کلانتری، نکته سوم که لازم است اساتید انقلاب، آن را مدنظر قرار دهند، تلاش برای تبیین هویت اصلی انقلاب اسلامی دانست و گفت: هویت اصلی انقلاب اسلامی، هویت اسلام ناب است و در این هیچ شکی وجود ندارد. امام خمینی (ره) در زمینه اصل انقلاب فرمایشات نورانی بسیار زیادی دارند، با اینکه به ظاهر یک نظریهپرداز سیاسی در دنیا نبودند، اما این را به صراحت اعلام فرمودند که انقلاب ما از همه انقلابهای جهان متمایز میباشد؛ هم در روش، شیوه مبارزه و هم در هدفگذاری و آرمانها. بعداً بسیاری از نظریهپردازان انقلابهای دنیا، از جمله غربیها و آمریکاییها، آن را بیان کردند. افرادی که قبل از انقلاب اسلامی در زمینه نظریه و مدلهای انقلابهای جهان کتابهای متعددی نوشته بودند، همان افراد اعلام کردند که این انقلاب در قالبهایی که ما تعریف کردهایم جایی نمیگیرد، و در این زمینه کتاب و مقالههای بسیار نوشتند.
وی در ادامه به سخنان امام خمینی (ره) اشاره کرد که میفرمایند: «مسئولان ما باید بدانند که انقلاب ما محدود به ایران نیست. انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد. مسائل اقتصادی و مادی اگر لحظهای مسئولین را از وظیفهای که بر عهده دارند منصرف کند، خطری بزرگ و خیانتی سهمگین را به دنبال دارد. باید دولت جمهوری اسلامی تمامی سعی و توان خود را در اداره هرچه بهتر مردم کند، ولی این بدان معنا نیست که آنها را از اهداف عظیم انقلاب که ایجاد حکومت جهانی اسلام است منصرف کند.
تولیت آستان مقدس، گفت: برخی دانشجویان تلاش میکنند که حرفهای متفاوتی بزنند، اما آن نقطه مرکزی انقلاب را فراموش نکنید، همانگونه که حضرت امام (ره) به مسئولین هشدار میدهند که اصل و هدف انقلاب را فراموش نکنید با اینکه پستی و بلندیهای اقتصادی زیادی وجود دارد. ما هم به عنوان استاد باید همین کار را انجام بدهیم.
وی در ادامه به سخنان مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اشاره کرد: «آن روز که جهان میان شرق و غرب مادّی تقسیم شده بود و کسی گمان یک نهضت بزرگ دینی را نمیبُرد، انقلاب اسلامی ایران، با قدرت و شکوه پا به میدان نهاد؛ چهارچوبها را شکست؛ کهنگی کلیشهها را به رخ دنیا کشید؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز عصر جدیدی را اعلام نمود ... پس آنگاه انقلاب ملّت ایران، جهان دوقطبی آن روز را به جهان سهقطبی تبدیل کرد و سپس با سقوط و حذف شوروی و اقمارش و پدید آمدن قطبهای جدید قدرت، تقابل دوگانهی جدید «اسلام و استکبار» پدیدهی برجستهی جهان معاصر و کانون توجه جهانیان شد».
کلانتری تصریح کرد: امروز دقیقا در همین عرصه حضور داریم، بازیهای سیاسی زیادی وجود دارد و دشمن هم تلاش میکند ما را به حاشیه برده و مشغول کند، اما حقیقت این است تقابل دوگانه اسلام ناب و استکبار؛ یعنی موسی و فرعون، ابراهیم و نمرود همان چیزی که قرآن کریم علی الدوام ما را به آن متذکر میکند، این همان هویت انقلاب است.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی، در ادامه به چهارمین نکته که لازم است اساتید انقلاب، آن را مدنظر قرار دهند، اشاره کرد و گفت: مواجهه علمی، انتقادی و حتی تهاجمی در قبال جهان بینی مادی و فرهنگ استکباری و استعماری غرب و زیرساختهای معرفتی آن نیز نکته دیگری است که باید به آن توجه بشود. ما اگر از امام (ره) الگو بگیریم - که یکی از وظایف ما در معرفی انقلاب این است که از رهبر و معمار آن الگوبرداری کنیم و از مقام معظم رهبری راهنمایی بگیریم - هیچ شکی نداریم که یک بخش عمده و اصلی انقلاب اسلامی ایران، مواجهه و مقابله با غرب است.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی، خارج کردن ایران از سلطه غرب بوده است، گفت: یکی از کارها و وظیفه اصلی این است که ذهن دانشجو و مخاطب را نسبت به غرب، فرهنگ و جهانبینی آن و اصول جهانبینی مادی غرب که در تار و پود آن، تهاجم به اسلام ناب نهفته است، آگاه کنیم و ما باید این وظیفه را به خوبی انجام بدهیم، یکی از بخشهای عمده درس انقلاب باید همین باشد.
کلانتری، پنجمین نکته که لازم است اساتید انقلاب، آن را مدنظر قرار دهند، ارتباط پدرانه و طبیبانه استاد با دانشجو بیان کرد و گفت: حق نداریم با یک نگاه منفی سر کلاس درس حاضر شویم، باید یک نگاه پدر به فرزند وجود داشته باشد؛ دانشجو به عنوان یک سرمایه بیبدیل کشور، بازیگر و حامل بار اصلی انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب است، که این خود به صورت طبیعی اتفاق میافتد و ما در آن اختیاری نداریم. این جوانان در آینده، سکاندار و عهدهدار مسئولیتهای مهمی در کشور هستند که سر کلاس من و شما مینشینند، پس نگاه ما باید یک نگاه مثبت باشد که این را هم اسلام، هم حضرت امام خمینی (ره)، هم مقام معظم رهبری و هم عقل سلیم به ما تاکید کرده است، که به هیچ وجه نباید از ابتدا با موضع منفی سر کلاس حاضر بشویم که قطعا نتیجهای به دست نخواهد آمد، لذا باید با یک نگاه مثبت وارد بشویم تا بتواند نتیجهبخش باشد.
انتهای پیام/424
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/821979/