پیام خراسان

آخرين مطالب

جشن گلریزان یکم اسفند در سالن مخابرات بیرجند برگزار می‌شود گفتگو

جشن گلریزان یکم اسفند در سالن مخابرات بیرجند برگزار می‌شود
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - دبیر اجرایی جشن گلریزان خراسان جنوبی از برگزاری سی و سومین جشن گلریزان با همراهی خیران در یکم اسفندماه امسال در سالن مخابرات بیرجند خبر داد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی قمری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پیشینه آیین گلریزان دانش آموزان نیازمند بیرجند به بیش از 33 سال قبل بر می‌گردد و این آیین نخستین بار در گود زورخانه امیر عرب و با هدف شادی دانش آموزان نیازمند در شب عید و به همت پهلوانان صاحب نام، کسبه و خیرین آن زمان برگزار شد و پس از آن هم سال‌های سال است باشکوه و با همت خیران برگزارمی‌شود.
امسال هم به رسم همه ساله نیک اندیشان و خیران در کنار هم برای باشکوه برگزار شدن این جشن پای کار می‌آیند تا شاهد لبخند زیبا بر روی لبان کودکان هم استانی باشیم.
دبیر اجرایی جشن گلریزان خراسان جنوبی گفت: نیت‌ها در جشن گلریزان‌های مختلف متفاوت است، اما به طور کلی کمک به دیگران از جمله تهیه جهیزیه، ارزاق، تهیه وسایل کسب و کار مدنظر است. وجه تسمیه جشن گلریزان این است که در زورخانه بعد از دعای میدان دار، تقدیم هدایا با پنهان کردن میان شاخه‌های گل برای حفظ حرمت کمک کننده، آغاز می‌شد.
قمری ادامه داد: پس از روشن شدن چراغ‌های ادعیه توسط میدان‌دار زورخانه، شاخه و دسته گل‌ها به وسط گود زورخانه پرت می‌شد که این وجه تسمیه مراسم گلریزان است.
وی افزود: در شهرستان بیرجند نیت ثابتی از 33 سال گذشته با همکاری هیئت ابوالفضلی بیرجند با موضوع تهیه لباس عید برای دانش‌آموزان و کودکان نیازمند برای این جشن تعریف کرده‌ایم. امسال نیز سی و سومین سال این جشن با همراهی خیران در یکم اسفندماه سال جاری در سالن مخابرات بیرجند برگزار خواهد شد.
دبیر اجرایی جشن گلریزان خراسان جنوبی بیان کرد: این جشن با عزم و همت مردم برای نشاندن گل لبخند بر روی لبان کودکان محروم برگزار می‌شود و از چند ماه گذشته روند جمع‌آوری کمک به رسم هرساله آغاز شده است.
قمری گفت: مراسم گلریزو یا گلریزان از سنت‌های دیرین زورخانه‌ای است و با شماره 2057 در میان آثار غیرملموس کشور ثبت شده است. سال گذشته نزدیک به 2 میلیارد و 200 میلیون تومان عایدی جشن گلریزان بیرجند بود که این مبلغ نتیجه نهایی استحصال شده گلریزان بود که با این مبلغ 6 هزار و 300 دست لباس بین دانش‌آموزان نیازمند، مراکز خیریه و موسسات محل نگهداری کودکان ایتام و بدسرپرست و بی سرپرست در بیرجند و همچنین چهار شهرستان سربیشه، نهبندان، خوسف و مود توزیع شد.
وی با بیان اینکه افراد فعال زورخانه پل ارتباطی بین مردم و تولیدکنندگان البسه از تهران هستند، تصریح کرد: در بیرجند تولیدکنندگان پارچه تریکو بسیار کم هستند که این امر باعث می‌‌شود مبلغ تمام شده افرایش یابد. با این کمک‌ها از هر چهار دانش‌آموز نیازمند یک دانش‌آموز مورد حمایت قرار می‌گیرد، بنابراین سعی داریم کمک‌ها را به گونه‌ای مدیریت کنیم که تعداد بیشتری حمایت شوند.
دبیر اجرایی جشن گلریزان خراسان جنوبی افزود: امیدواریم امسال نیز مردم استان مانند همیشه همت کنند و برگ زرین دیگری از نوع‌دوستی رقم بخورد. اگر امسال نیز مانند رقم سال گذشته جمع‌آوری شود خواهیم توانست 4 هزار دست لباس تهیه کنیم چون در سال گذشته میانگین خرید برای هر دست لباس 350 هزار تومان بود که امسال این رقم به 450 تا 500 هزار تومان رسیده است.
وی یادآور شد: مهر امسال یکی از تولیدکنندگان تهرانی که به واسطه جشن گلریزان با وی آشنا شده بودیم 200 دست لباس را ارسال کرد که یک کمک بی نظیر بود. سال گذشته نزدیک به 100 میلیون تومان از سوی صنف پوشاک به این جشن کمک شد.
قمری با اشاره به حضور پرشور مردم در جشن گلریزان طبق سالهای قبل بیان کرد: مردم می‌توانند کمک‌های خود را به کارت 6037691980017040 نزد بانک صادرات واریز کنند.
انتهای پیام/ 257

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/826604/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسئول میراث فرهنگی: 50 درصد سنگ شجر استحصالی در زیرکوه فرآوری می‌شود

استاندار: کارگروه ویژه احداث جاده مرزی ماهیرود ـ فراه تشکیل می‌شود

جدول خاموشی برق مشهد فردا جمعه 26 بهمن 1403 | برنامه قطعی برق خراسان رضوی فردا جمعه 26 بهمن 1403

نقاره‌نوازی خادمان رضوی در شب میلاد امام زمان(عج)

آزادسازی ضلع جنوبی خیابان باغ فردوس تا 1404

قاضی بازی سرنوشت برای پرسپولیس در آسیا

آبرسانی به 30 هزار روستا توسط قرارگاه امام حسن(ع)

اعمال نیمه شعبان + غسل، نماز، دعا و ذکر شب و روز پانزدهم شعبان 1403

اعمال نیمه شعبان + غسل، نماز، دعا، ذکر و آداب شب و روز پانزدهم شعبان 1403

برگزاری جشن ورزش و مهدویت در صالح آباد به مناسبت نیمه شعبان + عکس

رشد ترانزیت ریلی در بندر شهید رجایی؛ ظرفیت حمل بار دو برابر می‌شود

بار علمی مانع کلنگ‌زنی نمایشی در ایلام شد | کلنگ‌زنی پردیس دانشگاه ایلام به دلیل آماده نبودن مقدمات متوقف شد

روایتی از اجتماع عظیم منتظران ظهور گردگنبد فیروزه ای مسجد جمکران

ارزان‌ترین محله‌ ها برای اجاره خانه در مشهد

جنجال دوباره با استقلال: 6 این بار هیس! (عکس)

حسینی با یک دست برای چندمین بار ناجی استقلال شد +فیلم

دولت ها زیر بار واگذاری مدیریت صندوق های بازنشستگی به بخش خصوصی نمی روند

حسینی با یک دست برای چندمین بار منجی استقلال شد +فیلم

حضور 4 کراس‌فیت‌کار خراسا‌ن‌شمالی در مسابقات قهرمانی کشور

کتاب صوتی معجزه شکرگزاری راندا برن (قسمت دو)

تفسیر قرآن راهی برای سعادت و انتخاب درست ترین تصمیم است

کتاب «پیدای پنهان» درباره عرض اعمال به امام عصر(عج) منتشر شد

نویسنده کتاب «در مسیر زاگرس» در دیواندره تجلیل شد

پیشنهاد نوبخت به پزشکیان برای کنترل قیمت دلار

یارانه سه دهک واریز شد

کلیک بر روی لینک جعلی 2 میلیارد ریال برای شاکی آب خورد!

اگر صنعت گردشگری رونق بگیرد می‌تواند ما را از صادرات نفت بی‌نیاز کند

حجت‌الاسلام انصاری: رونق صنعت گردشگری ما را از صادرات نفت بی‌نیاز می‌کند

ماجرای آدم‌کشی در تفرجگاه برفی بولوار نماز مشهد

تشییع پدر شهیدان عابدی در مشهد

گل‌آرایی حرم رضوی در آستانه نیمه شعبان

برگزاری نشست بررسی فرصت‌های توسعه روابط اقتصادی با افغانستان در خراسان جنوبی

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری وصنایع دستی خبر داد:

راه پلاس قاینات به خانه های تهران باز شد

کیفیت هوای بجنورد برای گروه‌های حساس ناسالم شد

تعطیلی مدارس خراسان شمالی فردا شنبه 27 بهمن 1403 | مدارس بجنورد شنبه 27 بهمن 1403 تعطیل است؟

اعمال شب نیمه شعبان

پایان سوپر لیگ کوراش با قهرمانی ماشین سازی اراک

داور ازبک‌ قاضی بازی سرنوشت برای پرسپولیس

مشهد پتانسیل تبدیل شدن به قطب خیریه‌های بین‌المللی را دارد

سد کردن راه آب شیرین و هجوم آلودگی‌؛ "جنگل‌های حرا" درخطرند

پیش بینی آب و هوا خراسان رضوی فردا 26 بهمن ماه 1403 | پیش بینی هواشناسی مشهد فردا جمعه 26 بهمن ماه 1403 + جدول هواشناسی خراسان رضوی

موفقیت طرح شوق زندگی و کاهش نوزادان در شیرخوارگاه‌های مشهد

راز بیمه شدن در شب نیمه شعبان با خواندن سه بار سوره یس

«پسر خورشید» بار دیگر در تهران روی صحنه می‌رود

خط تولید «پلاک آناتومیکال و اسپاین» در مشهد راه اندازی شد

برگزاری جشنواره سمنو در شهر درق شهرستان گرمه

بسته‌های تربیتی با نگاه عدالت آموزشی توزیع می‌شود

در تالیف کتاب‌های حوزه دفاع مقدس دچار غفلت شدیم

کتاب صوتی معجزه شکرگزاری (مقدمه)