مشترکان پرمصرف گاز در انتظار تعرفههای پلکانی باشند
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - باشگاه خبرنگاران /طبق برنامه هفتم باید یارانه انرژی برای مشترکان پرمصرف حذف شود که یکی از گامهای اجرای این طرح تعرفهگذاری پلکانی است که باید از امسال اجرایی شود.
ناترازیانرژی یکی از مهمترین مشکلات و موانع در جهت مدیریت مصرف انرژی است که در همین رابطه بسیاری از کارشناسان اعلام کرده اند که در جهت جلوگیری از افزایش ناترازی انرژی تنها راهکار پلکانی کردن تعرفه ها است.
همزمان با افزایش ناترازی انرژی در سال گذشته شاهد آن بودیم که در زمستان هم با قطعی برق مواجه بودیم که همین امر خود باعث ایجاد مشکلات بسیار زیاد برای کارخانجات و صنایع کوچک و بزرگ شد.
طبق مصوبات برنامه هفتم باید امسال در جهت مدیریت مصرف مشترکان پر مصرف تعرفهگذاری پلکانی اجرایی شد تا مشترکان پر مصرف که در سال های گذشته از طریق یارانه انرژی به راحتی مصرف می کردند امسال نقره داغ شوند.
آمارها حاکی از آن است که ما با ناترازی گاز و برق مواجه هستیم و باید برای حل این مشکل چارهاندیشی داشته باشیم. هزینه این حاملهای انرژی برای دولت گران است، اما با قیمت پایینی گاز و برق در اختیار مشترکان قرار میگیرد.
بازار ![]()
مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می شوند
در همین راستا هاشم یوسفی کارشناس انرژی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه درارتباط با لزوم اجرای مصوبات برنامه هفتم در زمینه افزایش پلکانی تعرفه برق و گاز در سال جدید به نحوی که در نهایت شاهد پرداخت قیمت واقعی توسط پرمصرفها باشیم، تصریح کرد: در این موضوع شکی نیست که باید روش تعرفهگذاری پلکانی اجرایی شود و بر اساس مصوبات برنامه هفتم افزایش قیمت تعرفهها را بر اساس قانون داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تعرفهگذاری پلکانی بهترین روش برای تعیین تعرفه مشترکان گاز و برق است گفت : در تعرفه گذاری پلکانی مشترکان پر مصرف دیگر از دریافت یارانه انرژی معاف میشوند و باید یارانه واقعی و براساس مصرف پرداخت کنند.
کارشناس انرژی با بیان اینکه پرداخت یارانه به گاز و برق تا جائیکه مشترکان در چارچوب الگو از انرژی استفاده میکنند، مشکلی ایجاد نمیکند افزود: اختصاص یارانه به مصارف بالا و غیرضرور منطقی نیست. به همین دلیل، تعرفهگذاری پلکانی میتواند روش مناسبی برای تعیین بهای گاز یا برق مصرفی خانوارها باشد.
یارانه مشترکان خارج از الگو باید حذف شود
پیش از این هم فاطمی نماینده مجلس با بیان اینکه دلیلی برای ارائه یارانه به مصارف غیرضرور و خارج از الگو وجود ندارد و پرمصرفها باید هزینه انرژی مصرفی را بپردازند گفت: تعرفهگذاری پلکانی انگیزهای برای مدیریت مصرف به وجود میآورد. کسانی که در پلکانهای پایینی مصرف هستند، تلاش میکنند در همین پلکانها بمانند و دچار اضافه پرداخت نشوند. مشترکانی که در پلکانهای بالایی هستند نیز به فکر مدیریت مصرف خود بیافتند.
وی ادامه داد: حتی اگر تعرفهگذاری پلکانی موجب مدیریت مصرف پرمصرفها نشود، حداقل مزیتی که برایمان دارد این است که از اعطای یارانه به مصارف غیرضرور جلوگیری میشود و یارانه تنها به مصارف معقول و داخل الگوی مصرف تعلق میگیرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه تعرفهگذاری پلکانی هرگز به معنای جلوگیری از مصرف انرژی توسط شهروندان نیست. مصارف معقول و داخل الگو از یارانه بهرهمند میشوند افزود: هدف تعرفهگذاری پلکانی به رفتار در آوردن پرمصرفها و عدم پرداخت یارانه به مصارف غیرضرور است. با تکیه بر تعرفهگذاری پلکانی پرمصرفها، مصرف غیربهینه با قیمت آزاد محاسبه خواهد شد و به این ترتیب یا باید مشترکان پرمصرف، به سراغ بهینه کردن مصرف خود بروند یا باید قیمت واقعی و هزینه واردات انرژی مورداستفاده خود را بدهند
فاطمی گفت: افزایش تعرفه گاز و برق به صورت برابر برای همه پلکانها مورد تأیید نیست و به اقشار ضعیف جامعه فشار وارد میکند. دولت وظیفه دارد از مشترکانی که در چارچوب الگو از گاز و برق استفاده میکنند، حمایت به عمل بیاورد.
وزارت نیرو اولین گام در جهت پلکانی کردن تعرفه ها را برداشت
براساس این گزارش وزارت نیرو اعلام کرد که وزارت نیرو با انتشار گزارشی اعلام کرد که به منظور مدیریت بهتر مصرف برق و کاهش فشار بر شبکه، و در راستای اجرای قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق و برنامه هفتم توسعه بهای انرژی برق را بهصورت پلکانی افزایش میدهد.
بر اساس این گزارش، بررسیها نشان می دهد حدود 75 درصد از مشترکان برق در محدوده الگوی مصرف قرار دارند و در مجموع 52 درصد از کل برق بخش خانگی را مصرف میکنند.
این دسته از مشترکان بهطور کامل از یارانه انرژی بهرهمند شده و نه تنها مشمول افزایش تعرفه یا اعمال محدودیت در مصرف نمیشوند، بلکه در صورت کاهش مصرف مشمول پاداش نیز میشوند.
در مقابل، 25درصد از مشترکان خانگی، برق را بیش از الگوی تعیینشده مصرف میکنند که این گروه با وجود سهم کمتر در جمعیت (یک سوم مشترکان کم مصرف)، 48 درصد کل برق خانگی را به خود اختصاص دادهاند که تقریبا معادل کل مشترکان کم مصرف است.
امیدواریم در این زمینه هم وزارت نفت و شرکت ملی گاز هم پای کار بیاید و در جهت رفع ناترازی انرژی در حوزه گاز هم اقدامات لازم در جهت تعرفهگذاری پلکانی برای مشترکان پرمصرف گاز هم انجام دهد.
حال امیدواریم با اجرای این طرح شاهد کاهش ناترازی انرژی و مدیریت مصرف انرژی و نقره داغ شدن پر مصرف ها در این طرح باشیم.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/843563/