خراسان شمالی برای سومین سال متوالی رتبه دوم کشوری در رسیدگی سریع به اختلافات کارگری را کسب کرد
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی با تمرکز بر تکریم ارباب رجوع و کوتاهسازی روند دادرسی، موفق شد برای سومین سال متوالی در سال 1403 رتبه دوم کشوری را در زمینه میانگین مدت زمان رسیدگی به اختلافات کارگری و کارفرمایی به خود اختصاص دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، در شرایطی که اطاله دادرسی یکی از چالشهای اصلی پیش روی روابط کار در کشور به شمار میرود، خراسان شمالی توانسته با اتکا به رویکرد پاسخمحور و فعال در نظام رسیدگی به دعاوی کارگری، گوی سبقت را از بسیاری از استانهای کشور برباید و جایگاه خود را به عنوان یکی از موفقترین استانها در حوزه سرعت عمل در رسیدگی، تثبیت کند.
محمد خوشآیینه، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی در تشریح این دستاورد گفت: در حال حاضر 13 هیأت تشخیص و 4 هیأت حل اختلاف زیر نظر این اداره کل مشغول رسیدگی به اختلافات میان کارگران و کارفرمایان هستند که در سال گذشته، مجموعاً 2413 دادخواست در این هیأتها مورد بررسی، داوری و صدور رأی قرار گرفت.
وی افزود: هدف ما تنها صدور سریع رأی نیست، بلکه بر آن هستیم که در عین سرعت، دقت و عدالت نیز قربانی نشوند. به همین دلیل تلاش کردهایم با ارتقاء دانش تخصصی اعضای هیأتها، برگزاری جلسات منظم، کاهش بوروکراسی، و استقرار سامانههای هوشمند، فرآیند رسیدگی را در چارچوب قانون و در حداقل زمان ممکن انجام دهیم.
خوشآیینه با تأکید بر اینکه این رتبه ملی حاصل یک فرآیند مستمر و مبتنی بر برنامهریزی است، ادامه داد: رسیدگی منصفانه و سریع به اختلافات، نقش مستقیمی در حفظ آرامش محیط کار و افزایش اعتماد جامعه کارگری به نهادهای قانونی دارد. امروز بیش از 90 هزار کارگر در استان خراسان شمالی تحت شمول قانون کار فعالیت میکنند و ما موظف به حمایت حداکثری از حقوق آنان هستیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی با بیان اینکه استان در سالهای اخیر گامهای مؤثری برای توسعه خدمات تخصصی روابط کار برداشته است، افزود: این موفقیت حاصل همدلی و تلاش شبانهروزی تیمهای کارشناسی، رؤسای هیأتها، دبیرخانهها و همچنین تعامل نزدیک با جامعه کارگری و کارفرمایی بوده است.
این دستاورد در شرایطی به ثبت رسیده که بسیاری از استانها با انباشت پرونده، کمبود نیروی انسانی و ضعف زیرساختی مواجهاند و نشان میدهد خراسان شمالی توانسته از ظرفیتهای موجود خود حداکثر بهرهبرداری را در جهت تحقق عدالت شغلی و کارایی نهادی داشته باشد.
بدون تردید استمرار این روند، نیازمند حمایت بیشتر، تأمین منابع انسانی متخصص، توسعه امکانات و نیز فرهنگسازی در میان طرفین روابط کار برای حرکت به سمت حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات است؛ موضوعی که خراسان شمالی، اکنون الگوی قابل اعتنایی در آن به شمار میرود.
انتهای پیام
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/848309/