پیام خراسان

آخرين مطالب

چالش‌ها و راه‌های حمایت از طبیعت در فصل زادآوری حیات‌ وحش اجتماعي

چالش‌ها و راه‌های حمایت از طبیعت در فصل زادآوری حیات‌ وحش
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان جنوبی در فصل زادآوری حیات‌ وحش بر لزوم حمایت از طبیعت و مراقبت از حیات وحش در این ایام تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی ، سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان جنوبی گفت: احترام به چرخه طبیعی زندگی و ایجاد امنیت برای زادآوری و بزرگ شدن فرزندان حیات‌وحش، مراقبت از زیستگاه‌ها و اجتناب از ورود به مناطق ممنوعه، کمک به آگاهی بخشی و انتقال تجربیات خود با دیگران، پشتیبانی از پروژه‌های حفاظتی به صورت حمایت مالی یا فعالیت‌های داوطلبانه، توجه به رفتار‌های خود در هنگام سفر به طبیعت و اجتناب از رهاکردن زباله، ایجاد سر و صدا و روشن کردن آتش از جمله اقداماتی است که می‌توان برای حمایت از این دوران حساس و حفظ تنوع زیستی به انجام رساند.
علی خانی افزود: فصل زادآوری حیات وحش به شرایط اقلیمی، نوع گونه و منطقه جفرافیایی بستگی دارد. 
وی با بیان اینکه معمولاً در فصل بهار در بسیاری از مناطق معتدل، فصل زادآوری آغاز می‌شود که به دلیل افزایش دما و در دسترس بودن منابع غذایی بیشتر است افزود: این فصل، اصلی‌ترین زمان برای تولید مثل و ادامه نسل گونه‌هاست؛ زادآوری در این فصل به حفظ تنوع زیستی کمک می‌کند و کمک خواهد کرد که اکوسیستم‌ها متنوع و پایدار باقی بمانند. همچنین این فصل به تعادل اکوسیستم، تغییرات اقلیمی و محیطی، رفتار‌های اجتماعی و تعاملات، تحولات ژنتیکی، آموزش و انتقال مهارت‌ها و پاسخ به تهدیدات محیطی حائز اهمیت است. 
سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه در فصل زادآوری گونه‌هایی از پرندگان مانند گنجشک‌ها، کبوتر‌ها، پستاندارانی مانند قوچ و میش، کل و بز، آهو، جییر و بسیاری از حشرات مانند پروانه‌ها و زنبور‌ها زادآوری می‌کنند، گفت: از چالش‌هایی که در این فصل وجود دارد می‌توان به تغییرات اقلیمی مانند افزایش دما و تغییر در الگو‌های بارندگی، از بین رفتن زیستگاه به دلیل فعالیت‌های انسانی، شکار و صید غیرمجاز، شیوع بیماری‌ها و کمبود منابع غذایی را نام برد.
خانی افزود: حمایت از حیات وحش در فصل زادآوری نیازمند آگاهی، مسئولیت پذیری و اقدام‌های عملی است. آگاهی و آموزش، محافظت از زیستگاه‌ها، اجتناب از مداخله در طبیعت مانند عدم نزدیک شدن به لانه حیوانات یا پرندگان و عدم برداشت جانواران از طبیعت، استفاده از منابع پایدار مانند کاهش مصرف پلاستیک، گزارش تخلفات شکار غیرمجاز یا تخریب زیستگاه، حمایت از گردشگری مسئولانه و کنترل جانواران اهلی خصوصاً سگ‌های بلاصاحب از جمله این موارد است.
وی با اشاره به اینکه مادران در این زمان معمولاً مکان‌های امن و دور از دسترس شکارچیان را برای زایمان انتخاب می‌کنند. پستانداران، نوزادان را با شیر خود تغذیه می‌کنند، افزود: مادران مهارت‌های بقا را به نوزادان خود آموزش می‌دهند و در صورت احساس خطر، رفتار‌های تهاجمی یا فرار را از خود نشان می‌دهند تا از فرزندان خود محافظت کنند. 
سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان جنوبی گفت: این مهم با برگزاری کارگاه‌ها و سمینار‌های آموزشی و دعوت از کارشناسان حیات وحش، استفاده از رسانه‌های اجتماعی مانند اشتراک گذاری محتوا‌های آموزشی، انتشار بروشور و پوستر، تشکیل گروه‌های محلی و تشکل‌های حفاظت از محیط زیست، برگزاری فعالیت‌های داوطلبانه و به اشتراک گذاری تجربیات شخصی قابل حصول است.
خانی با بیان اینکه نظارت بر زادآوری حیات وحش معمولاً تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست انجام می‌شود، افزود: پایش زیستگاه‌ها، مطالعات جمعیتی و الگو‌های زادآوری، حفاظت از زیستگاه‌ها و جلوگیری از تخریب آن ها، وضع قوانین و مقررات برای حفاظت از گونه‌ها، اعمال محدودیت دسترسی به مناطق حساس در فصل زادآوری، آموزش جوامع محلی، اطلاع رسانی عمومی از جمله برنامه‌های قابل انجام است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان جنوبی گفت: برگزاری کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی برای جوامع محلی و عموم مردم درباره اهمیت حفاظت از حیات وحش و زادآوری آنها، ایجاد و نگهداری از مناطق حفاظت شده جهت حفاظت از زادآوری حیات وحش، محدود کردن فعالیت‌های انسانی مانند شکار، گردشگری و ساخت و ساز در زمان زادآوری حیات‌وحش، استفاده از دوربین‌های تله‌ای و دیگر فناوری‌ها برای نظارت بر جمعیت‌های حیات وحش، توسعه پایدار و طراحی پروژه‌های توسعه‌ای سازگار با محیط زیست، انجام تحقیقات علمی برای درک بهتر رفتار‌های زادآوری و نیاز‌های زیستگاهی حیوانات از جمله اقدامات محیط زیست در فصل زادآوری است. 
خانی با بیان اینکه برخی از گونه‌های حیات وحش ممکن است در دوران زادآوری و مهاجرت در معرض خطر قرار بگیرند، ادامه داد: پرندگان مهاجر در معرض خطراتی مانند تخریب زیستگاه‌ها یا شکار قرار می‌گیرند و برخی پستانداران بزرگ جثه مانند یوزپلنگ آسیایی، برخی پرندگان مانند هوبره و برخی دوزیستان دچار کاهش جمعیت شده‌اند.
وی افزود: برای کمک به این قبیل گونه‌ها می‌توان اقداماتی از قبیل حفاظت از زیستگاه‌ها، آموزش و آگاهی بخشی، پایش مستمر وضعیت جمعیتی و تحقیقات علمی، مقابله با شکار غیرقانونی، توسعه برنامه‌های بازپروری و مشارکت در پروژه‌های جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و کاهش اثرات آن بر حیات وحش را به انجام رسانید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/849575/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

3 کشته در تصادف تریلر و خودروی سواری در نیشابور

راز قتل هولناک یک دختر جوان توسط پدرش

6 راز بسیار ساده برای عمر زیاد و باکیفیت

تصادف خودرو سواری با تریلر در جاده نیشابور با 3 کشته و یک مصدوم

آداب الصلوه؛ حجتی از سوی مولا بر امام خمینی

3 فوتی در تصادف محور نیشابور- سبزوار

گل اول النصر به القادسیه توسط مانه

پاستورلو: مطمئنم طارمی خیلی به اینتر کمک می‌کند!

گل دوم القادسیه به النصر توسط اوبامیانگ

راز سلامتی بهاری در این خوراکی ها

مجلس عزاداری جگرسوز دختر جوانی که در جنگل‌های بهشهر به دار آویخته شد + فیلم

حجت‌الاسلام‌ امینی: امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران با پشتوانه مردمی؛ یک سازمان رزم قدرتمند است

رونالدو برای نخستین بار توانست جایزه طلایی را به دست آورد

نماز جمعه در خلیل آباد

نماز عبادی سیاسی جمعه کاشمر

پیش اردوی پیشتازان قطب شهید دهقان در تربت جام

7 مصدوم در واژگونی خودرو سواری در محور تربت جام به صالح آباد

خبرنگاران تلاشگران عرصه فرهنگ و رسانه هستند

واژگونی خودرو 206 در محور تربت جام به صالح آباد

اجرای ورزش باستانی در تربت جام

پزشکیان: ما زیر بار هیچ ذلتی نمی‌رویم اما سر جنگ هم نداریم

کتاب «فرود در رضوان»؛ کتابی برای پرواز یک قهرمان در کرمانشاه رونمایی شد

روایت ملکیان از اخلاق سرگردان و گردنگاه سیاست

«ستاره‌های غریب»؛ کتابی درباره شهدای غریب استان مرکزی در دوران اسارت منتشر شد

باز هم جنجال خشم کونته؛ این چه وضع مدیریت است!

هجدهمین قهرمانی السد در لیگ ستارگان قطر

ساکت به نساجی برگشت!

هشدار هواشناسی؛ سیل در 3 استان/ امشب 5 استان منتظر برف و باران شدید باشند

آهنگ «دل نَکن» را از بهنام بانی بشنوید

تصنیف دل انگیز «شب» از استاد غلامحسین بنان

روند افزایش دمای هوا از 30 فروردین ماه

رییس جمهور: زیر بار هیچ ذلتی نمی‌رویم / دنبال جنگ نیستیم

یمن: برای اولین بار ناو آمریکایی«وینسون» را هدف قرار دادیم

وقتی مغز فریبمان می‌دهد؛ دانشمندان می گویند رنگ بنفش وجود ندارد!

رونمایی کتاب «اشعار عامیانه تالشان جنوب غربی دریای خزر» در آستارا

وضعیت بازار سکه و طلا پس از دور دوم مذاکرات چگونه خواهد بود؟

فک بازیکن حریف را شکست، فقط کارت زرد گرفت!‏

دانش، نگرش و مهارت سه مولفه اصلی حرفه ای شدن راهبران تحول در الگو مدرسه تراز است

آوای دلنشین «هنگ درام» در دلِ طبیعت

تجمع مردم حاجی آباد در حمایت از مردم غزه

تصاویر/ بازدید مسئولان آمل از ستاد گرامی‌داشت حماسه اسلامی ششم بهمن و جنگل آمل

بازدید مسئولان آمل از دفتر حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت آمل

مراسم تجلیل از روشا اکبری برنده مدال طلای شطرنج مدارس جهان در شهرستان نیشابور

برگزاری جشن ستارگان در شهرستان خلیل‌آباد

حساب و کتاب‌ها در طرح کالابرگ الکترونیکی؛ کوپن ادامه پیدا می‌کند؟

تناقض لالیگا که هانسی فلیک را خشمگین کرد

کواچ؛ ترکیب برنده دورتموند را مقابل بارسا پیدا کردم

بازگشت مورینیو به تیمی که دوست نداشت!‏

رویایی که کابوس شد؛ سقوط رئال از آسمان هفتم

گواردیولا آنقدر اصرار می‌کند تا پیشرفت کنید