پیام خراسان

آخرين مطالب

ضعف لجستیکی ایران در جنگ کریدورها؛ زمان حمل بار 2 برابر میانگین جهانی سیاسی

ضعف لجستیکی ایران در جنگ کریدورها؛ زمان حمل بار 2 برابر میانگین جهانی
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - اقتصاد24- جنگ آینده جنگ کریدورهاست و همه کشور‌ها در تلاشند تا به نوعی نقشی در کریدور‌های اطراف خود داشته باشند؛ با این حال ارزیابی‌ها نشان می‌دهد ایران نتوانسته برای این جنگ آماده شود، به‌طوری‌که در حال حاضر زمان حمل بار از ایران به دیگر کشور‌ها 2 برابر متوسط جهانی است.
اگرچه ایران یکی از قطب‌های بسیاری از کریدور‌های منطقه محسوب می‌شود، اما نقش کم‌رنگ آن در عمل، نشان‌دهنده عدم بهره‌برداری کافی از این مزیت استراتژیک است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
شکاف عمیقی بین ظرفیت‌های موجود کشور و نقش ایفا شده در این کریدور‌ها وجود دارد که نیازمند تلاش و برنامه‌ریزی جدی است. کریدورها، شریان‌های حیاتی اقتصاد جهانی و ابزاری قدرتمند در عرصه سیاست بین‌الملل محسوب می‌شوند که نقشی چندوجهی و تعیین‌کننده در توسعه و پیشرفت جوامع ایفا می‌کنند. از این رو، کشور‌هایی که بر کریدور‌های استراتژیک تسلط دارند، می‌توانند نفوذ و جایگاه خود را در معادلات منطقه‌ای و جهانی ارتقا بخشند.
با توجه به اهمیت کریدور‌ها بسیاری از فعالان اقتصادی معتقدند که جنگ آینده بر سر کریدور‌ها خواهد بود و در آینده حضور در کریدور‌ها به‌عنوان چالشی جدی برای کشور‌ها مطرح خواهد شد.
از سوی دیگر، کریدور‌ها هم‌زمان با گسترش رقابت‌های ژئوپلیتیکی و نیاز به منابع، مدیریت هوشمندانه و همکاری‌های بین‌المللی می‌تواند به کاهش تنش‌ها و جلوگیری از جنگ‌های فراگیر کمک کند. در این راستا، پیش‌بینی و آماده‌سازی برای مواجهه با چالش‌های آینده ضروری به نظر می‌رسد.
بیشتر بخوانید:خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در 7 محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است
در این خصوص معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت در نخستین نمایشگاه جامع حمل و نقل و لجستیک به این نکته اشاره می‌کند که جنگ‌های آینده بر سر کریدورهاست و با این شرایط ما به دنبال پرداختن به نقاط ضعف کریدور‌های موجود در کشور هستیم.
بررسی نقاط ضعف کریدور‌های موجود محمدصادق قنادزاده روز سه‌شنبه در نشست خبری نخستین نمایشگاه جامع بین‌المللی حمل‌ونقل، لجستیک و صنایع وابسته افزود: سال گذشته با 58 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی، رکورد جدیدی در حوزه تجارت خارجی کشور به ثبت رسید. با این حال، در این زمینه هنوز با ظرفیت‌های موجود در کشور فاصله زیادی داریم که از جمله مشکلات مالی، بانکی و نقل و انتقال پول و همچنین ضعف‌های لجستیک و حمل و نقلی قابل ذکر است. بر این اساس باید در حوزه حمل و نقل و لجستیک کار‌های ویژه‌ای به انجام برسد.
به گفته قنادزاده، جنگ آینده جنگ کریدورهاست و همه کشور‌ها در تلاشند تا به نوعی نقشی در کریدور‌ها داشته باشند. به همین دلیل در این نمایشگاه به دنبال پرداختن به نقاط ضعف کریدور‌های موجود در کشور یعنی کریدور‌های شمال-جنوب، شرق-غرب و کریدور‌های میانی هستیم.
هزینه بالای حمل بار 2 برابر جهان افزایش هزینه‌های حمل بار یکی دیگر از مشکلات وضعیت نامناسب حمل بار محسوب می‌شود. در این خصوص علی امامی، به این نکته اشاره می‌کند که وضعیت لجستیک در کشور به هیچ عنوان مناسب نیست؛ به‌طوری‌که هزینه تمام‌شده حمل بار صادراتی 15 درصد قیمت تمام‌شده کالا می‌شود، در حالی که این رقم در جهان هفت تا هشت درصد است.
بیشتر بخوانید:جایگاه ایران در کریدور هند – خاورمیانه – اروپا کجاست؟
مدیرکل دفتر آماد و پشتیبانی تجاری سازمان توسعه تجارت با اشاره به رتبه 123 ایران در شاخص عملکرد لجستیک در جهان، ادامه داد: زمان حمل بار از ایران به دیگر کشور‌ها 2 برابر متوسط جهانی است و علاوه بر آن هزینه‌های حمل و نقل بیش از 1.5 برابر نرم جهانی تمام می‌شود.
با توجه به اهمیت حمل بار در دنیا به گفته امامی، بر این اساس به‌دنبال بهبود این شرایط هستیم که یکی از راهکار‌های آن برگزاری نمایشگاه‌ها است. او با اشاره به رکورد 160 میلیون تنی جابه‌جایی بار در تجارت خارجی کشور در سال گذشته، گفت: با برپایی نمایشگاه‌ها می‌توانیم کمک خوبی در حوزه لجستیک داشته باشیم.
منبع: اکو ایران

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/850446/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بارسلونای ابر قدرتی که پرز می‌خواست

رونمایی از گربه سیاه رونالدو در عربستان

انیمیشن عمر مومنی به بهانه حذف رئال مادرید مقابل آرسنال

خوشحالی جالب ریو فردیناند بعد از گل پنجم منچستریونایتد به لیون

یونایتد به‌ دنبال یک لقب جدید برای آموریم

رقیب همیشگی مجیدی، سرمربی امارات شد

سخت‌ترین سال اینتر؛ 69 بازی برای سه‌گانه

جواهری که لقمه گلوگیر بارسلونا شد!

غمگین‌ترین تمرین فصل رئال

آلکاراس: از استعداد برادرم در تنیس شگفت‌زده شدم!

تکاپوی مدیران استقلال برای انتخاب سرمربی جدید در سفر اروپایی

پیش‌بینی قهرمان لیگ ایران توسط هوش مصنوعی

اورونوف؛ استخوان چند میلیون دلاری در گلوی پرسپولیس

مقصد جدید طارمی بیخ گوش ایران

رفع تصرف 26807 متر مربع از اراضی ملی در بخش رحیم آباد

برنامه‌ریزی آموزشی بر اساس مسائل مدارس حوزوی در خراسان

واگذاری متولی‌گری کوله‌بری به اتاق تعاون خراسان‌جنوبی

بارش باران و ترافیک نیمه‌ سنگین در محورهای مواصلاتی

موضوع عفاف وحجاب فراتر از یک امر شخصی است؛ هدف دشمن آسیب به خانواده

بارش باران و ترافیک نیمه‌سنگین در این محورها

تصاویر/ برگزاری طرح «سلاله‌ها» در موزه دفاع مقدس و مقاومت خراسان شمالی

تحول راهبردی در مسیرهای ترانزیتی کشور با بازگشایی جاده خور و بیابانک–عشق‌آباد

اتباع افغانستان باید با ویزای مشخص و هدفمند وارد ایران شوند

مدارس خراسان جنوبی و بیرجند فردا 31 فروردین به علت آلودگی هوا تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس خراسان جنوبی فردا یکشنبه 31 فروردین 1404​

بهره‌برداری از ایستگاه شهید فکوری خط 2 متروی مشهد در روزهای آینده

تشکیل کارگروه مشورتی پیشکسوتان سوادآموزی در خراسان جنوبی/ استفاده از تجربیات پیشکسوتان برای کیفیت‌بخشی به برنامه‌ها

بیست‌وچهارمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز و مدرسه‌یار درمیان برگزار شد/ قدردانی از نیکوکاران عرصه تعلیم و تربیت

برای دومین سال متوالی افتخارآفرینی هنرجویان هنرستان شهید صبوری فردوس در جشنواره سرود ملی رضوی

معلم مشهدی؛ کاپیتان تیم ملی کبدی ایران در مسابقات آسیایی شد

معرفی برگزیدگان کادر اجرایی و کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش خراسان رضوی به مرحله کشوری

تربیت دانش‌آموز پرسشگر و کنجکاو، یکی از رسالت‌های اصلی ما در مدارس است

انتشار جدول اجراهای هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران

این‌روزها یک خواننده مصری، همدم تنهایی‌های جواد عزتی شده

این موسیقی فریادی برای احیای دریاچه ارومیه است

مجید رضوی و تیزر آهنگ جدیدش به نام «کی می دونه»

اشک‌ های حمید حامی با پیام احساسی مادرش

ویدئویی از تمرینات «اد شیرن» برای فارسی خواندن

پیگیر مطالبات مردم در سفر به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان هستم

تحویل 111 جلد سند مالکیت به متقاضیان مسکن شهرستان سربیشه

تصویب طرح جامع منابع طبیعی در 100 هزار هکتار از عرصه‌های طبس

پیشرفت 30 درصدی دوبانده سازی جاده طبس – اصفهان در خراسان جنوبی

برگزاری نمایشگاه بهاره در باغ فردوس

بازدید استاندار خراسان جنوبی از بیمارستان خوسف

صدور 25949 کارت معاینه فنی خودروهای سنگین در خراسان جنوبی

خراسان جنوبی نیازمند تقویت ناوگان هوایی است

واگذاری متولی‌گری کوله‌بری به اتاق تعاون خراسان‌ جنوبی

5 میراث معنوی قاین ثبت ملی شد

گوگل انحصارگر بازار فناوری تبلیغات آنلاین شناخته شد

علت فوت دو قاضی کهگیلویه و بویراحمدی چیست؟ + عکس

تیتکانلو؛ شهری با مشکلات زیرساختی/ اینجا را دریابید+فیلم