تدوین طرحی اختصاصی و خانوادهمحور برای مشهد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - عضو ستاد ملی زن و خانواده ازتدوین طرحی اختصاصی و خانوادهمحور برای شهر مشهد به منظور کاهش بخشی از چالشهای خانوادهها خبر داد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، زهراسادات مشیر در حاشیه افتتاحیه انجمن علمی توانمندسازی خانواده ایران شاخه مشهد اظهار کرد: انجمن علمی ایران با مجوز وزارت علوم و با هدف پرداختن علمی و دانشگاهی به موضوع خانواده تشکیل شده است.
امروز خانواده بهعنوان یک نهاد زیربنایی، در معرض آسیبهای جدی قرار گرفته و باید بهصورت راهبردی و علمی به آن پرداخته شود. وی با اشاره به چالشهای پیشروی خانوادهها در جهان امروز افزود: با توجه به تغییرات سریع در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و ارتباطی، خانوادهها با مسائل جدیدی مواجه شدهاند. از این رو، نیازمند تولید محتوا، گفتمانسازی علمی، و اقداماتی هماهنگ با همکاری اندیشمندان، نخبگان، اساتید دانشگاه، دانشجویان و نهادهای اجرایی هستیم.
عضو ستاد ملی زن و خانواده همچنین درباره تشکیل شاخه مشهد انجمن گفت: استان خراسان رضوی و شهر مشهد از ظرفیتهای بالایی در حوزه علمی و اجرایی برخوردارند. با علاقهمندی و همراهی مسئولان محلی، شورای شهر، شهرداری و دانشگاه فردوسی، هیئتمدیره انجمن با تأسیس شاخه مشهد موافقت کرد و امشب این شاخه بهطور رسمی افتتاح شد.
مشیر خاطرنشان کرد: هدف ما تدوین طرحی اختصاصی و خانوادهمحور برای شهر مشهد است تا با مشارکت همه نهادهای موجود در این شهر، در قالب یک برنامه زمانبندیشده، به کاهش بخشی از چالشهای خانوادهها کمک کنیم.
خانواده سرمایهای ماندگار و نیازمند مراقبت دائمی است
این کارشناس حوزه زن و خانواده در نشست افتتاحیه انجمن علمی توانمندسازی خانواده ایران شاخه مشهد، با اشاره به تحولات زیست اجتماعی انسان در دوران مختلف تاریخی اظهارداشت: در گذشته، روح حاکم بر زندگی اجتماعی انسانها مبتنی بر هدایت و هویت جمعی بود، اما امروز جامعه انسانی در فضای رقابتی و فردمحور گرفتار شده است.
وی با بیان اینکه خانواده از این فضای رقابتی بیتأثیر نمانده، گفت: امروز رقابت حتی به درون نهاد خانواده نفوذ کرده و اعضای خانواده بهجای مشارکت و همدلی، به دنبال کسب قدرت بیشتر شدهاند. این مسئله موجب برهمخوردن توازن و ایجاد جنگ قدرت درون خانواده شده است.
مشیر با اشاره به چرخههای مختلفی که خانوادهها تجربه کردهاند، افزود: دوران مردسالاری، فرزندسالاری و اکنون زنسالاری، نمونههایی از جابهجایی قدرت در خانواده هستند که بدون ایجاد تعادل و سازوکارهای حمایتی، به چالشهای جدیدی منجر شدهاند.
عضو ستاد ملی زن و خانواده با تأکید بر لزوم بازنگری در الگوهای تربیتی و ساختار قدرت درون خانواده، تصریح کرد: باید به میزانی که هر عضو خانواده نقشآفرینی میکند، به او قدرت و مسئولیت داده شود. قدرت نباید در یک قطب متمرکز باشد، بلکه توزیع عادلانه آن، ضامن آرامش و پایداری خانواده خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه خانواده یک درخت پربار است، خاطرنشان کرد: ما نباید خانواده را تنها در یک مقطع زمانی با ثمر بدانیم. خانواده نیاز به مراقبت همیشگی دارد و همانند درختی است که هر سال میتواند ثمر دهد، به شرط آنکه آبیاری، توجه، و برنامهریزی داشته باشد.
مشیر در پایان خواستار طراحی مدلها و الگوهای بومی و مبتنی بر فرهنگ اسلامی ایرانی برای تربیت فرزندان، روابط زناشویی، و توزیع مسئولیتها در خانواده شد و افزود: گفتمان نو در حوزه خانواده باید بر پایه آموزش، پژوهش و گفتوگوی بیننسلی شکل بگیرد تا بتواند پاسخگوی نیازهای امروز جامعه باشد.
انتهای پیام/282
-
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸:۴۸
-
۱۳ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/850454/