75 درصد از منابع آب زیرزمینی خراسان جنوبی برداشت میشود
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - مدیرعامل شرکت آب منطقه خراسان جنوبی گفت: میزان مجاز برداشت در دنیا 40 درصد از آبهای زیرزمینی است تا مجدد جایگزین شود ولی در خراسان جنوبی 75 درصد از این منابع برداشت میشود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، عباس سارانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: میزان بارندگی در سال زراعی جاری تا این لحظه 32 درصد کمتر از متوسط بارندگی درازمدت استان بوده است و بارندگیها تاثیر خود را روی منابع آبی، چشمه ها و قنوات میگذارد.
وی با بیان اینکه در 10 سال اخیر بخش عمدهای از استان دچار خشکسالی شدید و بسیار شدید شده است و تغییر شرایط آبدهی از اثرات این موارد است، گفت: در این مدت، قنوات 22 درصد، چشمهها 40 درصد و چاهها به صورت متوسط 24 درصد کاهش آبدهی داشته اند که همه این موارد نشان دهنده کاهش در توان آبدهی منابع آبی استان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه خراسان جنوبی گفت: 8 سد مخزنی خراسان جنوبی با کسری 60 میلیون متر مکعبی آب مواجه است. ظرفیت این سدها 75 میلیون متر مکعب است که تنها بیست درصد یعنی 15 میلیون متر مکعب آب در آنها وجود دارد.
وی افزود: خراسان جنوبی 95 درصد وابسته به آبهای زیرزمینی است و به عبارتی از پسانداز زیرزمینی آب در این منطقه استفاده می شود و از آنجایی که منابع آبهای زیرزمینی مان در حال کاهش است از همه افراد در هر بخشی میخواهیم تا مدیریت مصرف را جز برنامههای ویژه قرار دهند.
سارانی با بیان اینکه از 35 محدوده آبی شناسایی شده در استان، دو برابر میزان آبِ قابل برنامهریزی استفاده می شود، گفت: میزان مجاز برداشت در دنیا 40 درصد از آبهای زیر زمینی است تا مجدد جایگزین شود، ولی در خراسان جنوبی 75 درصد از این منابع برداشت می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه خراسان جنوبی بیان کرد: از آنجایی که 85 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی، 9 درصد در بخش شرب و 3 درصد در صنعت است باید مدیریت در بخش کشاورزی پررنگتر باشد.
وی گفت: بخش عمده خط انتقال آب به استان در سیستان در حال اجراست که 32 درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ در خراسان جنوبی نیز کارهای مقدماتی و زیرساختی در حال انجام است اما باید کار در سیستان به پایان برسد تا عملیات اجرایی در استان آغاز شود.
سارانی افزود: پیشرفت فیزیکی این طرح در سیستان و بلوچستان تا پایان امسال به 100 درصد می رسد و در خراسان جنوبی نیز پیگیریم تا هرچه زودتر مقدمات این موضوع برای استان فراهم شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه خراسان جنوبی با اشاره به وجود 7 هزار قنات در استان گفت: احداث قناتهای جدید باید به گونه ای باشد که تاثیر روی سایر قناتها نگذارد و تا زمانیکه آبدهی یک قنات به پایینترین حد خود نرسد اجازه احداث قنات جدید را نخواهیم داد.
انتهای پیام/ 252
-
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۵:۰۱
-
۱۵ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/851467/