عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربتحیدریه
مدیریت هوشمند منابع آبی کشور نیازمند تجهیزات به روز است
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - ایران در استفاده هوشمند از منابع آبی رتبه نخست جهان را دارد، اما امروز در مدیریت هوشمند منابع آب کشور، تجهیزات فنی و به روز را در اختیار نداریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی ، عضو هیات علمی گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی تربتحیدریه گفت: اگر به تاریخ مراجعه کنیم، سابقه ما در استفاده از آب به شکل هوشمند، به بیش از 2 هزار سال قبل باز میگردد.
دکتر محمد کریمزاده افزود: سامانه زهکشی تختجمشید، سازههای آبی شوشتر در خوزستان، قنات قصبه گناباد، سد تاریخی فریمان، سیستم آبرسانی در صحرای یزد و سد «کُریت» واقع در طبس است، نشان از مدیریت هوشمند از منابع آبی در طول تاریخ توسط ایرانیان دارد.
وی گفت: اکنون آمریکا، اسراییل و اروپا در استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت منابع آب دارای پیشرفتهترین تجهیزات هستند.
عضو هیات علمی گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی تربتحیدریه در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آن سابقه تجربه و دانش، دچار قطع انتقال دانش مدیریت بهینه مصرف منابع آبی و به تبع آن بروز نشدن دانش سختافزاری شدهایم افزود: این موضوع به یک پسرفت تاریخی ناشی از حاکمیت سیستم بروکراسی اداری در طول تاریخ باز میگردد که این مشکل هنوز و به شکل گستردهتر بر پیکره نظام اداری ما جا خوش کردهاست.
کریمزاده با بیان اینکه در حوزه منابع آب کشور اساساً با مشکل بزرگ فناوری وارداتی مواجه هستیم گفت: هنوز به سطحی نرسیدهایم که بتوانیم امکانات فیزیکی لازم را از منابع داخلی تامین کنیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: در عین حال نباید این نتیجهگیری غلط را داشت که جامعه دانشگاهی، پژوهشگران و متفکران ما از بنیه علمی لازم برای رفع این کمبود برخوردار نیستند.
او گفت: مشکل در ساختار مدیریتی کشور است که تصمیمسازان کشور به جای بهرهگیری از دانش و توانمندی جامعه دانشگاهی و متفکران، دنبال آمارسازی، تولید رزومهکاری و نیز تهیه آلبوم عکس و کلیپ یادگاری در قالب یک شوی تبلیغاتی با نتایج تحقیقات جامعه دانشگاهی هستند.
کریم زاده افزود: به ندرت شاهد آن هستیم که مسوولان برنامهساز از ابتدای آغاز یک کار پژوهشی، دست حمایت بر سر جامعه دانشگاهی بکشند و تنها در پایان کار به سراغ متفکران کشور میروند.
این مدرس دانشگاه از مسوولان خواست ضمن فراهم کردن زیرساختها برای تبدیل نظریه به عمل و کوتاه کردن فرآیندهای اداری، در قالب بستههای حمایتی و تشویقی، ساز و کار تسهیل پژوهش کاربردی را فراهم سازند.
مرکز شهرستان 225 هزار نفری تربتحیدریه در 150 کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
-
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۵:۵۴
-
۱۳ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/851471/