پندنامه در هفت شهر عشق رونمایی شد
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - شرحی بر پندنامه تألیفی از استاد رضا اشرف زاده با حضور حسین مسگرانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در دومین همایش ادبی فرهنگی هفت شهر عشق، رونمایی شد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ، رضا اشرفزاده در دومین همایش ادبی، فرهنگی هفتشهر عشق که امروز در مرکز همایشهای بینالمللی شهدای سلامت مشهد برگزار شد اظهارداشت: اگر مسئولان ما میخواهند جامعه را اصلاح کنند، باید پندنامه و پندنامهها را مدام در دست داشته باشند و این دستورات را مستمرا مرور کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در پندنامه عطار مطالبی هست که ما امروز غصه میخوریم که چرا این مطالب در جامعه ما وجود ندارد. وی افزود: منطقالطیر و مصیبتنامه که داستانهای رمزی هستند و به قول شاعر «منطقالطیرِ سخنهای مرا کس نمیداند، سلیمانش تویی» اما از این چهره بزرگ ادبی، آثاری هم باقیمانده که برخی معتقدند منسوب به اوست ،در بین این دو گروه از کتابها، حدود 66 اثر که به عطار نسبت داده شده و سعید نفیسی در کتاب «جستجو در اخبار و آثار عطار» تعدادی از این آثار که امروز به عنوان آثار اصیل عطار میدانیم را بررسی کرده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بزرگان ثابت کردند خسرونامه همان الهینامه است، برخی «خسرونامه» را کتاب اصلی عطار ذکر کردهاند و باز برخی عطارشناسان هم معتقدند همین «خسرونامه» هم از عطار نیست اما من با پیش زمینهای که از پندنامه داشتم ثابت کردم که شباهت زیادی بین دو اثر عطار وجود دارد.
در ادامه همایش استانی «هفت شهر عشق» محمدجعفر یاحقی، مدیرعامل موسسه خردسرای فردوسی گفت: زمانی که برای اولینبار رویدادهای مرتبط با فردوسی را شروع کردیم، در آن رویدادها نهایتاً بیست نفر شرکت میکردند اما کم کم آن رویدادها بزرگ شد تا ملی و بین المللی شدند و شرکتکنندگان آنان از شماره خارج شدند، شمار شرکتکنندگان رویدادهای مرتبط با عطار هم باید همین گونه باشد.
وی اشاره به وجه بینالمللی شخصیت عطار نیشابوری افزود: وقتی عطار آنقدر بزرگ است که متعلق به تمام این ملت است، لزومی ندارد که بزرگداشت او را تنها در نیشابور بگیریم. ما در دانشگاه فردوسی تصمیم گرفتیم که پا از گلیم خود درازتر نکنیم، لذا من نباید در مجلس عطار سخن بگویم اما از من خواستند سخنرانی کنم و من هم به دنبال آن موضوعی را انتخاب کردم، و امروز میخواهم بگویم اگر عطار نبود، چه اتفاقی میافتاد؟ چراکه ما میتوانیم ارزش برخی چیزها، افراد، رویدادها و اتفاقات را در زمان فقدانشان درک کنیم.
یاحقی تصریح کرد: در زمانی که زبان فارسی مورد هجوم قرار گرفته، باید گفت زبان فارسی به عطار نیاز مبرم دارد، زبان فارسی مدیون عطار است. زبان عطار بسیار شسته رفته، عمومی و در بطن جامعه است، فرهنگ و کلمات نیشابوری در آن بسیار است، واژه ها و زبان نیشابوری عطار از زبانهای اصیل است.
گفتنی است؛ در انتهای این مراسم از کتاب «پندنامه عطار نیشابوری» به قلم رضا اشرفزاده رونمایی شد.
انتهای پیام/282
-
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۱:۴۹
-
۱۵ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/852230/