پیام خراسان

آخرين مطالب

روایت نوجوانانی که تاریخ جنگ را تغییر دادند مقالات

روایت نوجوانانی که تاریخ جنگ را تغییر دادند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - بیست و سه نفر، گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی بودند که در جریان جنگ ایران و عراق در سال 1361 به اسارت نیروهای عراقی درآمدند؛ این گروه کم سن و سال که بین 13 تا 17 سال داشتند، در اردیبهشت 1361 در مرحله مقدماتی عملیات بیت‌المقدس در مناطق مختلف جبهه اسیر شدند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، بیست و سه نفر، گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی بودند که در جریان جنگ ایران و عراق در سال 1361 به اسارت نیروهای عراقی درآمدند؛ این گروه کم سن و سال که بین 13 تا 17 سال سن داشتند، بیشتر از تیپ ثارالله کرمان اعزام شده بودند و در اردیبهشت 1361 در مرحله مقدماتی عملیات بیت‌المقدس در مناطق مختلف جبهه اسیر شدند.
صدام، پس از آگاهی از این موضوع و دیدن گزارش اسارت قوای ایرانی به دلیل شکست در خرمشهر، سعی می‌کند از این ماجرا سوءاستفاده و به نفع خود بهره‌برداری تبلیغاتی کند، بنابراین دستور می‌دهد که آن‌ها را از بقیه اسرا جدا کنند و به کاخش آورند.
در دیداری که این نوجوانان با صدام حسین داشتند وی سعی می‌کند تا با اظهار به ناراحتی از این موضوع و با بیان اینکه کودکانی بیش نیستند که به زور به جنگ فرستاده شدند، با آنها احساس همدردی کند؛ بنابراین به دختر کوچکش می‌گوید که شاخه گل‌هایی را به آن‌ها دهد و پس از گرفتن عکس یادگاری با آن‌ها، می‌گوید که بزودی با موافقت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، این 23 نفر را به ایران منتقل می‌کند.
مطبوعات عراق پس از این ماجرا فیلم‌ها و عکس‌هایی از آنها منتشر می‌کنند و در تیتر روزنامه‌های عراق جمله معروف صدام را می‌نویسند: «کل اطفال العالم اطفالنا» همه بچه‌های دنیا بچه‌های ما هستند!
این 23 نفر که در موضع انفعالی قرار گرفته بودند اعتصاب غذا می‌کنند تا به جمع دیگر اسیران بازگردند. آنها در نهایت پس از اتفاقات زیادی به خواسته خود می‌رسند ولی تا روز 26 مرداد 1369 در اسارت می‌مانند.
اسیر ایرانی دیگری به نام ملاصالح قاری مترجم صدام در این دیدار بود که بعد از بازجویی، با نامه سید علی‌اکبر ابوترابی‌فرد، روحانی آزاد شده از اسارت، بی‌گناهی وی اثبات شده رفع اتهام می‌شود.
اسامی این 23 نفر به شرح زیر است:
علیرضا شیخ حسینی
محمد ساردویی
ابوالفضل محمدی
حمید تقی‌زاده
منصور محمودآبادی
عباس پورخسروانی
سید عباس سعادت
یحیی دادی نسب (قشمی)
حسن مستشرق
احمد علی حسینی
محمد باباخانی
یحیی کسایی نجفی
رضا امام قلی‌زاده
حمیدرضا مستقیمی
حسین قاضی‌زاده
مجید ضیغمی نژاد
جواد خداجویی
محمود رعیت نژاد
سید علی نورالدینی
محمد صالحی
حسین بهزادی
احمد یوسف‌زاده مولایی
سلمان زادخوش

پیام خراسان

کتاب آن بیست و سه نفر کتاب آن بیست و سه نفر اثر احمد یوسف زاده حاوی خاطرات بیست و سه نوجوانان است که توسط ارتش بعث، در عملیات بیت المقدس به اسارت درآمدند و دیکتاتور عراق سعی داشت از این نوجوانان برای ایجاد جنگ روانی علیه ایران استفاده کند.
نگارش این کتاب از روی دست‌نوشته‌های سال 1370 احمد یوسف زاده است و متن فیلم مستند مهدی جعفری که حاوی ساعت‌ها مصاحبه‌ی دکتر محمد شهبا با افراد گروه بیست‌وسه است، از این رو، خواننده می‌تواند مطمئن باشد آنچه در این کتاب می‌خواند تخیل و قصه‌پردازی نیست؛ بلکه روایتی است از آنچه این 23 نفر دیده و از سر گذرانده‌اند.
متن تقریظ مقام معظم رهبری برای کتاب آن 23 نفر:
در روزهای پایانی 93 و آغازین 94 با شیرینی این نوشته‌ی شیوا و جذاب و هنرمندانه، شیرین‌کام شدم و لحظه‌ها را با این مردان کم سال و پرهمت گذراندم. به این نویسنده‌ی خوش ذوق و به آن بیست و سه نفر و به دست قدرت و حکمتی که همه‌ی این زیبائی‌ها، پرداخته‌ی سرپنجه‌ی معجزه‌گر اوست درود می‌فرستم و جبهه‌ی سپاس بر خاک می‌سایم.
یک بار دیگر کرمان را از دریچه‌ی این کتاب، آنچنان که از دیرباز دیده و شناخته‌ام، دیدم و منشور هفت رنگ زیبا و درخشان آن را تحسین کردم.
در بخشی از متن کتاب آن بیست و سه نفر می‌خوانید:
همه راه‌ها، به جز راهی که به اسارت ختم می‌شد، یکی بعد از دیگری بسته شده بود. تن دادن به اسارت آخرین راهی است که یک جنگجو به آن می‌اندیشد. اما، وقتی خشاب‌هایت خالی باشد و تانک‌های دشمن محاصره‌ات کرده باشند و پیاده نظام آن‌ها لولۀ تفنگش را به سویت نشانه رفته باشد، تن دادن به اسارت اولین فکری است که مثل طوفان توی مغزت می‌پیچد و دیوانه‌ات می‌کند.
دیدن دشمن از نزدیک حس غریبی دارد. استشمام بوی ادکلنی که زده است، نحوۀ لباس پوشیدنش، طرز نگاه و رنگ پوستش، تُن صدا و زبان گفت‌وگویش، همه و همه به تو می‌گویند که دشمن در یک قدمی توست؛ دشمنی که همیشه به او فکر کرده‌ای، دشمنی که تا آن لحظه فقط انفجار توپ و خمپاره‌اش را دیده‌ای حالا تفنگش را از فاصلۀ دو متری به طرف تو گرفته است و از تو می‌خواهد دست‌هایت را بالا ببری و تسلیم او بشوی.
سرباز عراقی تفنگش را به سمت من و حسن، که اکبر را با خود می‌بردیم، گرفت. دستور داد اکبر را روی زمین بنشانیم. نشاندیم. سرباز خیره شده بود به من و داشت قد و قامتم را نگاه می‌کرد. از نگاهش معلوم بود دیدن من برایش غیر منتظره است. لابد او از ایرانی‌ها تصویر دیگری در ذهن داشت و دیدن من، که نوجوانی بودم لاغر و استخوانی، با تصویر خیالی او همخوانی نداشت. نزدیکتر شد. چشمش افتاد به سربند سبز «یا زهرا» که بسته بودم روی کلاه آهنی‌ام. غیظش گرفت. به تلخی خواست بازش کنم. کردم. سرباز نزدیکتر شد. نگاهش پر بود از ترحم. داشت به عربی چیزهایی می‌گفت. فقط معنای «طفل صغیر» را از همۀ حرف‌هایش فهمیدم. او دلش به حال من سوخته بود. به همین دلیل نزدیک آمد و صورتم را بوسید و گفت: «الله کریم!» این لفظ امیدوارکننده را سرباز عراقی درست همانجایی به من گفت که شب قبل من به اسیر عراقی گفته بودم «لا تخف» و او به زنده ماندن امیدوار شده بود. روزگار چقدر زود کار من را جبران کرده بود! 》

پیام خراسان

فیلم 23 نفر فیلم سینمایی 23 نفر از سری فیلم‌های دفاع مقدس به کارگردانی مهدی جعفری و مشاور کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا با هنرمندی 23 نوجوان از سراسر ایران اسلامی و با حضور مجید پتکی و با ایفای نقش و بدلکاری صحنه‌های عراق ابوالفضل امیری موزیسین و بازیگر نوپا و مستعد کورد-فارس محصول سال 1397 است؛ این فیلم برای نخستین بار در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و در تاریخ 20 آذر 98 در سینماهای ایران اکران، و در دوم فروردین 1400 در شبکه نمایش خانگی شبکه سه صدا و سیما منتشر شد
خاطرات این گروه کم سن و سال که بین 13 تا 17 سال سن داشتند از دوران اسارت، در قالب کتاب آن بیست و سه نفر توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است که به همراه کتاب ملأ صالح دستمایه ساخت این فیلم شد.
مجید پتکی، سعید آلبوعبادی، رضا نوری، عبدالحلیم تقلبی، مالک محمدآبادی، حسین پوریده، محمد رشنو از بازیگران این فیلم هستند.

پیام خراسان

داستان فیلم سینمایی 23 نفر:
فیلم «23 نفر» با تمرکز بر زندگی 23 نوجوان ایرانی اسیر شده در عراق و بررسی رفتارهای این گروه از زمان اسارت تا پذیرفته شدن درخواستشان، یک طیِ طریق زیبا دوره نوجوانی تا جوانی را نشان می‌دهد تا آنها «مرد» شوند.
یکی دیگر از برکات فیلم 23 نفر، حضور حاج قاسم سلیمانی در سیزدهم مهر 1397 از پشت صحنه فیلم بود و نمایی از فیلم در حضور او فیلمبرداری شد؛ آن 23 نفر، همشهریان و همرزمان سردار سلیمانی بودند؛ سردار، آن‌ها را به خوبی می‌شناخت؛ در آن روز، برخی از آن افراد به صحنه فیلم آمده بودند که ملأ صالح قاری نیز جزو بود.

پیام خراسان

کد خبر 781543

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/853212/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشاهده لاشه یک قلاده پلنگ در ارتفاعات خسرویه فاروج

مدیربرنامه دی فرای: استفان حداقل یک فصل دیگر در اینتر می‌ماند

تیم منتخب بهترین بازیکنان تاریخ اینتر با حضور رونالدو، مه‌آتزا، ماتئوس و اسنایدر

انتقاد شدید رافائل فن در فارت از بوکایو ساکا: توهم بهترین بودن را دارد، این مایه شرمساری است!

گل چهارم بارسلونا توسط رافینیا از روی نقطه پنالتی

این 5 نفر پادشاه رسلمنیا هستند با بیشترین مین‌ایونت در تاریخ WWE؛ یک نفر بالاتر از هوگان، راک و تریپل اچ

نوستالژی؛ رویارویی جذاب و مردانه اشتفان افنبرگ و روی کین در یکی از تقابل‌های بایرن مونیخ و منچستریونایتد در لیگ قهرمانان

موتور سیتی دیر روشن شد؛ فتح گودیسون‌پارک

پس از ترک زودهنگام اولدترافورد؛ واکنش هواداران منچستریونایتد به گل هری مگوایر

گل دوم پاری‌سن‌ژرمن به لوهاور توسط گونچالو راموس

سه تیم با شانس فتح سه‌گانه؛ تقویم تیم‌های حاضر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

داوران 2 بازی معوقه هفته بیست‌ودوم لیگ برتر فوتبال مشخص شدند

پرداختی پرسپولیسی ها به 70 درصد رسید

ماجرای پیامک واریزی برای نهضت ملی مسکن در گلبهار چیست؟

آهنگ دلی و جدید «خودم» با صدای سهراب پاکزاد

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا خراسان جنوبی فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی بیرجند 24 ساعت آینده + آب و هوا خراسان جنوبی

208 هزار خانوار خراسان شمالی از کالابرگ بهره‌مند شدند

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا خراسان شمالی فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی بجنورد 24 ساعت آینده + آب و هوا خراسان شمالی

رانش زمین در روستای گلی بجنورد

150 محکوم مالی در بند زندان‌های خراسان شمالی هستند

جنگ قدرت در مرغدانی و راز آواز سپیده‌دم/ چرا خروس‌ ها صبح‌ ها داد میزنند؟

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا خراسان رضوی فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی مشهد 24 ساعت آینده + آب و هوا خراسان رضوی

خیر قوچانی 800 نهال اهدا کرد

هلیا امامی باز هم غوغا کرد؛ این بار با استایلی الهام گرفته از دوران قاجار!

360 نفر از دهک های پایین اردبیل به مشهد مقدس مشرف شدند

کرج دیگر پایتخت کتاب نیست

خانواده‌های شهدا و ایثارگران ذخایر ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران هستند/ باید از ظرفیت نخبگان ایثارگری استفاده شود

اجرای زنده و قدیمی از بابک جهانبخش در کنسرت

رسمی؛ بازگشت آرون رمزی به فوتبال به عنوان سرمربی

گل سوم بایرن مونیخ به هایدنهایم توسط گنبری

نگرانی جدید رئال؛ مچ پای ورم کرده کیلیان امباپه!‏

گواردیولا بازسازی سیتی را از دروازه شروع می‌کند

فصل برای سون احتمالا تمام شد!‏

گل اول بارسلونا به سلتاویگو توسط فران تورس

گل اول سلتاویگو به بارسلونا توسط بورخا ایگلسیاس

دوئل 2 لژیونر آینده‌دار به سود سحرخیزان

گل چهارم بایرن مونیخ به هایدنهایم توسط کیمیش

آموریم در یونایتد نشان داد این کاره نیست!‏

عکس/ لباس رسمی تختی 64 سال پیش در حال صرف غذا در یک خانه روستایی در خراسان

زمینه‌سازی برای سرمایه‌گذاری با اعتماد مردم فراهم می‌شود

صندوق کارآفرینی امید خراسان رضوی برای 2 هزار نفر اشتغال ایجاد کرد

آب‌رسانی به 5300 واحد مسکن ملی در خراسان‌رضوی انجام شد

بیمارستان رضوی مشهد 15 هزار بیمار خارجی را پذیرش کرد

صنایع آب‌بر خراسان رضوی باید به کنار دریا‌ها منتقل شوند

حمید حامی: من در یک دوره ای داروی ضد افسردگی میخوردم و با آن مبارزه می کردم

هوش مصنوعی این بار سراغ «محسن چاوشی» رفت!

آسیب زدن به وحدت نیرو‌های مسلح نقطه تمرکز دشمنان است

تقدیر وزیر میراث فرهنگی از مرمت‌کار خراسان جنوبی

دیدار فرمانده و مسئولان سپاه انصارالرضا (ع) با فرمانده ارشد آجا در خراسان جنوبی

تکمیل آزمایشگاه شرق کشور نیازمند حمایت مالی استانداری است