پیام خراسان

آخرين مطالب

خاطره‌ بازی ارکستر ملی با «ای ایران» و «جان مریم» فرهنگي

خاطره‌ بازی ارکستر ملی با «ای ایران» و «جان مریم»
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایرنا / کنسرت ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان با عنوان «خاطره‌ای با من هست» با اجرای آثاری به آهنگسازی محمد سریر و خوانندگی علی تفرشی در تالار وحدت برگزار شد.
نخستین کنسرت ارکستر موسیقی ملی ایران در سال جدید شامگاه دوشنبه (یکم اردیبهشت) به رهبری همایون رحیمیان با عنوان «خاطره‌ای با من هست» در گرامی‌داشت محمد سریر موسیقیدان و آهنگساز پیشکسوت با اجرای آثار این هنرمند و خوانندگی علی تفرشی در تالار وحدت روی صحنه رفت.
در این کنسرت محمد اله‌یاری مدیرعامل، امیرعباس ستایشگر معاون آفرینش‌های بنیاد فرهنگی هنری رودکی، محمد سریر، حسن ریاحی، نصیر حیدریان، فاضل جمشیدی، رازمیک اوحانیان، پریچهر خلوتی، آزاده امیری، پوری بنایی، نیوشا بریمانی حضور داشتند.
بازار
پس از حضور نوازندگان، رهبر ارکستر و خواننده در صحنه، قطعه «ای ایران، ایران» با شعر تورج نگهبان و آهنگسازی و تنظیم محمد سریر که پیش از این توسط زنده‌یاد محمد نوری خوانده شده بود، اجرا شد و بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
پس از اجرای قطعه «ای ایران، ایران» رهبر ارکستر طی سخنانی ضمن خیرمقدم و خوش‌آمدگویی به مخاطبان اظهارداشت: بسیار خرسندیم که در این جمع حضور داریم، قطعاتی که می‌خواهیم در این کنسرت برای شما اجرا کنیم، آثار محمد سریر است که سالیان سال است با آثار ایشان خاطره داریم، به این هنرمند خوش‌آمد می‌گویم و در خدمتشان هستیم.
در ادمه قطعه‌های «آواز با عشق» با شعر فریدون مشیری، «باران» با شعر حمید مصدق، «شیرین و فرهاد»، «خزان عمر» (بی‌کلام) با آهنگسازی مصطفی نوریان و تنظیم محمد سریر، «جان مریم» با شعر محمد نوری، «به خاطر پرنده» با شعر حمید مصدق، «سخن عشق» با شعر سعدی، «دلاویزترین» با شعر فریدون مشیری اجرا شدند.
پس از پایان قطعات، اعضای ارکستر و آهنگساز این آثار مورد تشویق مخاطبان قرار گرفتند، محمد اله‌یاری مدیرعامل بنیاد رودکی و جمعی از هنرمندان با اهدای هدایایی از سریر تقدیر کردند و وی با همراهی هنرمندان سالن را ترک کرد.
در ادامه ارکستر ملی ایران، علاوه بر رپرتوار اصلی کنسرت، قطعه «یار مبارک باد» از ساخته‌های محمد سریر که توسط زنده‌یاد محمد نوری خوانده شده بود، به صورت بی‌کلام با همراهی و تشویق‌های مخاطبان اجرا کرد، پس از پایان قطعه برخی مخاطبان با تشویق‌های ممتد، خواستار اجرای دوباره این اثر شدند.
سپس علی تفرشی خواننده ارکستر طی سخنانی ضمن خیر مقدم به مخاطبان، اساتید و هنرمندان بیان کرد: قطعاتی که شنیدید، قطعاتی هر چند اندک از مجموعه آثار استاد دکتر محمد سریر بود، افتخار شاگردی ایشان را از سال 1373 داشتم، در دانشکده‌ای که جناب آقای دکتر حسن ریاحی ریاست آن را برعهده داشت، خیلی ممنونم از همراهی شما و این شب قشنگ را به افتخار آقای دکتر سریر به عنوان بزرگداشت ایشان برگزار کردیم و امیدواریم شب خاطره انگیزی برای شما باشد، البته یادی کنیم از زنده یاد محمد نوری، ببخشید آثار او را اجرا کردم و خواندم و قطعه «جان مریم» را بار دیگر اجرا می‌کنیم.
اختصاص شبی به بزرگداشت هنرمندان پیشکسوت، قدردانی و اجرای آثار آنان به همراه خواننده از ویژگی‌های مثبت کنسرت ملی ایران در اجرای شب گذشته بود که تمامی آثار به خصوص قطعه‌های «ای ایران، ایران» و «جان مریم» بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و شب خاطره‌انگیزی را رقم زد که امیدواریم این روند در برنامه‌های آینده ارکستر ادامه داشته باشد.
محمد سریر موسیقیدان، آهنگساز و نوازنده پیانو متولد سال 1323 در تهران است، وی دوره ابتدایی را در دبستان ادب سپری کرد و در دوره متوسطه ضمن تحصیل در رشته ریاضی، در هنرستان عالی شبانه موسیقی نیز به دانش‌اندوزی پرداخت. سریر دارای مدرک کارشناسی اقتصاد و کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه تهران و دکتری اقتصاد از دانشگاه وین است.
سریر سال 1343 از هنرستان عالی موسیقی فارغ‌التحصیل شد و سال 1344 به‌ عنوان آهنگساز و عضو ارکستر بزرگ رادیو پذیرفته شد و سپس تدریس مربیان هنری وزارت آموزش و پرورش را در انستیتو مربیان هنری برعهده گرفت. او سال 1354 با مدرک کارشناسی موسیقی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و همچنین مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد آهنگسازی را از آکادمی موسیقی هنرهای زیبای وین به‌ ترتیب در سال‌های 1357 و 1364 دریافت کرد.
سریر در کنار پرداختن به موسیقی، در راستای تخصص دانشگاهی‌اش سال 1352 به استخدام وزارت امور خارجه ایران درآمد و سال 1382 بازنشسته شد. نمایندگی در سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) و آژانس بین‌المللی انرژی، سرپرستی امور کنسولی سفارت ایران در وین در سال‌های 1354 تا 1358، سرپرستی امور کشورهای خاور دور وزارت امور خارجه در سال‌های 1359 تا 1363، عضویت و سرپرستی گروه مطالعات انرژی و اقتصاد بین‌الملل در سال‌های 1364 تا 1378، و رایزنی علمی و فرهنگی ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو در سال‌های 1378 تا 1381 از سمت‌های وی در وزارت امور خارجه بوده‌اند. سریر همچنین یک کتاب با عنوان اوپک و دیدگاه‌های آینده تألیف کرده‌است.
سریر، آهنگسازی هفت آلبوم موسیقی و تصنیف بیش از یکصد اثر آوازی و موسیقی متن فیلم و سریال‌های تلویزیونی را برعهده داشته ‌است. او بهمن 1383 در مراسم اختتامیه بیستمین جشنواره موسیقی فجر مورد تقدیر قرار گرفت.
تهیه‌کننده و مشاور هنری در سازمان رادیو و تلویزیون، آهنگساز و مشاور مدیر مرکز موسیقی صدا و سیما، تدریس در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی، مدرس در دانشکده صدا و سیما، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در رشته موسیقی، رئیس و عضو شورای مرکزی کانون آهنگسازان سینمای ایران، رئیس و عضو هیات رئیسه شورای عالی داوری خانه سینما، عضو کمیسیون ملی یونسکو در ایران، عضو شورای عالی موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو هیات مدیره و سخنگوی خانه موسیقی ایران از سوابق این هنرمند پیشکسوت است.
«دلاویزترین» با صدای محمد نوری، «رویای رنگین» با صدای بیژن بیژنی، «رویای دیگر» برای پیانو و ارکستر با تکنوازی آندره آرزومانیان، «جلوه‌های ماندگار»، «جاودانه با عشق»، «چراغی در افق» با صدای محمد نوری، موسیقی فیلم سینمایی «ازدواج به سبک ایرانی» به کارگردانی حسن فتحی و آلبوم صوتی و تصویری و کتاب «پوئم سمفونیک آب» با اجرای ارکستر ناسیونال اوکراین به رهبری ولادیمیر سیرنکو از آثار سریر است.
مازیار ظهیرالدینی (نوازنده ویولن و کنسرت مایستر)، رایین نورایی، امیر مینوسپهر، علیرضا خلج اسمعیلی، هلیا محمدولی بارفروش، رمیصا نفیسی، فرناز دارویی، زهرا کریمی، فاطمه بلادر، (ویولن یک)، سانوا عندلیبی، آرش جامع، بهنام آقاجانیان، نگین سمایی، محمدرضا نامجو، آناهیتا عظیمی(ویولن دو)، هومن اتابکی، پیمان ابوالحسنی، همایون هاشم‌زاده، امیرحسین طائی، جاوید پناهی، دنیا حاجی‌وندی(ویولا)، محمدحسین غریبی، علی آقاجانی، غزاله شیرازی، سینا آذرآباد، نرگس فلاح‌پسند، رها ساجدی(ویولنسل)، سروش کاکاوند، هادی اسماعیلی، پریا اکرمی (کنترباس) از اعضای ارکستر ملی ایران در اجرای شب گذشته بودند.
همچنین مسعود آذین و آناهیتا رمضانی (تار)، مژگان محمدحسینی (قانون)، علی عابدین (سنتور)، پوریا شیوافرد (نی)، مهران خانزاده(عود)، مریم ملا (تمبک)، فرشید حفظی‌فر، حسام صدفی‌نژاد (اُبوا)، ناصر رحیمی، شهرام رکوعی و روشنک نوشی (فلوت)، سایوری شفیعی، محمد ملک‌لی، گلرخ رجایی (کلارینت)، امیرحسین محمدیان و امیر ملکی‌زاده (فاگوت)، لیلا بازغی و امیرحسین گرگین(هورن)، عرفان فرشی‌زاده (تیمپانی)، ماهان ببری (پرکاشن)، آرش احمدی (گیتار)، فرهاد رحیمیان (دف) و نگین سریر(پیانو) از دیگر نوازندگان ارکستر ملی در کنسرت بودند.
ارکستر موسیقی ملی ایران سال 1377 به همت استاد فرهاد فخرالدینی با هدف اجرای آثار ارزشمند موسیقی ارکسترال ایرانی تشکیل شد. این ارکستر با ترکیب متناسبی از سازهای ایرانی شامل سنتور، قانون، گروه نوازندگان تار و تارباس، عود و سازهای ضربی در کنار سازهای یک ارکستر سمفونیک بنا نهاده شده است. بیش از 270 قطعه موسیقی در گنجینه ارکستر ملی وجود دارد، این ارکستر زیرمجموعه بنیاد فرهنگی هنری رودکی است و اکنون با رهبری دائم همایون رحیمیان فعالیت می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/855548/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آواز مجتبی عسگری در جوار آرامگاه سعدی

زیدان همان فرگوسن است، راه نجات منچستریونایتد!‏

کاشته‌ی دیدنی کریم بنزما در دوران جوانی

وقتی آی کیوت از تکنیک فوتبالیت بیشتره!

پرز به آنچلوتی چه گفت: سرت را بالا بگیر مربی پرافتخار

زیرطاق زیبای الیویه ژیرو روی یک ضربه کاشته

بمب نقل‌وانتقالاتی الدترافورد؛ توافق یونایتد با اوسیمن

تمام ظرفیت‌های مدیریتی خراسان شمالی در خدمت تولید است

بهره برداری از پروژه سالن چند منظوره فرهنگسرای شهرداری انابد

تکریم مقام معلم با استفاده ازظرفیت دستگاههای اجرایی در تربت جام

خوانندگان سریال پایتخت را بشناسیم

حل مشکلات محیط زیستی بدون مشارکت‌های مردمی میسر نیست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری برای توسعه هنرستان‌های خراسان جنوبی

اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند

راز مصاحبه نیمه تمام؛ 8 شاکی می خواست علیه سرمربی مصاحبه کند؟!

دستگیری سارق با لباس کارگر شهرداری در بجنورد

مسکن هم ارزان می شود؟

برگزاری رزمایش نصر 3 در دهستان درونه بردسکن + عکس

ساماندهی 3500 ون‌ کافه و وانت‌بار در تهران تا پایان تیرماه

تاکید فرمانده کل سپاه برای سرعت بخشیدن به طرح تعریض جاده جلفا به کلاله

10 استان با کمترین و بیشترین نرخ تورم در فروردین 1404

رونمایی از سه رویداد فرهنگی خراسان جنوبی

پیشنهاد جدید برزیلی‌ها به آنچلوتی

نوراللهی و قربانی سقوط را امضاء می‌کنند

بارسا با تراشتگن در فینال کوپا دل ری!

یک قدم تا چمپیونشیپ: رکسهام تاریخ‌سازی می‌کند

رقابت جدید برای رونالدو؛ پنجه در پنجه با ایلان ماسک

صلاح و رافینیا موثرترین بازیکنان اروپا

کلوپ به یک شرط برمی‌گردد؛ اگر التماسش کنند!‏

بیمارستان سوم نیشابور در آستانه بهره‌برداری

رونمایی از کتاب‌های کنگره شهدای منطقه تربت حیدریه

به زور آوردنتون اینجا مگه؟ کلافه شدن سیامک انصاری از داورای صداتو

موزیک ویدئوی خاطره انگیز سریال «شهرزاد» با صدای محسن چاوشی

همکاری خراسان جنوبی و فراه افغانستان زمینه‌ساز توسعه اقتصادی

راز نوسان دلار/ منتقدانی که با رانت دلاری ساکت شدند

5 راز برندسازی موفق از نگاه مدیرعامل رونیکس

راز نیمکت‌نشینی ستاره استقلال؛ گفت‌وگوی مربی و اسلامی!

افتتاح زیرساخت فیزیکی ایستگاه‌های زمینی سلماس و چناران در تابستان 1404

تعطیلی مدارس مشهد/ مشهد فردا تعطیل است؟ چهارشنبه 3 اردیبهشت

راهنمای جامع ارسال بار از ایران به هامبورگ: تجارت و زندگی در قلب اروپا

راهنمای کامل باربری و حمل بار آنلاین در ایران

دلار ارزان شد مسکن هم ارزان می شود؟/ پیش بینی جذاب را بخوانید

هواشناسی خراسان رضوی؛ از گرد و غبار خراسان رضوی تا شدت وزش باد

جشن امضای 7 ساعته کتاب «نیست» در شیراز

مخاطب کتابهای خاطرات شفاهی چه کسانی هستند؛ از علاقه‌مندان تا نخبگان

عشق به امیرالمؤمنین(ع) مزد ایمان و عمل صالح است

فرصتی برای مطالعه و تفکر/ نقد و بررسی بیش از 30 کتاب در قالب حلقه‌های مطالعاتی

وریر نیرو: «طالبان» تمکین نمی‌کند

دور ریز روزانه 8 تن برنج!

سازمان تعزیرات خطاب به دولت: تکلیف قیمت نان را مشخص کنید