زنده گیری غیر اصولی گربه پلاس صحت ندارد
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - زنده گیری غیر اصولی گربه پلاس صحت ندارد
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: اخباری مبنی بر زنده گیری غیر اصولی این گونه از طبیعت در فضای مجازی منتشر شده که صحت ندارد.
بهگزارش خبرگزاری صدا وسیما خراسان شمالی ؛چند روز پیش گربه ای نایاب در شیروان خراسان شمالی تلف شد و مرگ این حیوان کمیاب با اما و اگرهای زیادی همراه بود و عده ای شرایط نامناسب تیمارداری را مرگ این حیوان عنوان کردند و عده ای از دوستدارن محیط زیست معتقدند که اصلا نباید این حیوان انسان گریز و منزوی زنده گیری و در قفس نگهداری می شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در درباره تلف شدن توله گربه پلاس توضیح داد.
رضا شکاریان گفت: طی تماس تلفنی یکی از دوستداران محیط زیست در روستای سرانی مبنی بر اینکه یکی از چوپانان این روستا در منطقه ای موسوم به چاه تنبلان درمنطقه حفاظت شده گلول و سرانی، توله پلنگی گرفته است که سگ ها به سمت آن حمله کرده بودند و چوپان مانع از کشته شدن حیوان شده است.
شکاریان افزود: طبق اعلام این چوپان در زمان کشف این توله، مادر این توله در آن منطقه رویت نشد و از سرنوشت مادر خبری نداریم.
وی گفت: بر اساس پیگیری های انجام شده مشخص شد که ظاهراً مادر این توله توسط سگ های گله ای دیگر کشته شده است و: طبق گفته محیط بانان این منطقه این توله دو روز در اختیار چوپان بوده و پس از آن موضوع به همکاران محیط زیست اطلاع داده شده است.
طبق گفته مدیر کل محیط زیست استان پس از بررسی های انجام شده از روی عکس های ارسالی مشخص شد که توله گربه پالاس است.
شکاریان اضافه کرد : به دلیل دوری مسیر روستا از شهر و با توجه به وجود پاسگاه مرزبانی مستقر در روستای سرانی، هماهنگی برای انتقال حیوان به پاسگاه انجام گرفت و این توله گربه پالاس از طریق یکی از ماموران مرزبانی به مرکز شهرستان منتقل و تحویل اداره حفاظت محیط زیست شیروان شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: بعد از انتقال این توله گربه به اداره و معاینه توسط دامپزشک، آسیب در پای سمت چپ و ضعف شدید جسمانی قابل مشاهده بود.
وی در ادامه افزود: با پیگیری های انجام شده مشخص شد که چوپانی که حیوان را پیدا کرده از روی احساسات و عدم آگاهی اقدام به تغذیه حیوان با شیر گوسفند نموده بودند.
مدیرکل محیط زیست استان گفت: بعد از انتقال این توله گربه پالاس به محل نگهداری موقت در محل اداره حفاظت محیط زیست شیروان، تغذیه به وسیله طعمه زنده نظیر پایکا و کبوتر چاهی صورت گرفت.
شکاریان ادامه داد: در مدت حدودا دو هفته این حیوان تحت درمان و رسیدگی بود اما به واسطه اینکه حیوان بالغ نبوده امکان و توانایی شکار را نداشت بنا بر نظر کارشناسان تصمیم بر این شد تا زمانی که این حیوان توانایی و قابلیت شکار را پیدا کند در محل نگهداری موقت اداره حفاظت محیط زیست شیروان نگهداری و تغذیه شود تا در همان زیستگاه اصلی محل کشف رهاسازی شود ولی متاسفانه به طور ناگهانی تلف شد
وی گفت : اخباری مبنی بر زنده گیری غیر اصولی این گونه از طبیعت در فضای مجازی منتشر شده که صحت ندارد و اصولاً هر گونه زنده گیری یا انتقال گونه از طبیعت باید با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان و بر اساس تصمیمات کارشناسی انجام شود.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/746007/