47 درصد اعتبارات بحران کشور به خراسان جنوبی اختصاص یافت
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی آخوندی با اعلام این خبر، خاطرنشان کرد: در نشست 9 آبان ماه اعضای هیئت دولت، اعتبارات بازسازی خسارتهای ناشی از سیلابهای 1403 کشور، مصوب شد.
وی تصریح کرد: این اعتبارات در قالب تسهیلات و کمکهای بلاعوض ویژه بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده و نیز بازسازی زیرساختها و بر اساس گزارشهای رسیده، به استانها اختصاص یافت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری با تأکید بر اینکه کل اعتبارات تملکی مصوب برای بازسازی زیرساختها 2 هزار و 575 میلیارد تومان لحاظ شده، متذکر شد: سهم استان خراسان جنوبی از این اعتبار هزار و 200 میلیارد تومان است.
آخوندی تأکید کرد: اختصاص 47 درصد کل این اعتبارات به استان خراسان جنوبی، نتیجه پیگیریهای مستمر در مرکز و نشان دهنده هم افزایی حوزههای مختلف استان است.
وی با ذکر این نکته که پیگیریها برای ابلاغ این اعتبار و تخصیص آن با جدیت ادامه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: این اعتبارات بعد از ابلاغ به استان، بر اساس لیست پروژههای اولویت دار بین دستگاههای اجرایی توزیع خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری با اشاره به 363 واحد مسکونی آسیب دیده در سیل 1403 استان، گفت: از این تعداد 213 واحد برای بازسازی و 150 واحد هم برای تعمیرات تسهیلات و کمک بلاعوض دریافت میکنند.
آخوندی تصریح کرد: هر واحد مسکونی شهری برای بازسازی مبلغ 350 میلیون تومان تسهیلات با کارمزد 5 درصد و 80 میلیون تومان هم کمک بلاعوض دریافت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه واحدهای روستایی هم این کمک بلاعوض 80 میلیون تومانی را دریافت میکنند، ادامه داد: تسهیلات با کارمزد 4 درصد برای واحدهای روستایی نیازمند بازسازی 300 میلیون تومان لحاظ شده است.
به گفته وی؛ براساس مصوبه هیئت دولت، مبلغی هم به عنوان کمک معیشتی برای تأمین لوازم زندگی به واحدهای خسارت دیده روستایی اختصاص خواهد یافت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خاطرنشان کرد: این تسهیلات حداکثر 3 سال دوران مشارکت مدنی (تنفس) و 12 سال فروش اقساطی خواهد داشت.
آخوندی تصریح کرد: برای هر کدام از 150 واحد مسکونی که در اثر سیل ابتدای امسال آسیب دیده و نیازمند تعمیرات هستند نیز مبلغ 30 میلیون تومان تسهیلات کم بهره لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه مبلغ اختصاص یافته به استان برای واحدهای مسکونی نیازمند بازسازی و تعمیر 710 میلیارد ریال و کمک بلاعوض بازسازی و معیشتی روستایی 202 میلیارد ریال است، ادامه داد: این اعتبارات به محض ابلاغ توسط سازمان برنامه و بودجه، توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و با هماهنگی فرمانداریها در قالب تسهیلات و کمک بلاعوض در اختیار مالکین قرار میگیرد.
به گفته وی؛ ملاک عمل در پرداخت تسهیلات و کمکهای بلاعوض و معیشتی، پروندههای خسارت هاست که در زمان وقوع سیل توسط فرمانداریها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جمع آوری و ارائه شد.
کد خبر 6282966
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/761326/