روایتهای شنیدنی مستندساز مشهدی از آنچه که در لبنان میگذرد
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - تسنیم / کارگردان و مستندساز حوزه جنگ و مقاومت درباره مشاهدات خود از لبنان گفت: با همکارانم برای تهیه مستند به سمت جنوب لبنان میرفتیم. در راه گیر کردیم و از بیروت تا نبطیه 13 ساعت در راه بودیم. اولین چیزی که برای من خیلی جالب بود، آرامش مردم بود، با اینکه اتوبان قفل بود. مردم بیرون نشسته بودند و آرام بودند تا از آن بنبست نجات یابند.
محسن اسلام زاده، کارگردان و مستندساز حوزه جنگ و مقاومت به بیان مشاهدات خود در لبنان پرداخت و اظهار کرد: من خودم در مقتل سید مقاومت در ضاحیه جنوبی بیروت حضور یافتم.
وی افزود: این انفجار گسترده که به شهادت سید مقاومت و تعداد زیادی از مردم لبنان منجر شد، فقط کار اسرائیل نبود؛ با کسانی که در مقتل صحبت کردم هم میگفتند این انفجار، کار کل جهان غرب به رهبری آمریکا با همکاری کشورهای مرتجع منطقه بود.
اسلام زاده تصریح کرد: چند روز پیش جوانان ترکیهای، به بندری در ترکیه هجوم بردند و یک کشتی را گرفتند که در حال حمل تسلیحات نظامی به سوی اسرائیل بود.
هواپیماهای عربی هم روی سر لبنانی ها بمب می ریزند؟!
این مستندساز گفت: در لبنان نیز عکسی از جنگنده رافائل در حمله به این کشور منتشر شد در حالیکه اسرائیل چنین جنگندهای ندارد و از کشورهای عربی، بلند میشود.
وی ادامه داد: روزی که 600 نفر از مردم بیگناه در جنوب لبنان شهید شدند و مردم جنوب لبنان به مناطق شمالی هجوم میآوردند، من و همکارانم برای تهیه مستند به سمت جنوب لبنان میرفتیم. در راه گیر کردیم و از بیروت تا نبطیه 13 ساعت در راه بودیم. اولین چیزی که برای من خیلی جالب بود، آرامش مردم بود با اینکه اتوبان قفل بود. مردم بیرون نشسته بودند و آرام بودند تا از آن بنبست نجات یابند؛ آن هم در شرایطی که اسرائیل داشت 100 متری آن محل را بمباران میکرد، ناگهان متوجه رنگ عجیب آسمان شدم و فهمیدم اسرائیل کنار ما بمب انداخته است.
اسلامزاده با اشاره به همبستگی شیعیان جنوب لبنان، تصریح کرد: وقتی وارد نبطیه شدیم دیدیم آنجا بمباران شده است، اما نکته مهم همبستگی مردم آنجا بود.
وی افزود: مثلا فردی چند بطری آب و بیسکویت دستش بود و به مردم میداد، در مناطق ورودی شهرها هر فردی در حد وسع خودش داشت بین مردم غذا توزیع می کرد، به پیرمردی گفتم شما قهرمانید، که در پاسخ گفت من دارم به وظیفه ام عمل میکنم.
این هنرمند فیلمساز با اشاره به وضعیت نامناسب آوارگان بیپناه لبنان خاطرنشان کرد: خودم شاهد بودم که مردمی که شاید زمانی وضعیت مالی بهتری از ما داشتند همه اموالشان را از دست داده و جایی برای اسکان نداشتند. یکی از اهالی جنوب لبنان میگفت صهیونیستها تمام انبارهای کالا و خانه ام را بمباران کردند.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از مردم جنوب به سمت طرابلس که یکی از فقیرترین شهرهای لبنان است در حرکت بودند. حتی یک ویدئو از شهر طرابلس منتشر شد که یک روحانی اهل سنت دارد از شیعیان پذیرایی میکند.
کارگردان و مستندساز حوزه جنگ و مقاومت ادامه داد: من پنج روز پس از شهادت شهید سیدحسن نصرالله در طرابلس بودم. روستایی را در طرابلس دیدم که شیعه نشین و مسجد آنجا فعال بود، مردم شیعیان جنوب لبنان را پناه داده بودند و مانند مهاجرین و انصار صدر اسلام، چند خانوار در هر منزل کنار هم زندگی میکردند.
روحانی اهل سنت گفت: «با خدا معامله کنید و رایگان یا با هزینه کم مردم آواره را اسکان دهید»
اسلام زاده افزود: یکی از روحانیان اهل سنت در این شهر به مردم گفت: «با خدا معامله کنید و رایگان یا با هزینه کم مردم آواره را اسکان دهید». درب مدارس مناطق مسیحینشین را هم برای سکونت به روی شیعیان باز کردند. تعدادی از افراد اهل سنت این شهر با اسکورت و راهنما ما را به هتلی در قلب منطقه اهل سنت طرابلس بردند که شیعیان را اسکان داده بودند.
وی درباره مشاهدات خود از اردوگاه شتیلا در جنوب بیروت که سالهاست محل اسکان آوارگان فلسطینی است، گفت: من از ساکنان این اردوگاه نظرشان را درباره عملیات طوفان الاقصی پرسیدم و پاسخهای جالبی شنیدم که نشان از حمایت آنها از عملیات طوفان الاقصی داشت. به عنوان مثال، فردی در پاسخم گفت پدرم 60 سال قبل که به اینجا آمدیم کلید منزلمان را به من داد و گفت به زودی به خانهمان برمیگردیم.
حتی جنبش فتحیها هم متحول شدهاند
این مستندساز، حمله رژیم صهیونیستی را سبب همبستگی گروههای مختلف فلسطینی دانست و تاکید کرد: یکی از افتخارات من در سفر به لبنان بازدید از دفتر جنبش فتح بود.
کارگردان و مستندساز حوزه جنگ و مقاومت گفت: این گروه با اینکه قبلا سخن از صلح و سازش با اسرائیل میزدند، به کلی متحول و انقلابی شده و یکصدا با حزبالله به فکر دفاع از آرمانهای اسلام و میهن خود و شکست اسرائیل بودند.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/761534/