بار خاموشیها از دوش مشترکان مسکونی برداشته میشود
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش جلیل مختار در تشریح جلسه امروز (یکشنبه 4 آذرماه) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به حضور وزیر نیرو، معاونان وی، مدیرعامل شرکت توانیر، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش وزارت نفت و جمعی دیگر از مسئولان به منظور بررسی علل خاموشیهای اخیر برق اشاره کرد.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به خاموشیهای سراسری امروز کمیسیون انرژی بررسی علل خاموشیها را با حضور مسئولان مربوطه، در دستور کار قرار داد که وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت توانیر مهمترین دلیل این اتفاق را ناشی از ناترازی گاز در مصرف نیروگاههای تولید برق عنوان کردند، چراکه ناترازی گاز در 7 ماه ابتدای سال حدود 5 میلیارد مترمکعب بوده و این مسئله سبب افزایش خاموشیها شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی با بیان اینکه ناترازی سوخت سبب شده مصرف مازوت در 13 نیروگاه 2 برابر شود، ادامه داد: همچنین در راستای مبارزه با آلودگی هوا قوهقضاییه 3 نیروگاه مازوتسوز را پلمپ کرده که این مسئله منجر به کاهش تولید برق نیز شده است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: در مجموع اثر ناترازی گاز بر برق منجر به کاهش تولید 2 هزار مگاوات برق شده و این مسئله خاموشیهای را در سطح کشور به دنبال داشته است، اما در پی اقدامات انجام شده توسط دو وزارتخانه مرتبط قرار است بار خاموشی از دوش مشترکان مسکونی برداشته شود چراکه طبق توافق صورت گرفته، وزارت نفت از امروز سوخت بیشتری را در اختیار نیروگاهها قرار داده است، همچنین براساس توضیحات وزیر نیرو سطح تولید نفت گاز، نفت کوره و گازوئیل توسط وزارت نفت در حال افزایش است.
مختار تاکید کرد: طبق آمار ارائه شده قرار است؛ وزارت نفت حدود 183 میلیون مترمکعب گاز را در روز تحویل نیروگاهها دهد، همچنین حدود 50 میلیون لیتر گازوئیل در روز به نیروگاهها داده شود.
وی با بیان اینکه مصرف روزانه مازوت در نیروگاهها 45 میلیون لیتر است، گفت: با توجه به این توضیحات و درصورت انجام موارد فوق روزانه بیش از 30 میلیون لیتر به ذخایر گازی اضافه خواهد شد و در ادامه طی یک ماه نزدیک به یک میلیارد مترمکعب به ذخایر گازی اضافه میشود، لذا طبق آمار وزارت نیرو نفت باید روزهای آتی سطح خاموشیها کاهش پیدا کند.
به گفته وی نمایندگان نیز از وزیر نیرو خواستند اولویت تولید را در سیاستگذاریها بر تولید برق تجدیدپذیر که هزینه کمتری نیز دارد بگذارند و مازوت در اختیار نیروگاهها کم سولفور باشد تا تبعات زیستمحیطی کمتری داشته باشد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در پایان این جلسه مقرر شد؛ وزارت نیرو در رابطه با افزایش قیمت برق شفافسازی و اطلاعرسانی کند، همچنین مستندات قانونی آن نیز مبنی بر اینکه براساس کدام ماده قانونی و به چه میزان این افزایش صورت گرفته است را به کمیسیون انرژی ارائه دهند، چراکه گزارشهای غیررسمی از افزایش 38 درصدی بهای برق خبر میدهند و البته درباره نحوه تعامل وزارت نیرو با وزارت نفت برای تامین سوخت نیروگاهها به کمیسیون گزارش ارائه شود./پایان پیام
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/773633/