کلید تفکر سوال کردن است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به همت معاونت پژوهش مدرسه علمیه ریحانه النبی(س) نشست علمی با موضوع رازهای مطالعه ماندگار در ذهن با هدف تعمق طلاب در خواندن کتابهای تحصیلی و آزاد با حضور خانم حاجعلیخانی استاد حوزه علمیه خواهران استان مرکزی برگزار شد.
حاجعلیخانی در ابتدا طلاب را تشویق به خواندن فعالانه کرد و اظهار داشت: خواندن فعالانه یعنی با سوال به سراغ کتاب برویم تا در پاسخ به سوال ذهنی، مطالب کتاب در ذهن بماند.
وی افزود: کلید تفکر سوال کردن است، یعنی فکر کنم تا سوالات را پیدا کنم و بعد به سراغ مطالب کتاب بروم.
استاد حوزه علمیه خواهران، برای کتاب خواندن4 سطح را معرفی کرد و گفت: روخوانی، گاهی ما فقط روخوانی میکنیم ولی باید به قدری عمیق بخوانیم که بتوانیم چارت کتاب رابکشیم و بگوییم نظر اصلی نویسنده چیست.
وی دومین سطح را بررسی دانست و گفت: بررسی عموما فهرست ساختار را نشان میدهد و ما باید قبل از مطالعه کتاب مقدمه و پیشگفتار را بررسی کنیم و ببینیم مسئله اصلی کتاب چیست؟
حاجعلیخانی تصریح کرد: مورد سوم خواندن تحلیلی است، یعنی در نهایت باید بتوانیم در یک پاراگراف بگوییم مولف در این کتاب چه چیزی میخواهد بگوید.
وی، تأکید کرد: میتوان کتاب را به عمارتی تشبیه کرد که لازم است ارتباطهای کتاب را پیدا کرد و استدلالهای نویسنده یا مغالطات کتاب را پیدا نمود.
حاجعلیخانی، بالاترین حدکتابخوانی را خواندن تطبیقی معرفی کرد که باید در مراحل قبل ورزیده شد تا بتوان این مرحله را درک کرد.
وی ادامه داد: ابزار مهم ما برای خواندن که برای ما فهم بیاورد، تفکر انتقادی و تمرینی است، برای سنجش کردن و به شما یاد میدهد چه طور فکر کنید و سوالات به جا بپرسید که باعث ورزیدن فکر میشود.
انتهای پیام. /
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/774467/