رتبه آخر خراسان جنوبی از سهم کیک اقتصادی دولت
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - فارس / رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی گفت: در شرایطی که استان حدوداً یک درصد جمعیت کشور را دارد از این حیث به نسبت جمعیت نقش کمتری در تولید ناخالص داخلی کشور ایفا کرده است و در میزان سهم از کیک اقتصادی دولت در رتبه آخر است.
حمید جهانشاهی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی شامگاه امشب در جلسه ستاد رشد اقتصادی استان به بررسی و تحلیل وضعیت رشد اقتصادی در خراسان جنوبی پرداخت و اظهارداشت: متولی رصد رشد اقتصادی در استان سازمان مدیریت و برنامهریزی است.
وی بیان داشت: در جلسه قبل شورای برنامهریزی و توسعه مطلبی مبنی بر وضعیت نامناسب رشد اقتصادی در استان بیان شد که نیازمند به تامل و تحلیل است.
دبیر شورای برنامهریزی و توسعه خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت توجه به مفاهیم و تعاریف اقتصادی اذعان داشت: تولید ناخالص داخلی با رشد اقتصادی دو مفهوم هرچند وابسته اما متفاوت است.
جهانشاهی مرجع محاسبات ارائه شده را حسابهای منطقهای و سالنامه آماری استان و کشور دانست که به کمک آنها میتوان وضعیت اقتصادی استانهای کشور را در مقاطع زمانی مشخص به تصویر کشید.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی سهم استان از تولید ناخالص داخلی کشور یا GDP را در سال 1399 معادل 56/0 درصد و در یک دوره 10 ساله دهه90 معادل 49/0 درصد عنوان کرد و افزود: در شرایطی که خراسان جنوبی حدوداً یک درصد جمعیت کشور را دارد از این حیث به نسبت جمعیت نقش کمتری در تولید ناخالص داخلی کشور ایفا کرده است و در میزان سهم از کیک اقتصادی دولت در رتبه آخر است اما این شاخص با لحاظ جمعیت تحلیل دقیقتری خواهد داشت و محاسبات نشان میدهد به لحاظ میانگین سرانه تولید ناخالص داخلی خراسان جنوبی رتبه 24 را بین 31 استان در دو دوره 10 ساله (دهه90) دارا است.
جهانشاهی افزود: این شرایط در اغلب استانهای کشور حکم فرماست و تنها استانهایی مثل خوزستان، بوشهر، ایلام، یزد و تهران به لحاظ نفت خیز بودن و یا سایر شرایط سرمایهگذاری سهم شان از GDP بیشتر از جمعیت در یک دوره 10 ساله بوده است.
وی در تعریف رشد اقتصادی بیان داشت: رشد اقتصادی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر رفاه اجتماعی تلقی می شود و عبارت است از تغییرات تولید ناخالص داخلی یک منطقه جغرافیایی در یک دوره زمانی معین که معمولاً سالانه محاسبه شده و عوامل زیادی از جمله ظرفیتهای طبیعی و زیرساختی، سرمایه فیزیکی، جمعیت و نیروی کار، تورم و... بر آن تاثیر دارند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی با اشاره به این که رشد اقتصادی حکایت از تغییرات تولید ناخالص داخلی در سنوات مختلف بر پایه دورهها و روندها دارد گفت: این شاخص هم به صورت سالانه و هم به صورت دورهای محاسبه می شود.به عنوان مثال در سال 1399 رشد اقتصادی استان 75/0درصد و در رتبه 19 کشور بوده و در برخی سنوات در دهه نود حتی منفی بوده است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/801466/