پیام خراسان

آخرين مطالب

آیا واکسن آنفلو آنزا برای همه مادران بار دار ضروری است؟ گفتگو

آیا واکسن آنفلو آنزا برای همه مادران بار دار ضروری است؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرنگار سلامت ایونا به نقل از ایرنا , مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که آنفلوآنزا در دوران بارداری یک بیماری جدی و در عین حال قابل درمان است، گفت: احتمال بستری شدن در بیمارستان برای این بیماری در مادران باردار بیشتر است و آنان باید بدون توجه به این که در کدام مرحله از بارداری هستند به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند.
دکتر مریم کاشانیان اظهارداشت: تشخیص به موقع و انجام درمان‌های بی خطر برای مادران باردار می‌تواند به کاهش علائم و کوتاه کردن دوره بیماری کمک کند. بهترین روش برای پیشگیری از آنفلوآنزا، تزریق واکسن سالانه است که این واکسن در دوران بارداری بی خطر است.
وی با بیان اینکه آنفلوآنزا یک بیماری شایع تنفسی است که در پاییز و زمستان شیوع می‌یابد، افزود: این بیماری در مادران باردار با شدت بیشتری بروز می کند و این به علت تغییرات فیزیولوژیکی است که در طول بارداری در بدن مادر اتفاق می افتد.
جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیب طب مادر و جنین ادامه داد: این تغییرات شامل افزایش ضربان قلب مادر، نیاز به اکسیژن بیشتر، کاهش حجم تنفسی و تضعیف سیستم ایمنی بدن است که به همین دلیل این بیماری می تواند با شدت بیشتری در مادر باردار بروز کند.
به گفته وی علائم آنفلوآنزا در مادران باردار مشابه جمعیت عمومی و سایر افراد غیر باردار است که شامل تب (معمولاً 37.8 تا 40 درجه)، سردرد، دردهای عضلانی، تنگی نفس، سرفه خشک، آبریزش از بینی، گلو درد و ضعف عمومی بدن است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تشخیص و شروع سریع درمان مناسب آنفلوآنزا را مهم دانست و گفت: مادران باردار و نیز پس از زایمان اگر مشکوک یا مبتلا به آنفلوآنزای تایید شده،بودند باید فورا درمان دریافت کنند. تست‌های آزمایشگاهی تشخیصی آنفلوآنزا نیز در این افراد مانند سایر بیماران پرخطر است.
وی با بیان اینکه مادران باردار در طول دوره بارداری و تا دو هفته بعد از زایمان در صورت ابتلا به ویروس آنفلوآنزا در خطر ابتلای شدیدتر به این بیماری قرار دارند، خاطرنشان کرد: تغییرات فیزیولوژیکی در یک مادر باردار او را مستعد بیماری شدیدتر می کند.

پیام خراسان

واکسیناسیون به عنوان بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران از واکسیناسیون به عنوان بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا یاد کرد و افزود: به تمام مادران باردار توصیه جدی شود که واکسیناسیون آنفلوآنزا را در هر سنی بارداری که هستند، حتما انجام دهند.
دکتر کاشانیان تاکید کرد: به دلیل اینکه این بیماری با شدتی بیشتر در مادران باردار رخ می‌دهد، در سال 2012 سازمان بهداشت جهانی، این گروه را از نظر واکسیناسیون آنفلوآنزا در بالاترین اولویت، پیشنهاد کرد تا بتوان از ابتلا و یا شدت بیماری در آنها پیشگیری کرد.
وی تصریح کرد: ویروس آنفلوآنزا از جفت عبور نمی کند یا اینکه به ندرت عبور می کند اما دیده شده که ابتلا به این ویروس با وجود عدم عبور از جفت می تواند برخی عوارض را به دنبال داشته باشد. تب ناشی از آنفلوآنزا، به خصوص در سه ماه اول بارداری، می تواند منجر به ایجاد برخی ناهنجاری‌های مادرزادی مثل شکاف کام، نقایص لوله عصبی، هیدروسفالی و نقایص قلبی شود. خطرات دیگری که ابتلا به این بیماری می تواند ایجاد کند، افزایش ریسک سقط جنین، زایمان زودرس، کمبود وزن جنین و همینطور تاخیر رشد داخل رحمی جنین و حتی مرگ جنین است البته این عوارض شایع نیستند اما احتمال ایجاد آنها وجود دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا می تواند حدود 50 تا 80 درصد در مادر باردار، ایمنی ایجاد کند و در صورت ابتلا به بیماری هم می تواند شدت آن را کاهش دهد، گفت: واکسیناسیون تا 40 درصد ریسک بستری شدن، میزان مرگ جنین داخل رحم، میزان سقط و همینطور ریسک زایمان زودرس و رشد کم جنین داخل رحم را کاهش می دهد.
دکتر کاشانیان خاطرنشان کرد: غیر از آنتی بادی که از طریق جفت به جنین می رسد، حتی آنتی بادی که در شیر مادر ترشح می‌شود هم می‌تواند در دوران شیردهی در نوزاد محافظت ایجاد کند و میزان بستری شدن و مرگ و میر در اثر ابتلا به آنفلوآنزا در نوزادان تا 6 ماهگی را هم به شدت کاهش دهد.

پیام خراسان

گزارش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد بیماری آنفلوآنزا در صدر عفونت‌های تنفسی قرار دارد و شیوع آن 20 درصد افزایش یافته است.
اطلاعات سیستم رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور حاکی از آن است که میزان بیماری‌های تنفسی از اوایل آذر امسال افزایش یافته است؛ به طوری که نسبت شیوع آنفلوآنزا در هفته پایانی آذر حدود 22 درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی بیشتر گزارش شده است و سهم این بیماری از بیماری‌های تنفسی در هفته اول دی نیز نسبت به هفته پایانی آذر افزایش یافته است.
رصدهای 2 ماه اخیر نیز نشان می‌دهد که شیوع آنفلوآنزا با افزایش تدریجی به 20 درصد در بین همه عفونت‌های تنفسی رسیده و نشان‌دهنده افزایش قابل توجه این بیماری است.
آنفلوآنزا یک بیماری عفونی و ویروسی با علائم خفیف تا شدید است و اغلب شامل تب، آبریزش بینی، گلودرد، درد عضلانی، سردرد، سرفه و خستگی است. این علائم یک تا چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس شروع می‌شود و حدود دو تا هشت روز طول می‌کشد همچنین ممکن است اسهال و استفراغ به خصوص در کودکان رخ دهد.
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش تر با اعلام افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور، نسبت به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به‌ ویژه در افراد پرخطر تاکید کرد.
قباد مرادی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، از شیوع بالای آنفلوآنزای فصلی خبر داد و اجتناب از حضور در امکان شلوغ و استفاده از ماسک را خواستار شد.
وی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، اظهار داشت: یافته‌ها نشان می‌دهد که در هفته آخر آذر، بین 21 تا 23 درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوآنزا بوده و نوع غالب آنفلوآنزا نیز از نوع A و زیرگونه H1N1 است که همان آنفلوآنزای فصلی است.
در همین رابطه حمید عمادی متخصص بیماری‌های عفونی نیز با هشدار به اینکه آنفلوآنزا عامل اصلی بسیاری از مراجعات به مراکز درمانی است، گفت: کودکان سالانه 6 تا 12 بار به عفونت‌های تنفسی مبتلا می‌شوند اما در دوران کرونا این روند متوقف شد و در سال‌های اخیر، بسیاری از این عفونت‌ها به یکباره ظاهر شده‌اند.
وی با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا، توصیه کرد افراد پرخطر از جمله سالمندان، بیماران خاص و زنان باردار نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

پیام خراسان

آنفلوآنزا که معمولا به عنوان یک بیماری ساده در نظر گرفته می‌شود، برای مادران باردار می‌تواند بسیار خطرناک باشد. تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن مادر را تضعیف کرده و او را مستعد ابتلا به بیماری‌های شدیدتر می‌کند. بنابراین، مادران باردار باید با رعایت نکات بهداشتی و تزریق واکسن آنفلوآنزا، خود و جنین خود را در برابر این بیماری محافظت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/801856/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقال دو مجموعه قدیمی و ارزشمند میراث مکتوب به مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور

حمله مسلحانه به یک پاسگاه انتظامی شکست خورد

حمله افراد مسلح علیه پاسگاه انتظامی چشمه زیارت زاهدان + جزییات

مراسم بازنشستگی مجید رحیمی زاده در دانشگاه آزاد بجنورد

راز طول عمر در روده شما نهفته است!

انتقاد حزب توسعه ملی از برخوردهای صورت گرفته با فعالان سیاسی اجتماعی/ برخورد امنیتی با پدیده های سیاسی و صدور حکم برای فعالان سیاسی، اجتماعی و مدنی مغایر با قانون اساسی و در تضاد آشکار با مواضع اعلامی قاضی القضات است

حمله مسلحانه به یک پاسگاه در سیستان و بلوچستان شکست خورد

دستور قاضی در پرونده چای دبش

قتل هولناک زن جوان به دست همسرش در بردسکن

نیشابور، صحنه جدال دزدها و پلیس/ از سرقت تریلی حامل خودرو تا کلاه‌برداری کلان!

تصاویری از قلب هسته‌ای نطنز؛ پدافند مقابله‌کننده با بمب سنگرشکن امریکایی را ببینید

قیمت تور ارزان مشهد با هواپیما / با کمتر از 5 میلیون سفر کنید + جدول

این نقطه از استان فارس فقط امروز 12 بار لرزید!

کتاب پایان مأموریت خاطرات رئیسی به چاپ سوم رسید

کتابخانه‌های عمومی مشارکتی در استان بوشهر توسعه می‌یابد

همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید؛ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

مشاهده 3 یوزپلنگ در حاشیه پناهگاه میاندشت خراسان شمالی

خراسان‌جنوبی| مسجد جامع روستای افین، شاهکاری بی نظیر

مشاهده 3 یوزپلنگ در حاشیه پناهگاه میاندشت خراسان شمالی | عکس و ویدئو

جذب تسهیلات با هدف احیای واحدهای تولیدی در دستور کار مدیران خراسان شمالی

دستور قاضی برای دستگیری و استرداد متهم فروشنده ارز در پرونده چای دبش

جزییات برگزاری نوزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش

نوزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد/ دستور قاضی برای استرداد عامل فروش ارز به کشور

مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در میاندشت خراسان شمالی

نوزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد

5 مرکز درمانی غیرمجاز در خراسان شمالی تعطیل شد

راز اغواگری در دنیای جاسوسی؛ چگونه مأموران مخفی از روابط جنسی برای رسیدن به اهداف استفاده می‌کنند؟

حمله مسلحانه تروریست ها به پاسگاه پلیس چشمه زیارت زاهدان ! / آتش برتر پلیس کار مهاجمان را ساخت

اقدام افراد مسلح علیه پاسگاه انتظامی چشمه زیارت زاهدان شکست خورد

تیراندازی به پاسگاه چشمه زیارت زاهدان ناکام ماند

تیراندازی ناکام افراد مسلح به پاسگاه زاهدان/ مهاجمان فرار کردند

ماجرای تیراندازی به پاسگاه انتظامی چشمه زیارت زاهدان

حمله ناموفق افراد مسلح علیه پاسگاه انتظامی در چشمه زیارت زاهدان

اقدام شکست خورده افراد مسلح علیه پاسگاه انتظامی چشمه زیارت زاهدان

لزوم تجمیع و ایجاد بیمارستان های بزرگ و تخصصی در مازندران

3 هزار اصله درخت در جنگل شرق اصفهان تا پایان سال جاری کاشته می‌شود

سردار سلامی: در عرصه پدافند هوایی به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافته‌ایم

بازدید سردار رادان از غرفه دستاورد‌های اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در فضای مجازی و فناوری‌های نوین

قتل زن توسط شوهرش در بردسکن

جدول خاموشی برق خراسان رضوی فردا چهارشنبه 19 دی 1403 + جدول قطعی برق مشهد چهارشنبه 19 دی 1403

تعلل و عقب ماندگی در حوزه هوش مصنوعی خسارت‌بار و غیرقابل جبران است

رونمایی از 102 دستگاه ماشین‌آلات خدمات شهری به ارزش 266 میلیارد تومان

قاچاق چوب، بلای جان طبیعت زنجان

پزشکیان: تعلل و عقب‌ماندگی در حوزه هوش مصنوعی، خسارت‌بار و غیرقابل جبران است

کاهش 20 درصدی کانون منشا ریزگردها در گلستان جزو برنامه هفتم است

بازداشت بیش از دو هزار نفر سارق در خراسان شمالی

90 میلیارد تومان هزینه نمایشگاه قرآن کریم 1403

معرفی کتاب مجموعه وصایای شهدای چهارمحال و بختیاری + فیلم

تألیف 30 کتاب حوزه دفاع مقدس در کاشان

اعضای هیئت علمی جایزه جهانی کتاب سال تغییر کردند