فعالیت 900 ورزشکار حرفهای معلول شنوایی در خراسان رضوی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - رئیس هیئت ورزشهای ناشنوایان خراسان رضوی گفت: 900 ورزشکار حرفهای دارای معلولیت شنوایی در استان خراسان رضوی عضو هیئت ورزشهای ناشنوایان هستند، این هیئت در 15 رشته در آقایان و 14رشته در بانوان فعالیت میکند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدرضا شیخ زاده در نشست خبری اظهار داشت: رشته های ورزشی که ناشنوایان در آن با یکدیگر به رقابت میپردازند دقیقاً مشابه رشتههای ورزشی افراد عادی است بنابراین سایر افراد دارای معلولیت در مسابقات پارالمپیک شرکت میکنند، اما رقابتهای ورزشی ویژه ناشنوایان به صورت مستقل برگزار میشود و پارالمپیک ندارد.
وی افزود: خراسان رضوی در حوزه ورزشی همیشه یکی از استانهای برتر در کشور بوده در همین راستا اخیرا کاروان اعزامی ورزشی ایران برای اولین بار توانست در مسابقات آسیایی 2024 مقام اول را کسب کند. از استان خراسان رضوی پنج نماینده در رشتههای مختلف از قبیل جودو، دو و میدانی، فوتبال، کشتی در این رقابتها حضور داشتند که همگی در مسابقات به مدالهای خوشرنگ دست یافتند.
رئیس هیئت ورزشهای ناشنوایان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در رشتههای تیمی برای اعزام ورزشکاران به مسابقات مشکلاتی داریم، عدم وجود سالن اختصاصی، نیاز به تجهیزات ورزشی، مشکل اشتغال توانخواهان، ایاب و ذهاب از جمله مسائلی است که با آن روبه رو هستیم.
مهین توکلی، عضو هیات رئیسه هیئت ورزشی ناشنوایان ادامه داد : خداوند هدف از بعثت انبیاء(ص) را برقراری عدالت اجتماعی بر مبنای کتاب و میزان میداند، اینکه هرکس به میزان تلاش و پشتکار خود امکان رشد و بالندگی برای او فراهم و از حقوق اجتماعی بهرهمند شود.
وی تاکیدکرد: سازمان بهداشت جهانی ابعاد سلامت را در بٌعد جسمانی، روانی، معنوی و اجتماعی عنوان میکند ،ورزش فعالیتی است که تمام این ابعاد در آن نهفته است و تمام این چهار بعد تحقق مییابد. در مذهب ما نیز بر این مهم تأکید بسیاری شده است. دعای حضرت علی(ع) است که میفرمایند خداوندا! تو اعضا و جوارح من را برای خدمت به خودت قوی بگردان.
عضو هیئت رئیسه هیات ورزشی ناشنوایان تصریح کرد: طبق پژوهشهای انجام گرفته، وجود یک فرزند با نیازهای ویژه در یک خانواده موجب کاهش 30 درصد از توانایی اقتصادی خانواده میشود و هزینههای زیادی را در مسیر درمان و توانبخشی به خانواده تحمیل میکند. گاها در جامعه توانمندیهای افراد دارای معلولیت نفی میشود و نگاه ترحمآمیز به آنها میشود، در حالیکه باید نگاه تحسینآمیز جایگزین این نگرش شود. اگر ناشنوایان مورد حمایت قرار بگیرند در عرصههای مختلف میتوانند بسیار موثر و مفید عمل کنند در این حالت افراد احساس توانمندی، عزت نفس، کفایتمندی میکنند و به مثابه الگویی موفق برای تمامی جامعه معلولین مطرح میشوند.
وی اضافه کرد: در قرآن کریم آمده است که نجات جسم و روح هر فرد، همچون نجات جامعۀبشری است. خیلی توفیق میخواهد که انسان در این مسیر قرار بگیرد و منجر شود یک فرد منزوی به یک فرد رشد یافته تبدیل شود .
مهدی برجی،سرپرست بهزیستی خراسان رضوی نیز در این نشست ضمن تقدیر از قهرمانان ورزشکار ناشنوا، حضور آنها در جامعه را سرمایهای اجتماعی و الگویی موثر برای تمامی توانخواهان نامید و گفت: در کنار شما خواهیم بود. همچنان با صبر و استقامت در مسیر اهداف خود حرکت کنید و دلسرد نشوید. در جلسات بعد ضمن بیان چالشها، راهکار و پیشنهادات خود را برای برون رفت از وضعیت فعلی و رفع مشکلات بیان کنید.
وی افزود: حوزه فعالیتهای بهزیستی بسیار وسیع است. اگر سازمان ورزش و جوانان، شهرداری، آموزش پرورش و سایر نهادها به واسطه مسئولیت اجتماعی خود پای کار بیایند، اتفاقات مثبتی رقم خواهد خورد. باید برنامهریزی بلندمدت انجام دهیم و از طریق هم اندیشی تمامی سازمانها یکدست شوند.
برجی ادامه داد: مهمترین رکن در مسیر جامعه پذیری افراد ناشنوا، سوق دادن آنها به سمت فعالیت های ورزشی و هنری است. از طریق مداخله به هنگام و توانمندسازی میتوان زمینه پذیرش این افراد در جامعه را مهیا کرد. توانمندسازی باید براساس استعدادیابی انجام گیرد. افراد ناشنوا دارای هوش جنبشی، حرکتی و ورزشی خوبی هستند و سرمایهگذاری روی ورزش ناشنوایان بسیار مؤثر خواهد بود.
انتهای پیام/282
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/801993/