احیای هنر دستی «چِکَندوزی» در خراسان جنوبی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - ایرنا / معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: چکندوزی به عنوان یکی از ظریفترین هنرهای دستی استان پس از سالها فراموشی، احیا و در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.
حسنعلی فولادی روز دوشنبه در این باره اظهار کرد: مهارت چِکَن دوزی متعلق به شهر سه قلعه سرایان بوده و در این خصوص سه هنرمند پیشکسوت در این شهرستان شناسایی شده است.
وی ادامه داد: چکندوزی نوعی سوزندوزی یا بخیهدوزی است که در گذشته برای دوخت کیسههایی با کاربریهای مختلف از جمله توتون، تنباکو، پول، صابون و از این قبیل استفاده میشد و اکنون نیز برای کیف موبایل، پول، رومیزی و آویزههای تزیینی استفاده میشود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اظهار کرد: برای احیا و باززنده سازی رشته چکندوزی سه قلعه سرایان 2 دوره آموزشی با حضور پیشکسوتان این هنر برگزار و 25 نفر آموزش دیدند.
وی گفت: همچنین تاکنون سه پروانه فعالیت در این خصوص در سرایان صادر شده و هنرمندان در سه نمایشگاه صنایع دستی ملی و استانی شرکت کردهاند.
فولادی با بیان اینکه این هنر بیش از 100 سال قدمت دارد تصریح کرد: مواد اولیه این هنر نخ و پارچه دستباف بوده که داخل استان تولید میشود همچنین این هنر وابسته به متریال خاصی نبوده و ارزان قیمت است.
وی عنوان کرد: امسال از 31 استان کشور تنها 13 استان از جمله خراسان جنوبی توانستند حداقل یک رشته صنایع دستی خود را باززندهسازی کنند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی یادآور شد: در سه سال گذشته رشتههای سفره آردی، پلاس بافی و بخارادوزی که در معرض فراموشی قرار داشتند نیز احیا شده است.
وی گفت: اکنون 299 رشته صنایع دستی در کشور فعال است که از این تعداد 120 رشته تاکنون در خراسان جنوبی شناسایی شده است.
اکنون 12 هزار نفر در حوزه صنایع دستی استان خراسان جنوبی فعال هستند که هفت هزار و 600 نفر مجوز فعالیت دارند.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/802058/