پیام خراسان

آخرين مطالب

نگاهی به مهم‌ترین چالش‌های داروخانه‌ها و داروسازان در خراسان رضوی علمي

نگاهی به مهم‌ترین چالش‌های داروخانه‌ها و داروسازان در خراسان رضوی
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی گفت: عدم پرداخت به موقع حق بیمه، دیرکرد پرداخت سهم ارز مربوط به طرح دارویار، تحمیل فشار وارده از سیاست‌های پیچیده دولت، کمر داروخانه‌های بخش خصوصی را خم کرده‌ است.
سید حسین بهشتیان در گفت‌وگو با امتداد به بررسی چالش‌های وارده به صنعت و جامعه داروسازان اشاره و اظهار کرد: مهم‌ترین چالش، نبود نقدینگی و بدهی‌های دولت به داروخانه‌ها است.
با توجه به اینکه در لایحه بودجه سال 1402، مهلت پرداخت حق بیمه‌ داروخانه‌ها ظرف یک ماه اعلام شد؛ اما همچنان بیمه نسبت به پرداخت کوتاهی می‌ورزد.
طرح دارویار؛ وعده‌های پرداخت بیمه‌ای و داروخانه‌ها در بحران
وی ادامه داد: با ایجاد طرح دارویار، سهم تفاوت ارزش واقعی دارو و قیمت نهایی دارو برای مصرف‌کننده، باید از محل بیمه تأمین شود که با توجه به بدهی‌های بسیار شرکت‌های بیمه، خرید دارو توسط داروخانه‌ها با مشکل مواجه شده‌ است. البته بیمه‌های تکمیلی نسبت به سایر بیمه‌ها شرایط بهتری برای پرداخت حق‌بیمه دارند. در حقیقت متولی پرداخت سهم دولت از گرانی دارو به داروخانه‌ها در طرح دارویار مشخص نیست.
بدهکاری یک همتی داروخانه‌های دولتی به سیستم پخش
دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی بیان کرد: داروخانه‌های دولتی بیش از یک همت به سیستم پخش بدهکار هستند که فشار این ناترازی به داروخانه‌های خصوصی وارد می‌شود و در نتیجه به‌دلیل کمبود بودجه، داروخانه‌های خصوصی مجبور به خرید نقدی یا تأمین دارو به مدت 15 تا نهایت یک ماه هستند.
60 درصد گردش مالی در اختیار 45 داروخانه دولتی و نیمه دولتی استان
بهشتیان عنوان کرد: چرخه معیوب و دستوری ساخته شده توسط دولت؛ از بیمه‌ها تا عدم پرداخت بدهی داروخانه‌های دولتی به شرکت‌های پخش، باعث تحمیل فشار حداکثری به بخش خصوصی شده‌است. در مشهد، بیشترین داروخانه‌های بخش دولتی از ارگان‌های مختلف مستقر هستند که به‌طور مثال تنها دانشگاه علوم پزشکی مشهد 15 داروخانه دارد که می‌توان به نوعی آن‌ها را غیرقانونی معرفی کرد. گردش مالی 45 داروخانه دولتی و نیمه‌دولتی مشهد از 810 داروخانه، بیشتر از 60 درصد است که نشان‌دهنده اختلال در سیستم توزیع دارو است.
وی بیان کرد: عدم پرداخت به موقع حق بیمه، دیرکرد پرداخت سهم ارز مربوط به طرح دارویار، تحمیل فشار وارده از سیاست‌های پیچیده دولت، کمر داروخانه‌های بخش خصوصی را خم کرده‌است.
توصیه به ارائه شیرخشک در مراکز بهداشت به صورت یارانه‌ای
دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنانش به چالش کمبود شیر خشک و وجود صف‌های طولانی برای تهیه آن اشاره کرد و گفت: به‌دلیل ناترازی‌های موجود، تولید شیرخشک در کشور با مشکل مواجه شد و با توجه به افزایش قیمت، خرید شیرخشک نیز مشمول بیمه شد، به‌طوری‌که داروخانه با حدود 7 درصد سود این محصول را خریداری و به فروش رساند و ما به‌التفاوت آن را از دولت دریافت کند.
بهشتیان خاطرنشان کرد: این روش باعث ایجاد ضرر به داروخانه‌ها شده و از طرفی دولت به‌صورت تحمیلی خرید و عرضه شیرخشک را در داروخانه‌ها اجباری کرده‌است. اگر داروسازان از فشارهای تحمیلی دولت واهمه‌ای نداشته باشند، به‌هیچ وجه شیرخشک نمی‌خرند. دولت نه‌تنها بدهی ما به‌التفاوت شیرخشک را با تأخیر چند ماهه به داروخانه‌ها پرداخت می‌کند بلکه سود 7 درصدی در ابتدای خرید توسط داروخانه‌ها فشار تحمیلی بر داروخانه‌ها را چند برابر می‌کند.
وی عنوان کرد: اگر سیاست‌های حکومت بر افزایش زاد و ولد است، به‌جای تمرکز بر مسائل فرعی، به مهم‌ترین چالش مادران یعنی تأمین شیرخشک بپردازد و برنامه‌ای جامع و مشخص برای این مهم تأمین کند. پیشنهاد می‌شود، شیرخشک به قیمت جهانی و واقعی خود تبدیل شود تا از مشکلاتی مانند قاچاق و مصرف برای حیوانات جلوگیری شود. همچنین اگر شیرخشک توسط مراکز بهداشت در اختیار مادران به‌صورت رایگان، سهمیه‌بندی شده و یا یارانه‌ای قرار گیرد، به نفع دولت خواهد بود.
نظارت بر داروخانه‌ها؛ مهم‌ترین وظیفه فراموش‌شده دولت 
بهشتیان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نظارت، مهم‌ترین وظیفه بخش دولتی در زمینه دارو و داروخانه‌ها است، ولی متأسفانه این بخش آن‌قدر مشغول به فعالیت‌های دیگر از جمله بنگاه‌داری و داروخانه‌داری شده که وظیفه اصلی آن به حاشیه رانده شده و این باعث ایجاد فساد می‌شود. دولت باید نظارت را جایگزین تصدی‌گری کند.
وی با اشاره به اینکه کمبود دارو در کشور همواره وجود دارد، عنوان کرد: کمبود داروها به دلایل مختلفی از جمله دشواری تأمین مواد اولیه‌ی مورد نیاز تولیدکنندگان به‌دلیل تحریم‌ها و مشکل نوسانات ارزی و همچنین عدم حمایت کافی دولت از تولیدکنندگان داخلی است. با بروز یک اپیدمی در کشور، شرایط تأمین دارو به شدت بحرانی می‌شود.
کمبود 300 قلم داروی بیماری‌های خاص و شیمی‌درمانی
دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی اظهار کرد: حدود 95 تا 97 درصد داروهای ایران در داخل کشور تولید می‌شود، اما به‌دلیل مشکلات ارزی و عدم دسترسی به منابع مالی کافی، تولیدکنندگان در تأمین مواد اولیه‌ی مورد نیاز خود با مشکل مواجه هستند. در حال حاضر 300 قلم دارو، جزء کمبودها یا سهمیه می‌شوند که شامل داروها برای گروه‌های خاص و یا شیمی‌درمانی است.
وی بیان کرد: شرکت‌های سازنده دارو به‌دلیل ناترازی‌های موجود و عدم تأمین مواد اولیه و برآورده کردن استانداردهای بالای ساخت دارو به‌دلیل هزینه‌های بالا به سوی ساخت مکمل‌های دارویی روی آورده‌اند که این موضوع باعث ایجاد کلافی سر در گم شده است، زیرا هیچ اثباتی برای اثربخشی آن وجود ندارد و از طرفی مشمول بیمه نشده و در نتیجه بیمار تحت فشار قرار می‌گیرد.
کمبود بودجه تأمین دارو؛ چالشی برای توریسم سلامت استان
دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی ادامه داد: مشهد به‌عنوان یکی از قطب‌های اصلی توریسم سلامت، با ورود سالانه‌ی میلیون‌ها زائر و مسافر، با مشکل افزایش تقاضا برای دارو مواجه است. با وجود تلاش‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مسئولین استان خراسان رضوی، بودجه‌ی کافی برای تأمین داروهای مورد نیاز این جمعیت عظیم اختصاص داده نشده و این کمبود، علاوه بر مشکلات موجود، باعث افزایش فشار بر سیستم درمانی مشهد می‌شود.
بهشتیان با اشاره به قیمت پایین داروهای ایرانی نسبت به سایر کشورها، به مسئله قاچاق دارو به دلیل سود بالای آن، بیان کرد: این چالش یکی از عوامل اصلی کمبود دارو بوده که عدم نظارت کافی بر سیستم توزیع دارو از علل قاچاق است.
داروخانه‌های پلاتکی؛ به خطر انداختن سلامت مردم
وی به پدیده‌ی ایجاد داروخانه‌های غیرحرفه‌ای اشاره کرد و گفت: برخی افراد بدون تخصص، داروخانه‌هایی تأسیس می‌کنند که به اصطلاح به آن‌ها داروخانه‌های پلاتیکی‌ گفته می‌شود و این مسئله می‌تواند به جامعه داروسازی آسیب برساند. ورود افرادی که صرفاً به دنبال سود هستند، باعث می‌شود که کیفیت عرضه داروها کاهش یابد و سلامت مردم به خطر بیفتد. مشکلات ناشی از قوانین جدید که با تسهیل شرایط تأسیس، تعداد داروخانه‌ها افزایش یافته و نظارت بر آن‌ها دشوارتر شده است.
فروش دارو در بستر مجازی تهدیدی برای سلامت جامعه
دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی اظهار کرد: طبق قانون سیزده-سی‌وچهار، محل توزیع و ارائه دارو صرفاً داروخانه‌ها است. افراد به‌هیچ‌وجه نباید از مکانی به غیر از داروخانه اقدام به خرید دارو، شامپوهای درمانی و مکمل‌های غذایی کنند و فروش این محصولات در اماکنی به جز داروخانه غیرمجاز و قابل پیگیری و پلمب شدن است. سلامت مردم از اهم وظایف نظارتی و مورد تأکید بوده، لذا باید مانعی برای فروش دارو به‌صورت اینترنتی و در بستر پلتفرم ایجاد شود.
دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی ضمن ابراز نگرانی از فروش دارو در پلتفرم‌های مختلف، گفت: این پلتفرم‌ها بدون رعایت استانداردهای لازم در حال فروش دارو هستند و باید در این زمینه تدابیر سختگیرانه‌تری اتخاذ شود. سلامت جامعه باید در اولویت قرار گرفته و نمی‌توان به راحتی اجازه فروش اینترنتی داروها را داد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/807839/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محمد حسین حسنی سرپرست جدید مؤسسه آموزشی علوم و فنون کیش شد

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

یافتن آزادی در عصر تاریکی

واکنش متفاوت دستیار پزشکیان به خبر خودکشی ابراهیم نبوی

جشنواره فجر با فیلم «صیاد» محصول بنیاد شهید و امور ایثارگران افتتاح می‌شود

آغاز فعالیت کمیته ایثارگران ستاد بزرگداشت دهه فجر استان همدان

ماجرای قاچاق قارچ؛ آخرین وضعیت قیمت این محصول در بازار

کاهش یکدست قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 79 هزار تومان قرار گرفت

پرورش نیروی انسانی توانمند، مهم‌ترین نیاز خراسان جنوبی

بهره‌مندی بیش از 90 هزار دانش‌آموز خراسان جنوبی از فلورایدتراپی دندان

زمزمه رازونیاز با خالق در روشنای اعتکاف

برگزاری کارگاه تخصصی بیماری دام توسط شبکه دامپزشکی شیروان

برگزاری کارگاه آموزشی مبارزه با بیماریهای واگیر دام در روستای تنسوان شیروان

نخستین اجلاس ملی «زنان راه ابریشم» در مشهد برگزار می‌شود

37 هکتار از بافت فرسوده همت‌آباد در مسیر تحول است

قیمت میوه و تره بار 27 دی 1403

توقیف 994 خودروی شوتی حامل بار قاچاق

آخرین تغییرات جدول قیمت میوه و تره بار امروز پنجشنبه 27 دی 1403

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، پنجشنبه 27 دی + اکران «هفتاد سی» و قیمت بلیت

مشهد، میزبان نخستین اجلاس زنان راه ابریشم خواهد بود

تخریب جاده‌های استان زنجان با حمل غیر‌مجاز بار‌!

نتایج و رده‌بندی تیم‌ها در لیگ برتر والیبال؛ صعود یک تیم به پلی آف

ارسال 38 اثر هنرمندان همدانی به جشنواره جایزه فیروزه

تصاویر/ اعتکاف در مسجد و مجتمع فرهنگی الزهرا (س) مشهد

معاون اجرایی پلیس فتا فراجا از پلیس فتا خراسان رضوی بازدید کرد

سینمای کمدی باید متناسب با هنجار‌های جامعه باشد

وزیر ارشاد: مشهد میزبان افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر است/ بودجه شهرداری مشهد 30 برابر وزارت ارشاد

برگزاری آیین افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر در خراسان رضوی

استاندار: کاروانسراهای خراسان شمالی به بخش خصوصی واگذار شود

«لیلا از جزیره مجنون»

کتابخانه‌های سیار در افزایش جامعه کتابخوان تاثیرگذار است

رهبر معظم انقلاب: ایستادگی مقاومت فلسطین رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرد

مرگ در غربت؛ ابراهیم نبوی در حسرت ایران به زندگی خود پایان داد +بیوگرافی

500 واحد تولیدی راکد همدان به چرخه بازگردند/ پروژه‌های نیمه تمام اولویت است

خلق داستان‌های کودکانه نیازمند شناخت سلایق

آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی؛ هر دست کله پاچه چند؟

جشن پیروزی مردم غزه عصر امروز در تهران برگزار می‌شود

هواشناسی 1403/10/27 / بارش برف و باران در 16 استان از امروز

تصادف زنجیره‌ای در حد فاصل میدان‌های جهاد و جمهوری مشهد

رشد 26 درصدی معتکفین در خراسان جنوبی

«طبس» به عنوان قطب گردشگری مذهبی کشور انتخاب است

خراسان جنوبی، پیشگام در ساخت مدارس با منابع مالیاتی

کاشت نهال به مناسبت فرا رسیدن میلاد حضرت علی (ع) در پارک کوثر شیروان

آموزش مدیریت مصرف بهینه آب به بیش از 160 هزار دانش آموز مشهدی

استقبال رئیس مجلس از توافق آتش‌بس

ماجرای عجیب قتل یک جوان در خیابان | پای قاچاقچیان سلاح و مواد مخدر وسط کشیده شد + عکس

نگاهی به مهم‌ترین چالش‌های داروخانه‌ها و داروسازان در خراسان رضوی

خودرو رانا با بار 23 کیلوگرم تریاک متوقف شد

سوت قطار پنج ستاره در ایستگاه راه آهن خاوران تبریز به صدا در آمد

دستگیری 23 مخل نظم و امنیت در مشهد