پیام خراسان

آخرين مطالب

شیر را با این داروها بخورید علمي

شیر را با این داروها بخورید
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - محققان می‌گویند نوشیدن شیر همزمان با مصرف برخی از داروهای خوراکی موجب بهبود اثربخشی آن داروها می‌شود، چرا که شیر، جذب برخی از داروهای خوراکی را بهبود می‌بخشد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که وقتی شیر با داروهای خوراکی خاصی ترکیب می‌شود، جذب آن توسط بدن به میزان قابل توجهی بهبود می‌یابد.
به نقل از نیو اطلس، این جدیدترین یافته برآمده از یک مجموعه مطالعات است که نشان می‌دهد شیر یک وسیله نقلیه بسیار مؤثر برای تحویل دارو است.
بسیاری از ما می‌دانیم که شیر در دنیای سلامت و پزشکی بسیار ارزشمند است. طی سال‌ها، درباره تاثیر و فواید شیر، مطالب بسیاری خوانده‌ایم، اما چیزی که به طور فزاینده‌ای برای دانشمندان روشن شده است، این است که ترکیب شیر با دارو، آن را به یک سیستم دارورسانی مؤثر تبدیل می‌کند.
یک مطالعه جدید به رهبری محققان دانشگاه موناش(Monash) نشان داد که افزودن شیر انسان و گاو به طور قابل توجهی اثربخشی برخی داروهای خوراکی را بهبود می‌بخشد. این جدیدترین یافته از یک مجموعه مطالعات است که در آن محققان شیر را به عنوان وسیله‌ای برای بهبود انتقال دارو بررسی کرده‌اند.
پروفسور بن بوید(Ben Boyd) از مؤسسه علوم دارویی موناش(MIPS) و نویسنده مسئول این مطالعه، گفت: ما از طریق تحقیقات خود در طول سال‌ها به طور مداوم توانسته‌ایم روشی را نشان دهیم که در آن برخی از داروهای خاص می‌توانند با شیری که بدن ما با آن مانند غذا رفتار می‌کند و آن را هضم می‌کند، همراه شوند و از طریق این فرآیند، شیر و دارو با هم جذب می‌شوند و در نتیجه اثربخشی دارو افزایش می‌یابد.
اصطلاح «فراهمی زیستی»(bioavailability) به این موضوع اشاره دارد که چه مقدار از دارو در واقع به جریان خون می‌رسد. «فراهمی زیستی خوراکی»، فراهمی زیستی داروهایی است که بلعیده می‌شوند یا به طریق دیگری وارد معده می‌شوند و تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله pH معده و روده کوچک و آنزیم‌ها و متابولیسم در دستگاه گوارش قرار دارد. بنابراین، کلید به حداکثر رساندن فراهمی زیستی، فرمولاسیون دارو است که بر میزان جذب، توزیع و استفاده از آن توسط بدن تأثیر می‌گذارد.
بسیاری از داروها از لحاظ محلول بودن در آب، ضعیف و چربی‌دوست هستند و هر دو چالش‌هایی را برای فراهمی زیستی ایجاد می‌کنند. همانطور که احتمالاً می‌دانید، بدن انسان از جمله دستگاه گوارش، عمدتاً متشکل از آب است، بنابراین اگر دارویی به خوبی در آب حل نشود، جذب آن در جریان خون ناقص خواهد بود.
برخی داروها نیز برای انحلال و جذب مناسب به چربی نیاز دارند. به همین دلیل است که داروساز ممکن است به شما بگوید که برخی داروها را همراه با غذا مصرف کنید.
اینجاست که شیر به کار می‌آید. به دلیل محتوی چربی بودن، فرآورده‌های شیر را می‌توان یک فرمول مبتنی بر لیپید در نظر گرفت که قادر به افزایش حلالیت داروهای چربی‌دوست هستند.
تحقیقات همچنین نشان داده است که وقتی داروهای ضعیف در حلالیت با آب با شیر انسان یا گاو ترکیب شوند، هضم شیر، حلالیت دارو را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، شیر به طور گسترده در دسترس، کم‌هزینه و به طور کلی به خوبی قابل تحمل است.
برای مطالعه حاضر، محققان بر روی نوزادان و داروی کلوفازیمین تمرکز کردند. این دارو به شکل سنتی برای درمان جذام و سل استفاده می‌شود. اگرچه اخیراً برای درمان کریپتوسپوریدیوز که یک عفونت انگلی و یکی از علل شایع مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در کشورهای فقیر و متوسط ​​است، استفاده می‌شود.
کلوفازیمین بسیار چربی‌دوست است و در صورت مصرف خوراکی، جذب آن محدود می‌شود. برای مقابله با این چالش، تولیدکنندگان این دارو، آن را در یک کپسول ژلی نرم قرار می‌دهند که متأسفانه نوزادان نمی‌توانند کپسول‌ها را قورت دهند. بنابراین محققان بررسی کردند که آیا ترکیب این دارو با شیر باعث بهبود «فراهمی زیستی» آن می‌شود یا خیر.
سرانجام محققان دریافتند که فراهمی زیستی کلوفازیمین در هنگام تجویز با شیر انسان و گاو در مقایسه با آب، به طور قابل توجهی بالاتر است و به ترتیب افزایش 154 و 175 درصدی را نشان می‌دهد.
الی پونسونبی توماس(Ellie Ponsonby-Thomas)، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: داروهایی با محلولیت ضعیف مانند کلوفازیمین پس از مصرف به خوبی در معده حل نمی‌شوند و بنابراین تولید فرمولاسیون‌های مناسب سن که هم بی‌خطر و هم مؤثر هستند، چالش برانگیز است. ما از مطالعات قبلی می‌دانیم که فرمولاسیون‌هایی که برای نوزادان با شیر استفاده می‌شود، می‌تواند به حل شدن داروها در معده کمک کند، بنابراین ما هیجان زده بودیم که این موضوع در مورد تجویز کلوفازیمین نیز صدق می‌کند یا نه.
یافته‌های این مطالعه، مطالعات قبلی محققان را تایید می‌کند. در سال 2020 بود که یک مطالعه نشان داد حلالیت دو داروی ضد مالاریا را می‌توان با استفاده از شیر افزایش داد. این تحقیق در مجله Molecular Pharmaceutics منتشر شد.
همچنین مطالعات دیگری در سال‌های 2022 روی داروی پرازیکوانتل و 2024 روی داروی کانابیدیول نشان داد که مصرف شیر همراه با این داروها، فراهمی زیستی آنها را افزایش می‌دهد.
با این حال، هنوز کارهای زیادی برای انجام وجود دارد. اگرچه این مجموعه مطالعات روشن می‌کنند که اثربخشی داروهای مهم توسط شیر افزایش می‌یابد، اما موانع عملی برای غلبه بر آن، مانند دسترسی محدود به یخچال در کشورهای فقیر ​​و تغییرات در کیفیت شیر وجود دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/827278/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کتاب صوتی معجزه شکر گذاری راندا برن (قسمت سه)

کتاب صوتی معجزه شکر گذاری راندا برن (قسمت چهار)

کتاب صوتی معجزه شکر گذاری راندا برن (قسمت پنجم)

2 هزار و 174 اثر به دبیرخانه جشنواره شعر فجر رسید

چاپ دو کتاب خاطرات از اسارت در اردوگاه‌های عراق

اثر از گروه «علوم خالص» به مرحله نهایی چهل‌ودومین جایزه کتاب سال راه یافتند

مسئله ظهور امام مهدی (عج) موضوع مشترک شیعه و سنی است

عرضه تجربیات یک‌تولیدکننده در کتاب «مسیر موفقیت در تجارت»

نامزدهای «علوم خاص» کتاب سال معرفی شدند

رونمایی از کتاب «انقلاب اسلامی در خراسان جنوبی به روایت اسناد ساواک»

مزایایی که طبقه‌بندی مشاغل برای کارگران دارد

فردا آغاز بررسی جداول بودجه 1404 در کمیسیون تلفیق

تشییع پیکر دانشجوی فقید دانشگاه تهران در زادگاهش

نمایش «پسر ایران» در مرکز تخصصی تئاتر کودک و نوجوان به روی صحنه رفت

افتتاح 4 ایستگاه باقیمانده خطوط 6 و 7 مترو تا اردیبهشت

موج سرما دوباره به ایران برمی‌گردد؟

دو محور شریانی مسدود شد

جذب اعتبارات ملی معیار اصلی در توزیع بودجه سال آینده باشد

ابعاد جدید از جنایت در تفرجگاه برفی بولوار نماز مشهد

هشت کیلومتر مرگبار در جاده قاین–بیرجند

تشییع دانشجوی نخبه خراسان جنوبی؛ ابراز همدردی از جنس وحدت و برادری

استاندار خراسان جنوبی: جذب اعتبارات ملی، معیار اصلی در توزیع بودجه سال آینده باشد

مرد 50 ساله سه قلعه سرایان به خانه بازگشت

رفع کمبود واکسن پنتاوالان در خراسان جنوبی

وقوع رگبار و رعد و برق تا عصر امروز در خراسان جنوبی

کاهش 15 درصدی سرقت در خراسان جنوبی

پیرمرد 50 ساله سه قلعه به خانه بازگشت

تعویض مخازن زباله فرسوده در بیرجند

تعداد فوتی‌های تصادفات برون شهری در خراسان جنوبی 19 درصد کاهش داشته است

خودکفایی خراسان جنوبی در تولید گوشت و تخم‌مرغ

جابجایی حدود 7 میلیون تن کالا از خراسان جنوبی طی سال جاری

تشییع پیکر دانشجوی دانشگاه تهران در روستای درمیان خراسان‌جنوبی+ فیلم

توزیع 200 بسته معیشتی بین ایتام در حاجی آباد

آب خلیج فارس مردم صفاییه بخش فردوس کرمان را از کم آبی نجات می‌دهد

راز گرسنگی همیشگی زنان باردار

بارش برف در فاروج خراسان‌‌شمالی + فیلم

پیش بینی وضعیت آب و هوا خراسان شمالی فردا 28 بهمن ماه 1403 | پیش بینی هواشناسی بجنورد فردا یکشنبه 28 بهمن + اخبار هواشناسی خراسان شمالی

برف بازی که به قتل منجر شد/ دستگیری پسر نیمه برهنه در صندلی عقب دنا پلاس

چارت اداری شهرستان بام و صفی‌آباد تکمیل می‌شود

راز جسد بی‌سر فاش شد

افزایش 32 درصدی مصرف گاز در خراسان‌شمالی

بومی‌سازی نردبان آتش‌نشانی برای نخستین بار در کشور

برگزاری چهارمین دوره جشنواره ورزشی رمضان در مشهد

◄ بروز رسانی شاخص تن کیلومتر حمل کالای جاده ای/ نرخ کرایه هر تن بار در مسیرهای مختلف چقدر شد؟

مردم زنجان از نبود هواپیما در مسیرهای پرتقاضا ناراضی هستند

نکات مهم درباره سفر به مشهد در نوروز 1404

استاندار خراسان رضوی: آزادراه مشهد - تهران ارتباط مستقیمی با حجم سرمایه‌گذاری در استان دارد

مدارس ابتدایی این شهرستان غیرحضوری شد

ضرورت فرهنگ‌‎سازی و تشویق زوجین به فرزندآوری

توکلی‌زاده: خراسان رضوی در شاخص محیط کسب و کار کشور 6 پله صعود کرد