مسئله ظهور امام مهدی (عج) موضوع مشترک شیعه و سنی است
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - ماموستا هاشم نوری، عضو شورای افتای شهرستان دهگلان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تقریب اظهار داشت؛ در منابع اهل سنت، احادیث و روایات متعددی درباره امام مهدی (عج) وجود دارد که به ظهور ایشان در آخرالزمان، ویژگیها، اقدامات و نقش او در برقراری عدالت اشاره میکنند. این احادیث در معتبرترین کتابهای حدیثی اهل سنت آمدهاند و بسیاری از علمای برجسته اهل سنت آنها را صحیح دانسته و به آنها استناد کردهاند.
ماموستا نوری با اشاره به منابع حدیثی اهل سنت درباره امام مهدی (عج) عنوان کرد: صحیح ترمذی، در این کتاب، احادیثی درباره ظهور مهدی (عج) و اینکه او از اهل بیت پیامبر (ص) و از نسل حضرت فاطمه (س) است، آمده؛ سنن ابو داود ، در این کتاب نیز به ظهور مهدی (عج) و ویژگیهای او اشاره شده. از جمله اینکه او زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد؛ در مسند احمد بن حنبل نیز احمد بن حنبل، مؤسس مذهب حنبلی، روایات متعددی درباره امام مهدی (عج) نقل کرده که بر حقانیت و ظهور او تأکید دارند، در سنن ابن ماجه هم احادیثی درباره ظهور مهدی (عج) و ارتباط او با اهل بیت (ع) ذکر شده است.
عضو شورای افتای شهرستان دهگلان با اشاره به برخی از احادیث معروف اهل سنت در مورد ظهور حضرت مهدی (عج)؛ خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام (ص) فرمودند: «المهدی من عترتی من ولد فاطمه»؛ یعنی: مهدی از عترت من و از فرزندان فاطمه است. (سنن ابو داود) و همچنین در حدیثی دیگر آمده: «یملأ الأرض قسطاً و عدلاً کما ملئت جوراً و ظلماً»؛ یعنی: او زمین را پر از عدل و داد میکند همانگونه که پر از ظلم و جور شده است. (مسند احمد بن حنبل).
این عالم اهل سنت یادآور شد: علمای اهل سنت نیز به صورت مکرر به ظهور امام زمان (عج) اشاره کرده اند؛ ابن کثیر دمشقی (مفسر مشهور اهل سنت) در کتاب «البدایه و النهایه» به تفصیل درباره امام مهدی (عج) سخن گفته و ظهور او را از مسلمات احادیث نبوی دانسته است، ابن حجر هیتمی در «الصواعق المحرقه» به احادیث ظهور مهدی (عج) اشاره کرده و آنها را صحیح دانسته است، شوکانی در «التوضیح فی تواتر ما جاء فی المهدی المنتظر» به متواتر بودن احادیث مهدی (عج) اذعان کرده و صحت آنها را تأیید میکند.
ماموستا نوری در ادامه افزود: اهل سنت و شیعه در اصل ظهور امام مهدی (عج) و اینکه او از نسل پیامبر (ص) و حضرت فاطمه (س) است، اتفاق نظر دارند.
وی اضافه کرد: تفاوت عمده در این است که برادران اهل تشیع معتقد است حضرت مهدی (عج) همان امام دوازدهم، حضرت حجت بن الحسن (عج) است که غیبت کرده و در زمان مقرر ظهور خواهد کرد، در حالی که بیشتر اهل سنت معتقدند او در آینده متولد خواهد شد.
این عالم اهل سنت تأکید کرد: مسئله ظهور امام مهدی (عج) از جمله موضوعاتی است که در منابع اهل سنت و شیعه بهطور گستردهای مطرح شده و احادیث متعددی درباره آن وجود دارد، در حالی که برخی تفاوتهای اعتقادی میان این دو مذهب درباره جزئیات وجود دارد، اصل موضوع مورد تأیید هر دو گروه است.
ماموستا نوری عنوان کرد: در منابع اهل سنت، کتب متعددی به موضوع امام مهدی (عج) پرداخته و احادیث مربوط به ظهور ایشان را جمعآوری و بررسی کردهاند. در ادامه، به برخی از معتبرترین و شناختهشدهترین کتب حدیثی و تاریخی که در آنها به امام مهدی (عج) اشاره شده، اشاره میکنم:
کتب حدیثی اصلی اهل سنت؛
صحیح ترمذی: از جمله کتب صحاح سته که در آن به احادیثی درباره مهدی (عج) اشاره شده، از جمله اینکه او از اهل بیت پیامبر (ص) و از نسل حضرت فاطمه (س) است.
سنن ابو داود: در این کتاب، باب ویژهای به نام «کتاب المهدی» وجود دارد که احادیث متعددی درباره امام مهدی (عج) آورده شده است.
سنن ابن ماجه: در این کتاب نیز احادیثی درباره ظهور مهدی (عج) و ویژگیهای او ذکر شده است.
مسند احمد بن حنبل: این کتاب از معتبرترین منابع حدیثی اهل سنت است که در آن به روایات مربوط به مهدی (عج) اشاره شده.
مستدرک حاکم نیشابوری: حاکم نیشابوری احادیث مربوط به امام مهدی (عج) را صحیح دانسته و به آنها استناد کرده است.
کتب تفسیری و تاریخی؛
البدایه و النهایه اثر ابن کثیر دمشقی: در این کتاب تاریخی بهتفصیل درباره حوادث آخرالزمان و ظهور مهدی (عج) سخن گفته شده.
فتح الباری فی شرح صحیح البخاری اثر ابن حجر عسقلانی: در شرح احادیث بخاری به موضوع مهدی (عج) اشاره شده است.
الصواعق المحرقه اثر ابن حجر هیتمی: در این کتاب به احادیث مربوط به مهدی (عج) و ارتباط او با رااهل بیت (ع) پرداخته شده است.
کتب تخصصی درباره مهدی (عج)؛
عقد الدرر فی أخبار المنتظر اثر یوسف بن یحیی شافعی: از جامعترین کتب اهل سنت درباره امام مهدی (عج) که احادیث و روایات مرتبط را جمعآوری کرده است.
القول المختصر فی علامات المهدی المنتظر اثر ابن حجر هیتمی: کتابی که به نشانههای ظهور و ویژگیهای امام مهدی (عج) میپردازد.
التوضیح فی تواتر ما جاء فی المهدی المنتظر اثر محمد بن علی شوکانی: در این کتاب، مؤلف به بررسی و اثبات تواتر احادیث مهدی (عج) پرداخته است.
عضو شورای افتای شهرستان دهگلان در پایان بیان داشت: این منابع نشان میدهند که باور به ظهور امام مهدی (عج) نهتنها در میان شیعیان، بلکه در میان اهل سنت نیز جایگاه ویژهای دارد و در معتبرترین کتابهای حدیثی و تاریخی آنها به این موضوع پرداخته شده است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/827771/