خالقی: جشنواره ملی «لالایی غزه» در تربت حیدریه برگزار میشود
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - «محمدهادی خالقی» رئیس سازمان بسیج هنرمندان خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در خراسان رضوی در تشریح فعالیتهای انجام گرفته از سوی بسیج هنرمندان در استان در سال گذشته، اظهار داشت: در سال 1403؛ عمده فعالیت بسیج هنرمندان خراسان رضوی بر روی برگزاری جشنوارههای تحصصی متمرکز بود که این رویه در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت، منتهی رویدادها، جشنوارهها و سایر برنامهها، که در سطح استان برگزار میشود، پیوست یادواره شهدا به همراه خود داشته؛ برای مثال اگر جشنواره تئاتری برگزار میشد، آن جشنواره رویکرد اصلی خود را باعنوان گرامیداشت یاد شهدا تغییر داده و تمرکز و توجه اصلیاش در برگزاری جشنواره و تولیداتش بر محوریت شهدا و سیره آنها شکل میگیرد.
وی افزود: در سال جاری یکی از برنامههایی که برگزاری آن به صورت بومی، اما در سطح ملی پیشبینی شده است؛ جشنواره لالاییخوانی به نام «لالایی غزه» است که محل برگزاری و دبیرخانه آن، شهرستان تربت حیدریه خواهد بود. همانطور که از نام این رویداد هنری پیدا است؛ تمرکز اصلی آن بر روی شهدای خردسال و مادران غزه است. بر اساس تدابیر و پیشبینیهای صورت گرفته؛ قرار است که نوبت بعدی جشنواره در سطح بینالمللی دنبال شود. رئیس سازمان بسیج هنرمندان خراسان رضوی در تکمیل صحبت خود تصریح کرد: فراخوان جشنواره «لالایی غزه» در سطح کشور، منتشر شده است و بر این اساس از استانهایی مثل کردستان، لرستان، خوزستان و سایر استانهای کشورمان، آثاری را دریافت کردهایم. این برنامه؛ قرار بود که در بهمن سال گذشته برگزار شود؛ منتهی به دلیل تلاقی آن با جشنواره فیلم فجر، زمان برگزاری آن به اردیبهشت سال جاری موکول شد. خالقی با اشاره به اینکه در موضوعاتی دیگر مثل فیلم، شعر، عکس و سایر برنامههای هنری؛ رویه برگزاری جشنواره تاکنون بر همین اساس؛ تعریف شده است، خاطرنشان کرد: اعتقاد بسیج هنرمندان بر این است که برای غالب شدن گفتمان و سیره شهدا در جامعه، باید حتماً از ابزار و سلاح هنر استفاده کرد و هنرمندانی که در این عرصه توانایی دارند، بایستی فعال شوند و آثاری را ارائه دهند. وی همچنین درباره توزیع آثاری هنری از طریق برگزاری جشنوارههای هنری گفت: در این باره ما با 2 موضوع مواجهیم؛ یکی رویکرد جشنوارهها است و دیگری پتانسیل و ظرفیت اثر هنری برای دیده شدن. برخی از آثار وقتی که به جشنواره مورد نظر هنری ارسال میشوند؛ هیئت داوران به دلیل اینکه هنرمندی با حداقل امکانات، اثری را تولید کرده است؛ او و اثرش را شایسته تقدیر میدانند و از آن هنرمند قدردانی میکنند. منتهی این مطلب، به این معنی نیست که حتماً آن کار باید در سطوح مختلف استانی و ملی فراگیر شود چراکه برای فراگیری در سطح کشور، آن اثر باید دارای مولفهها و یا نوآوریهایی باشد. رئیس سازمان بسیج هنرمندان خراسان رضوی یادآور شد: در جشنوراههای مرتبط با بسیج؛ تاکنون سعی و تلاشها بر این بوده است که مسئله توزیع آثار هنری، حل شود چراکه این جشنوارهها مبتنی بر پایگاهها، حوزهها و نواحی بسیج هستند و بر همین اساس؛ مثلاً اگر گروه سرودی در جشنواره سرود؛ کیفیت اثرش از یک سطحی بالاتر باشد در پایگاههای بسیج، مساجد، نمایش یا اکرانهای شهری و سایر مناسبتهای ملی و مذهبی اثرشان دیده خواهد شد که این حالت در سایر موضوعات هنری با محوریت جشنوارههای بسیج مصداق دارد. خالقی در تکمیل این بخش از صحبت خود بیان داشت: بستر و شبکه توزیع در جشنوارههای بسیج هنرمندان، برخلاف سایر جشنوارههایی که انحصاری و خصوصی هستند، برقرار است منتهی همانطور که اشاره کردم برای توزیع و دیده شدن؛ هم سطح کارها باید ارتقا پیدا کنند و هم در رقابت پیشتاز باشند. وی در بخش دیگر صحبت خود با اشاره به مکان دیوارنگاره میدان ولیعصر (عج) تهران و نمایش آثار هنری انقلاب در آنجا و مشابهسازی چنین جایی در مشهد گفت: این موضوع؛ چندبار از طریق شهرداری مشهد مورد پیگیری قرار گرفته است تا زیرساختهای مناسب برای نمایش آثار هنری در این شهر نیز فراهم شود که در این زمینه؛ مقدمات اولیه فراهم شده است منتهی هنوز برای جانمایی این مکان، بسترهای لازم فراهم نشده و شهرداری در این باره در حال زمینهسازی است.
رئیس سازمان بسیج هنرمندان خراسان رضوی درباره مکان این دیوارنگاره در مشهد گفت: پیشنهاد ما برای تحقق این کار برخی از میادین اصلی شهر مانند بسیج و شهدا بوده و نکته مهمی که بسیج هنرمندان خراسان رضوی در این زمینه به دنبال تحقق آن است؛ این است که چنین مکانی برای اکران و نمایش آثار هنرمندان استانی تعریف خواهد شد و نه آنچه که از جایی مثل تهران تعریف میشود چراکه ما در اینجا زیستبوم خاص خود را داریم. خالقی تأکید کرد: نظر ما بر این بوده که بهرهبردار این رویداد؛ سپاه و بسیج استان باشد؛ دلیل آن هم این است که در این دو مجموعه؛ آثاری وجود دارد که بنا بر اقتضا و شرایط استان خراسان رضوی و شهر مشهد، بهعنوان پایتخت هنر مقاومت، قابلیت دیده شدن دارد. وی در پایان صحبت خود عنوان داشت: در کنار موضوع یاد شده؛ بسیج هنرمندان خراسان رضوی به دنبال نمایشهای آثار هنری شهری در ابعاد کوچکتر است تا هنرنماییهای هنرمندان بسیجی به نمایش در بیاید و در این زمینه؛ تاکنون با شورای اسلامی شهر مشهد، برخی رایزنیها صورت گرفته است. به موازات شهر، به دنبال برخی هماهنگیها با آستان قدس رضوی هستیم که از برخی از فضاهای حرم مطهر امام هشتم برای نمایش آثار و تولیدات هنرمندان استفاده کنیم. انتهای پیام/ مطالب مرتبط برگزیدگان جشنواره فیلم کوتاه «اختران» خراسان رضوی معرفی شدند خالقی: هنر زبان گویای مفاهیم دینی است
-
يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۳:۵۴:۲۵
-
۱۵ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/840972/