پیام خراسان

آخرين مطالب

فازبندی جنگل هیرکانی برای فروش! منابع طبیعی ورود کرد سیاسی

فازبندی جنگل هیرکانی برای فروش! منابع طبیعی ورود کرد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - - نورا محمدی: شاید واژه‌هایی چون کوه خواری، دریا خواری، جنگل خواری و … به گوش مردمان ایران زمین آشنا باشد اما بالا کشیدن اراضی ملی با کلیدواژه موقوفه از سوی سودجویان اقدام غریب و جدیدی است که نمونه آن در جنگل‌های هیرکانی تنکابن با بهره گیری از عنوان مذهبی وقف و ایجاد موقوفه‌ای موهوم در حال وقوع است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
کلیپی در روزهای اخیر در صدر اخبار شبکه‌های اجتماعی منطقه قرار گرفت که در آن افرادی درباره موقوفه‌ای موسوم به آیت الله مرشدی تنکابنی صحبت می‌کنند که وسعت آن را 200 هکتار از اراضی جنگلی روستاهای تکیش، مهران و کوده، هلوبن، گردنی و بی‌سر و حدود 2800 باب از منازل مسکونی روستاهای همجوار با جنگل هیرکانی بیان می‌کنند.
براساس اطلاعات منابع محلی نقطه آغاز این قصه غم انگیز به حدود چهار سال گذشته برمی گردد، افرادی به دهیاری روستای تکیش مراجعه کرده وبه آنان می‌گویند، بخش عظیمی از عرصه روستای مذکور و جنگل‌های همجوار در درون موقوفه آیت الله مرشدی تنکابنی قرار داشته و از این به بعد مردم روستا باید قبوض مربوط به این موقوفه را به دفتر آیت الله مرشدی تنکابنی پرداخت کنند.

پیام خراسان

با طرح این موضوع، مسئولان محلی تکیش مجبور به واکنش شده و از آن افراد مستندات اثبات ادعایشان را خواسته و سپس توسط بخشدار وقت و دیگر مدیران شهرستان، این موضوع بایکوت شد.
ماجرای ادعای سودجویان
شکستن سکوت این داستان مجدد از هشت ماه قبل کلید خورد و مسئولان محلی روستا باخبر شدند، این افراد با طرح این عنوان که وابسته به شرکتی بوده که زیر مجموعه یک ارگان نظامی هستند، خواستار آن شدند تا با استقرار یک کانکس در دل جنگل‌های هیرکانی مکانی را ایجاد کنند تا تعدادی افراد با لباس نظامی در آن عکس بیندازند و این قضیه هم با واکنش شورا و دهیاری روستا، بسیج، عوامل منابع طبیعی و نیروی انتظامی مواجه شد.
لیکن علیرغم مقاومت مدیران محلی و شهرستانی، این افراد قصد داشتند تا همچنان کانکس مذکور را در جنگل‌های این روستا مستقر سازند اما بازهم ممانعت جامعه محلی و مدیران و مسئولان نگذاشت که این اقدام به نتیجه برسد.
وقتی جنگل تکه تکه و فازبندی می‌شود
ادامه این ماجراجویی از یک ماه قبل از سر گرفته می‌شود و بنا بر اطلاعات منابع محلی، چندین ماشین مشکی وارد جنگل شده و با تهدید مردم و مسئولان روستای تکیش اقدام به نقشه برداری هوایی از عرصه جنگل و فازبندی آن به چهار قسمت بیست هکتاری، درواقع رسماً بدون هیچ ادله محکمه پسندی، عملیات فروش جنگل‌های هیرکانی تنکابن را به زعم خودشان آغاز می‌کنند.
موقوفه ارتباطی با اوقاف ندارد / کلاهبرداری در میان است
سید حسین حسین پور رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تنکابن در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه موقوفه‌ای به این نام در اداره اوقاف این شهرستان ثبت نشده است، خاطرنشان کرد: موقوفه آیت الله مرشدی تنکابنی غیرمتصرفی بوده و با رأی دادگاه و توسط شخص اداره می‌شود و هیچ ارتباطی با اداره اوقاف ندارد.

پیام خراسان

وی افزود: موضوعات مطروحه فعلی درباره موقوفه مذکور کلاهبرداری از سوی افرادی سودجو بوده و قرار است توسط متولی موقوفه آیت الله مرشدی تنکابنی در محاکم قضائی طرح دعوی شود.
این مقام مسئول اظهار کرد که شهرستان تنکابن دارای 300 موقوفه، 230 مسجد و حسینیه و 78 امامزاده است.
اراضی موقوفه فرضی جنگلی است
در همین پیوند، یاسر منتظری رئیس اداره منابع طبیعی تنکابن هم در گفت و گو با خبرنگار مهر ضمن تأیید این اخبار، اراضی مورد اشاره و موسوم به موقوفه مذکور را، جنگل‌های هیرکانی دانست و گفت: این اراضی دارای سند ششدانگ بنام سازمان منابع طبیعی کشور و در زمره اراضی غیر متصرفی است.
فروش اراضی جنگلی در دست پیگیری است
مهرداد خزایی پول مدیر کل منابع طبیعی غرب مازندران در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از آغازین لحظات وصول گزارش فروش اراضی جنگلی در تنکابن، مراتب را به اطلاع دادستان استان مازندران رساندیم، اظهار کرد: دادستان مازندران مکاتبات خود را با شرکتی که نامش در گزارش‌های واصله مطرح بود، با استان تهران انجام داده و در همین زمینه نشست شورای تأمین هم در تنکابن برگزار شد.
وی افزود: اگرچه این افراد مراتب را تکذیب می‌کنند و در عرصه جنگل نیز هیچ اقدامی تاکنون انجام نشده است، اما به محض وصول یک فروشنامه مبنی بر معامله اراضی جنگلی، اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران، مراتب را با جدیت در محاکم قضائی پیگیری خواهد کرد.
این مقام مسئول با تاکید براینکه به هیچ عنوان اجازه تجاوز و تعرض به انفال عمومی و منابع ملی را به سودجویان نخواهیم داد، خاطر نشان کرد: در این مسیر دادستان و رئیس کل دادگستری مازندران هم قویاً از منابع طبیعی حمایت می‌کنند.

پیام خراسان

خزایی پول با اشاره به نمونه مشابهی در تنکابن، یادآور شد: نمونه یکی از این تجاوزها به عرصه‌های منابع ملی در زمینی به مساحت 5 هزار و 500 متر مربع در خرم آباد تنکابن اتفاق افتاده بود که با پیگیری در محاکم قضائی و شکستن رأی داوری، این عرصه را پس گرفتیم.
این مقام مسئول پیشگیری از وقوع جرم را از دیگر اهداف اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران برشمرد و تصریح کرد: در همین زمینه با مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال در صدد اخذ سند مالکیت برای اراضی شنی وماسه ای غرب مازندران به ارزش 70 هزار میلیارد تومان هستیم و اجازه نمی‌دهیم افراد سودجو به انفال عمومی و منابع ملی تعرض و تجاوز کنند.
چندی پیش سید شمس الدین حسینی نماینده مردم شهرستان‌های تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی نیز نسبت به این موضوع واکنش تند و صریحی نشان داد.
وی گفت: این افراد چه کسانی هستند که مدعی 4 هزار هکتار موقوفه در تنکابن هستند، کی و کجا کسی این میزان مساحت در تنکابن موقوفه داشته است. من جد و آبادم تنکابنی هستند، تمام مردم این شهرستان و جد و آبادشان را می‌شناسیم، چنین ادعایی را چه کسانی مطرح می‌کنند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در همان نشست از فرماندار تنکابن خواسته بود تا با مکاتبه با رئیس کل دادگستری مازندران خواستار ورود آنان به این موضوع شوند.
وی خطاب به اداره اوقاف، خواستار حمایت این اداره از مردم شده بود تا زندگی مردم به مخاطره نیفتد.
متولی موقوفه ارتباط‌با سودجویان را تکذیب کرد
همه این تفاسیر در حالیست که متولی موقوفه آیت الله مرشدی تنکابنی محتوای ویدئوی منتشر شده و هرگونه ارتباط افراد مدعی را با دفتر این موقوفه طی مکاتبه‌ای با مدیران شهرستان تنکابن تکذیب کرده است. لیکن با وجود همه مباحثی که در این گزارش مطرح شد جامعه محلی نگران اعمال نفوذ سران قدرت و صاحبان زر و زور و نابودی جنگل‌های هیرکانی بوده، مانند آنچه که بر الیمالات نور گذشت وخواستار ورود جدی استاندار مازندران و دستگاه قضا در برخورد با این سودجویان و صیانت و حفاظت از این جنگل‌های با ارزش هستند.

پیام خراسان

همچنین با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: پیرو تکذیبیه قبلی و عدم توجه مسببان و عاملان اصلی تبلیغات خلاف واقع در سطح فضای مجازی مبنی بر شهرک سازی 20 هکتار از اراضی هیرکانی روستای تیکش از توابع شهرستان تنکابن به نام موقوفه میرزا حسن مرشدی تنکابنی به خانواده‌های معظم ایثارگران دفاع مقدس و بازنشستگان محترم ارتش موکدا برای اخرین بار از طریق جراید کثیر الانتشار و روزنامه محلی و همچنین در فضای مجازی تاکید می‌نمائیم
این بار عاملان و مسببان این تبلیغات دروغین و خلاف واقع با نقاب خیرخواهانه در پی تعرض به اراضی موقوفه برآمدند که از منظر تولیت، افرادی فرصت طلب، سود جو و به نام ایثارگران و بازنشستگان نیروهای مسلح خود را تطهیر و اراضی موقوفه را مورد تاخت و تاز قرار دادند که به شدت چنین اعمالی را محکوم می‌نمایم.
- اراضی موقوفه میرزا حسن مرشدی تنکابنی دارای جایگاه قانونی، شرعی و مطابق رأی دیوان عالی کشور مستقل است و سایر اشخاص است نتیجتاً سایر اشخاص حق اظهار نظر حقوقی نسبت اراضی موقوفه را نخواهند داشت و هر تصمیمی صرفاً از طرف تولیت موقوفه نافذ و لازم الاتباع خواهد بود.
هرگونه خبر رسانی از طریق نصب بنر یا رسانه و یا از هرگونه خبر رسانی از طریق نصب بنر یا رسانه و یا از طریق شبکه‌های مجازی یا روزنامه‌های محلی و یا کثیرالانتشار در مورد فروش با شهرک سازی اراضی موقوفه مرشدی توسط مقام ذیصلاح تولیت انجام خواهد شد، بنابراین هیچ مقامی حاکمیتی یا محلی به جز مقام صالح قضائی حق تصمیم گیری در مورد اراضی موقوفه را نخواهد داشت
لذا، اقدامات صورت گرفته از سوی اشخاص غیر مسؤول از مصادیق بارز نشر اکاذیب و اغوا و فریب تلقی می‌گردد، بدیهی است فروش اراضی بر مبنای تبلیغات مذکور در حکم فروش مال موقوفه بصورت فضولی بوده و قانونا مشمول قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری مصوب 1367 مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهند بود.
متولی و مدیر اجرایی موقوفات آیت الله میرزا حسن مرشدی تنکابنی (ره)
کد خبر 6420952

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/842116/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاسخ بارسا به بیانیه لالیگا

یک رکورد تاریخی که بارسا امشب می‌شکند!

آهنگ محلی/ ترانه گیلانی «گولی جان» با صدای بهمن حسین زاده

معرفی جاهای دیدنی بابلسر تا رامسر

بانکداری با هدف خاص؛ 3 بانک مهم برای ایران

صادرات ایران روی موج دلار؛ رکوردشکنی پس از دو دهه

در اینتر خوشحالم، اما رویایم گالاتاسرای است!

درخواست 61 میلیاردی کی روش برای حضور روی نیمکت عراق تنها در دو بازی!

اجرای زنده قطعه «ارمغان تاریکی» توسط محمد اصفهانی در برنامه هزار و یک

بار سنگین ترافیک در 4 محور خروجی شیراز/ 3 نفر جان باختند

بارش‌های رگباری در خراسان‌رضوی ادامه دارد/ هوای آفتابی در روز طبیعت

آیا اقتصاد ایران کمبود نقدینگی دارد؟

درخواست 61 میلیاردی کی روش برای حضور روی نیکمت عراق تنها در دو بازی!

رئیس بعدی یوفا را انتخاب کردند

بارسلونا زیر تیغ لالیگا

گزینه اول جانشینی کونسیسائو در میلان

برگزاری اپرای رستم و سهراب اثر استاد لوریس چکناواریان در ایروان

خاطره جالب محمد اصفهانی با یک پاکبان در شهر اصفهان

اعلام اسامی داوران هفته بیست و پنجم لیگ برتر؛ موعود بنیادی فر، قاضی دیدار تراکتور – استقلال

راز شکست صربیناتور فاش شد؛ عفونت چشم، جوکوویچ را از پا درآورد

از رمز و راز نحسی تا نغمه طبیعت؛ حکایت سیزده‌ای که به‌در شد

شمار قربانیان زلزله میانمار فاجعه بار شد

ورود گردشگران روز طبیعت به اماکن گردشگری صالح آباد + فیلم و تصاویر

تداوم بارش های رگباری در خراسان رضوی تا پایان هفته

ورود 5 میلیون و 200 هزار مسافر به خراسان رضوی

سوار کردن مسافر در قسمت بار وسایل نقلیه ممنوع است

فن دایک: لیورپول این‌بار غافلگیر نمی‌شود

مصرف بنزین 16 درصد رشد یافت

سبقت بارسلونا و یامال از رئال و امباپه

آمار بارسلونا که سیمئونه را می‌ترساند!

مجیدی اولین تیم سقوط کننده را مشخص می‌کند

حکم تبرئه دنی آلوز زیر سوال رفت

آنچلوتی: هرگز فکر نمی‌کردم کلاهبردار باشم!

لالیگا دوباره یقه بارسلونا را گرفت؛ اسناد مالی تایید نشد!

زمزمه‌های موسیقی میرطاهر مظلومی در برنامه علی ضیا

گردشگری روستایی خراسان شمالی تقویت می‌شود+فیلم

بنیادی فرد داور بازی استقلال و تراکتور؛ کاظمی قاضی بازی پرسپولیس

هواشناسی گیلان 13 فروردین؛ احتمال وقوع حریق در جنگل ها

ترافیک پرحجم در محور‌های مازندران؛ روز طبیعت زیر بار فشار جاده‌ها+ فیلم

تکلم بعد از 18 سال؛ بازمانده سکته مغزی با ایمپلنت کامپیوتری توانست حرف بزند

پیشنهاد فیلم و کتاب نوروزی به انتخاب‌ پرویز جاهد

نسخه ویژه یک اقتصاددان برای سرمایه‌گذاری مولد

آنچلوتی در مادرید دادگاهی شد!

کاریوس تازه شروع کرده بود که تمام شد!

ستاره مسلمان قهرمان 500 میلیون رئالی شد

شهاب زاهدی برای اوراواردز آماده می‌شود

رئیس فدراسیون پاسخ نامه آمریکا را داد

اعلام اسامی داوران هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر

بارش‌های رگباری در خراسان‌رضوی ادامه دارد

گلایه پسر محمد اصفهانی از پدرش: در تابستان پدرم کولر را خاموش می کند!