بزرگنمايي:
پیام خراسان - سیزدهم فروردین در نزد پیشینیان ما روزی برای ستایش و دعا برای طلب باران فراوان در سال پیش رو، برای گرامیداشت و پاکیزگی طبیعت و مظاهر آن و زیستبوم مقدس آنها بوده درحالیکه امروزه برخی انسانها این روز را تبدیل بهروز ویرانی و تباهی طبیعت کردهاند.
روز طبیعت بافرهنگ و پیشینه مردمان متمدن و بافرهنگ ایرانی پیوندی دیرینه و ناگسستنی دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
سیزده، روز پایان دوره جشنهای نوروزی است و در این روز مردم بنا بر یک سنت فرهنگی از خانهها بیرون و به دشت و صحرا و باغ میروند تا آخرین روز عید را در طبیعت و در کنار سبزه و گیاه و آب روان چشمهها و جویبارها به شادی و خوشی بگذرانند.

در زمان کنونی با دگرگونیهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در جامعه ایران و تغییرات در چگونگی برگزاری مراسم سیزدهبدر و پدیدآمدن رفتارها و آئینهایی مطابق و مناسب بافرهنگ مردم جامعه کنونی، باز مردم ایران در هر جایی که هستند سیزده نوروز را با شور و گرمی و سرور در بیرون از خانهها و در دشت و باغ و بوستان جشن میگیرند و برای گذراندن این روز در فضای باز طبیعت کوه و دشت آرزو میکنند که روز سیزده شأن، روزی آفتابی و گرم باشد.
خسارت به طبیعت در روز «طبیعت»!
رضا آریایی معاون عمرانی استانداری لرستان دراینرابطه با مهر، اظهار داشت: مردم در پایان روز طبیعت خاطرات خوشی را از خود به یادگار نگذاشتهاند و مقداری به طبیعت خسارت وارد کردهاند.

وی عنوان کرد: در این راستا جلساتی ظرف چند روز گذشته با حضور دستگاههای متولی برگزار شده، قرار بر این شده که علاوه بر یک سری اقداماتی که دستگاهها انجام میدهند، از جمله دادن کیسههای زباله در خروجی شهرها به سمت تفرجگاهها، آموزشهای عمومی نیز از طریق صداوسیما و شبکههای مجازی ارائه شود تا این فرهنگسازی نهادینه شود و مردم محیطزیست را پاکیزه نگهدارند.
از بریدن و شکستن درختان جنگلی جدا خودداری کنید
شیرزاد نجفی مدیرکل منابع طبیعی لرستان نیز دراینرابطه با مهر، اظهار داشت: بیش از 20 اکیپ ثابت و سیار در محل ورودی پارکهای جنگلی، اماکن عمومی، تفرجگاهها و.. مستقر کردهایم.
وی عنوان کرد: پرسنل اداره کل منابع طبیعی، از روز 11 فروردینماه تا پایان تعطیلات در این پارکهای جنگلی، تفرجگاهها و… حضور دارند.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان، بیان داشت: خواهشی که از هم استانیهای عزیز دارم این بوده که از بریدن و شکستن درختان جنگلی جدا خودداری کنند.
سبزه عید و پسماند غذا را به سدها و رودخانهها نریزید
داریوش حسننژاد مدیرعامل آب منطقهای لرستان نیز دراینرابطه با مهر، اظهار داشت: در لرستان قریب به سه هزار دهنه چشمه و دو هزار و 500 کیلومتر طول رودخانه وجود دارد که حیات و سلامت همه موجودات زنده بهسلامت آب بستگی دارد.
وی عنوان کرد: در این راستا مردم از ریختن زباله، پسماند غذا و سبزههای عیدشان داخل رودخانهها و دریاچه سدها حتماً خودداری کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان، بیان داشت: همچنین مردم از ریختن ماهیهای قرمز که برای محیطزیست آسیبپذیر هستند نیز حتماً خودداری کنند.
حسننژاد، تأکید کرد: همچنین والدین مواظب فرزندان و اطفال خود باشند که در داخل رودخانهها و دریاچه سدها بههیچعنوان شنا نکنند.
در فصل زادآوری هستیم، مردم به حیاتوحش نزدیک نشوند
کامران فرمان پور مدیرکل حفاظت محیطزیست لرستان نیز دراینرابطه با مهر، اظهار داشت: 30 درصد از تنوع گیاهی و جانوری کشور در استان لرستان وجود دارد.
وی عنوان کرد: در این راستا ریختن زباله در طبیعت و رودخانهها، حیات گیاهی و جانوری استان را تهدید میکند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست لرستان با بیان اینکه ما در طبیعت «پاکبان» نداریم، در این راستا مردم وقتی که در طبیعت حضور پیدا میکنند، همراه خود کیسههای زباله داشته باشند، افزود: مردم زبالهها را به شهر برگردانند.

فرمان پور، تصریح کرد: تاببازی که مردم با درختان برای بچهها انجام میدهند، شاید بهظاهر مشخص نباشد، ولی آثار بسیار زیان باری برای تخریب محیطزیست هست.
وی یادآور شد: همچنین الان در فصل زایش طبیعت و زادآوری حیاتوحش هستیم، در این راستا خیلی از مردم تقاضا داریم که نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشند، به حیاتوحش نزدیک نشوند، به لانه پرندگان و جانوران وحشی نزدیک نشوند.
کد خبر 6422820