الگوسازی از نوع «به رنگ کاغذ کاهی»
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، کتاب «به رنگ کاغذ کاهی» روایتی مستند از زندگی شهید «سید حسین صدری» است که به قلم «سیده مریم سادات گوشه» توسط انتشارات «امینان» منتشر شده است.
این کتاب شامل سه فصل است که از ابتدای تولد تا شهادت شهید صدری را به تصویر کشیده و در انتها نیز تصاویری از خانواده شهید را منتشر کرده است.
«سیده مریم سادات گوشه» نویسنده این کتاب با اشاره به اینکه چرا شهید «سید حسین صدری» را برای موضوع نگارش کتاب انتخاب کرده است، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، اظهار داشت: شهید صدری یکی از آشناهای من بود و به این خاطر وی را برای موضوع نگارش کتاب انتخاب کردم که از دوران کودکی برایم جاذبه داشت و او را خیلی دوست داشتم. شهید صدری همیشه بهعنوان یک انسان بزرگ در ذهن من جا داشت.
وی افزود: وقتی همنسلیهای پسر خودم که دهه نودی هستند را دیدم، متوجه شدم که اینها هیچ آشنایی با شهدا ندارند و بسیار با آنها که والدینشان هم کمکم دارند از دنیا میروند، غریبه هستند و نگران این شدم که شهدا از جامعه ما محو شوند و میخواستم قشر نوجوان و جوان ما بتوانند شهدا را بهتر بشناسند و شاید بهخاطر اینکه الگوسازی ما کم بوده است، احساس کردم باید برای این قشر از اجتماع الگوسازی کنم به این امید که اثری روی آنها بگذارد و در زندگیشان نمایان شود؛ به همین خاطر تصمیم گرفتم در مورد شهید صدری بنویسم.

سادات گوشه با اشاره به فصول کتاب ادامه داد: کتاب «به رنگ کاغذ کاهی» سه فصل دارد که فصل اول آن از ریشههای خانوادگی سید حسین آغاز میشود. کسی که مراحل بندگی را بهصورت عالی طی کرده، باید هم از جهت ریشه و خاندان آدم خاصی باشد.
نویسنده کتاب «به رنگ کاغذ کاهی» با اشاره به اینکه کتاب «به رنگ کاغذکاهی» بر اساس زمانبندی تاریخی نگاشته شده، گفت: فصل اول بیشتر به تبیین ریشههای خانوادگی سید حسین اختصاص داده شده؛ فصل دوم در مورد این است که بارقههای شکوفایی سید حسین از کجا شکل گرفته و شهید در انقلاب چه کارهایی انجام داده است. فصل سوم کتاب هم به مرحله جنگ میرسد و کارهایی که شهید صدری در جنگ انجام داد.
وی در مورد شخصیتی که از شهید صدری در این کتاب به تصویر کشیده است، اظهار داشت: من سعی کردم تمام ابعاد شخصیتی شهید صدری را به تصویر بکشم به دور از اینکه بخواهم ارتباط معنوی که با وی داشتم را دخیل کنم. سعی کردم منابع دست اولی که از شهید صدری و دستنوشتههای او در دسترس بود و افرادی که با او مرتبط بودند را کنار هم قرار دهم. اتفاقاً اگر میدیدم موردی در کتاب خلاف واقع است یا امکان دارد ذهن خواننده را بیهوده به چالش بکشد، آن را حذف میکردم. من سعی کردم تصویر واقعی خودِ شهید را نشان دهم؛ به همین خاطر نگارش کتاب هشت سال طول کشید.
سادات گوشه ادامه داد: شهید صدری میان شهدا فرد بسیار خاصی بود و دوستان شهید هم زمانی که در مورد او سخن میگویند، به این ویژگی او اشاره میکنند که از جهت تزکیه و تهذیب نفس به خودش میپرداخت و با شهدای دیگر متفاوت بود. وی از جهت اخلاقی ویژگیهای بسیار برجستهای داشت؛ ضمن اینکه نخبه جنگ هم بود. شهید صدری در دانشگاه شریف قبول شد و خطاط و هنرمند هم بود. زیاد صحبت نمیکرد و حُسن خلق بالایی داشت. وی آدمی نبود که بخواهد از موضع قدرت با کسی برخورد یا آنکه خودنمایی کند.

نویسنده کتاب «به رنگ کاغذ کاهی» در پاسخ به این سؤال که «چرا این عنوان را برای کتابتان انتخاب کردید؟» گفت: ابتدای کتاب «به رنگ کاغذ کاهی» و زیر عبارت «بسم الله الرحمن الرحیم» که دستخط خودِ شهید بود، حدیثی از امام صادق (علیهالسلام) آوردم که ویژگیهای مؤمن و شیعه در آن بیان میشود و شیعه از بس به خودش سختی میدهد و بابت عبادتهایی که میکند، رنج میکشد که رنگ چهرهاش به زردی میزند. شهید صدری هم از بس در جبهه، آن هم در کوههای سربهفلک کشیده کردستان دائم روزه میگرفت، به خودش سختی میداد و تزکیه نفس میکرد که چهرهاش به زردی میگرایید؛ برای مثال اگر زمانی نمازش دیر میشد، خودش را ادب میکرد و فردای آن روز را روزه میگرفت. به همین خاطر من عنوان «به رنگ کاغذ کاهی» را برای این کتاب انتخاب کردم.
وی ادامه داد: شهید صدری آنقدر به تزکیه نفس میپرداخت که سیمای شیعه واقعی امیرالمؤمنین (علیهالسلام) را نشان میداد. مراحل تزکیه نفس شهید در این کتاب آمده است و کسانی که به این مطلب علاقهمند باشند، میتوانند آن را بخوانند تا بفهمند که در این دوره کسی که در رشته مهندسی دانشگاه شریف درس میخواند و جزء فرماندهان عالیرتبه جنگ بود، اما به همه این سِمَتها پشت کرد و اجازه نداد که اینها مانع پیشرفت معنوی او شوند، چگونه بوده است.
انتهای پیام/ 118
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/847848/