استاندار خراسان جنوبی:
دستاوردهای کمنظیر سفر اقتصادی به افغانستان، نویدبخش جهش در توسعه استان است
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - استاندار خراسان جنوبی گفت: دستاوردهای کمنظیر سفر اقتصادی به افغانستان، نویدبخش جهش در توسعه استان خراسان جنوبی است.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ سید محمدرضا هاشمی شامگاه شنبه با حضور در برنامه تلویزیونی"شبهای زعفرونی" به تشریح نتایج و دستاوردهای سفر هیأت عالیرتبه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به کشور افغانستان پرداخت و این سفر را نقطه عطفی در توسعه تعاملات مرزی و تقویت ظرفیتهای اقتصادی استان عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه تنها دو ساعت پیش از حضور در برنامه، وارد مرکز استان شده، تصریح کرد: از آغاز پذیرش مسئولیت در خراسان جنوبی، یکی از اولویتهای کاری، بهرهگیری مؤثر از ظرفیت مرز 331 کیلومتری با کشور افغانستان بوده که با همت دستگاه دیپلماسی، اکنون این برنامه در مرحله عملیاتی شدن قرار دارد.
استاندار با اشاره به همراهی معاون اقتصادی وزارت امور خارجه، سفیر ایران در افغانستان، نماینده ویژه وزارت راه و شهرسازی و تیم تخصصی فعالان اقتصادی در این سفر، افزود: در دیدارهای مختلف با والیان و تجار استانهای فراه و هرات، ظرفیتهای استان از جمله زعفران، زرشک، عناب، معادن غنی، گردشگری سلامت، و شرکتهای دانشبنیان معرفی شد و توافقات مهمی هم برای همکاری مشترک صورت گرفت.
هاشمی تأکید کرد: در نشستی با حضور بیش از 80 تاجر و 13 تولیدکننده بزرگ هرات، اتاق بازرگانی این استان اعلام آمادگی کرد صادرات و واردات خود را از طریق مرز ماهیرود انجام دهد.
به گفته وی؛ مرز ماهیرود سال گذشته سهم 38 درصدی در صادرات ایران به افغانستان داشته است.
استاندار با اشاره به برگزاری جلسات تخصصی با والی هرات و مسئولان اقتصادی این استان، از برگزاری نمایشگاه مشترک میان خراسان جنوبی و استانهای فراه و هرات در تاریخ 20 خرداد خبر داد و افزود: با دعوت رسمی ما، مقامات افغانستان برای حضور در این نمایشگاه و برگزاری نشستهای اقتصادی دوجانبه اعلام آمادگی کردهاند.
وی ادامه داد: در شهرک صنعتی هرات، ما شاهد حضور مهندسان ایرانی و استفاده از تجهیزات تولید داخل نشان داد که فرصتهای همکاری صنعتی و انتقال دانش فنی میان دو کشور بسیار گسترده است.
استاندار همچنین از بازدید میدانی از بازارچههای مرزی گلورده(میل 73)، یزدان و دوکوهانه خبر داد و تأکید کرد: سه بازارچه با استان فراه و یک بازارچه با استان هرات هممرز است و فعالسازی مجدد این ظرفیتها در دستور کار جدی ما قرار دارد.
هاشمی با اشاره به پروژه راهسازی بین مرز ماهیرود تا فراه که تنها 20 کیلومتر آن آسفالت شده، از پیگیری جدی این مسیر با دستور وزیر راه و شهرسازی خبر داد و گفت: این مسیر که 500 کیلومتر کوتاهتر از سایر مسیرهای صادراتی به افغانستان است، میتواند به شاهراه ترانزیتی ایران به افغانستان تبدیل شود.
وی در پایان با تأکید بر امنیت پایدار استان و فراهم بودن زیرساختهای حیاتی تا نقطه صفر مرزی از جمله آب، برق و گاز، اظهار داشت: هر اقدامی که در استان انجام شده در سایه وحدت و همدلی بوده و امروز خراسان جنوبی مستحق جهش بزرگ در حوزه سرمایهگذاری و تولید است.
به گفته وی؛ با استمرار نشستهای فصلی با والیان فراه و هرات و اجرای تفاهمنامههای مشترک، شاهد تحولات چشمگیر در عرصههای اقتصادی، صنعتی، معدنی و گردشگری استان خواهیم بود.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/848185/