پیام خراسان

آخرين مطالب

نویسنده «پاییز آمد» از خدمت شهید آوینی به هنر می‌گوید مقالات

نویسنده «پاییز آمد» از خدمت شهید آوینی به هنر می‌گوید
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا در لیست نامزدهای اولیه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» نام هنرمندان طیف‌های مختلف هنری دیده می‌شود و در آن میان نام 3 نویسنده و 2 شاعر به چشم می‌خورد که در سال 1403 جریان‌ساز بودند. حضور نام اهالی قلم در جایزه‌ای که به یاد سید شهیدان اهل قلم است، می‌تواند مایه مباهات و فخر باشد.
در میان جمع نویسندگان معرفی شده، نام گلستان جعفریان و کتاب «پاییز آمد» او بار دیگر می‌درخشد. کتابی که هر آن چه خوبی بود برای جعفریان به ارمغان آورد و تا کنون 135 بار تجدید چاپ شده و سال گذشته نیز تقریظ رهبر معظم انقلاب بر این کتاب رونمایی شد. 
گلستان جعفریان درمورد حضور اهالی قلم در جمع چهره‌های انقلاب اسلامی می‌گوید: به طور کلی، هنر می‌تواند تأثیر بسزایی در تغییر جامعه و فرهنگ مردم داشته باشد. در این میان، نوشتن، به ویژه در حوزه ادبیات انقلاب و پایداری، که در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته، نقش ویژه‌ای ایفا کرده است. در این عرصه، بانوان فعالانه حضور داشته و به نظر من، به نوعی به روایتگری فرهنگ عام و خاص مردم ایران پرداخته‌اند. اگرچه برخی از منتقدان، سطح کیفی آثار را پایین ارزیابی می‌کنند، اما به طور کلی، این حرکت، پدیده‌ای قابل توجه و مثبت است. این عرصه، هم فرصتی برای مردم جهت روایت زندگی و مشاهدات خود فراهم کرد و هم بستری برای جوانان جهت بروز استعدادهای نهفته در زمینه نویسندگی ایجاد نمود. علی‌رغم وجود برخی آسیب‌ها و عدم ورود حرفه‌ای در برخی موارد، مزایای این رویکرد، به مراتب بیشتر از نقاط ضعف آن است.
جعفریان در بحث روایتگری به شهید آوینی، به عنوان شهید اهل قلم، اشاره و بیان می‌کند: اندیشه ایشان، از نظر من، بسیار قابل تأمل است. سیر زندگی ایشان، از دوران جوانی و تحصیل در دانشگاه هنر، که هنر در خدمت او بود، تا دوران جنگ تحمیلی و ورود به عرصه فیلم‌سازی، که او هنر را در خدمت آرمان‌های خود قرار داد، مسیری پیچیده و قابل تأمل است. این دوگانگی، که در وجود ایشان متبلور شد، برای من الگویی ارزشمند است. هنر، زمانی که بر وجود هنرمند سلطه دارد و هنرمند شیفته آن است، و زمانی که هنرمند بر هنر سلطه دارد، هر دو تجربه‌ای ارزشمند هستند. روایت‌های واقعی و مستندهای پیچیده و در عین حال عامه‌پسند شهید آوینی، نمونه‌ای از این سلطه هنرمند بر هنر است.

پیام خراسان

وی اضافه می‌کند: برای من، شهید آوینی الگویی است برای اینکه هنرم در خدمت تفکر انقلابی و مردمی باشد. شهید آوینی، نه تنها برای من، بلکه برای تمام فعالان عرصه ادبیات پایداری، ادبیات انقلاب و حتی روایتگرانی که از کرونا نوشتند، که هنر را در خدمت مردم قرار می‌دهند، الگویی ارزشمند است. ایشان، هنر را از حالت خودنمایی و فرهیختگی خارج کرده و به خدمت مردم درآوردند. این خدمت بزرگی است که شهید آوینی به ما ارائه کرده است.
نویسنده کتاب «پاییز آمد» به این کتاب اشاره می‌کند و عقیده دارد که «پاییز آمد» از همین تفکر نشأت گرفته است. او می‌گوید: این اثر، سهل و ممتنع است. در ظاهر، داستان دختری زیر 18 سال، همسر یک پاسدار جبهه رفته را روایت می‌کند که می‌گوید شهید خواهد شد. اما در جزئیات زندگی روزمره این خانواده، که از جنگ دور هستند و تلاش می‌کنند فرزندان خود را از آن فضا دور نگه دارند، لایه‌های عمیق‌تری نهفته است. هر چه پدر و مادر تلاش می‌کنند، فرزندان بیشتر به سمت جامعه درگیر جنگ گرایش پیدا می‌کنند. این کتاب، تفکر جوانان آن زمان، که به دنبال ایده‌ها و تفکرات خود بودند و خانواده‌هایی که مخالف ازدواج دخترانشان با پاسداران بودند را به تصویر می‌کشد.
وی ادامه می‌دهد: این اثر، هم پیچیدگی اندیشه شهید آوینی را دارد که در روایت‌های فیلم‌هایش مشهود است و هم ریشه در فرهنگ مردم دارد. به همین دلیل، با مخاطبان مختلف ارتباط برقرار می‌کند. مخاطبی که تفکری فلسفی دارد، لایه‌های فکری اثر را درک می‌کند و مخاطب عام، با احساسات مادرانه و دغدغه‌های خانواده همذات‌پنداری می‌کند. این توانایی جذب مخاطبان مختلف، ویژگی بارز هنر است و به نظر من، عامل ماندگاری این اثر است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/852688/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمید حامی: با صدای همایون شجریان دریا رو دیدم!

حجت‌الاسلام نوری: افزایش قدرت نظامی عامل امنیت کشور است

واریز 6 هزار میلیارد ریال مالیات برای توسعه خراسان جنوبی

تصاویر/نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت با حضور نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی

جدول اجراهای هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی منتشر شد

موانع پیش روی سرمایه‌گذاران تسهیل شود

اعضای جمعیت هلال احمر بیرجند در کنار مردم و برای مردم

50 پرونده داروهای قاچاق کشف‌شده در خراسان‌شمالی بررسی شد

عرضه سیب‌زمینی بهاره در میادین میوه و تره‌بار تهران

عرضه سیب زمینی بهاره تولید داخل در تمامی میادین و بازار‌های میوه و تره بار

حضور قهرمان المپیک در جام امام رضا (ع) / اعلام آمادگی 10 کشور برای حضور در مشهد

عرضه سیب‌زمینی بهاره در میادین میوه و تره‌بار/ قیمت جدید سیب‌زمینی اعلام شد

مظفری: 705 مدرسه جدید تا پایان سال در خراسان رضوی احداث می‌شود

رونمایی باستان‌شناسان از ظرف سفالی دشت کشف رود مشهد

حکمرانی ایالتی؛ از مشهد تا اصفهان/ اجرای چراغ خاموش قانون حجاب و عفاف در اصفهان

تنور داغ دوومیدانی در مشهد با حضور قهرمان المپیک

واژگونی خودروهای سواری در گرمه 2 مصدوم برجای گذاشت

سیلوا راضی است اما بارسلونا نه!

ممنوعیت استفاده از زبان روسی در فوتبال اوکراین

مثلث آتشین فوتبال اروپا

آنچلوتی باز هم پیشنهاد برزیل را رد کرد

اینتر آماده پیشنهادها برای طارمی

کارتال از سرمربی اخراجی پرسپولیس جا ماند!

آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای مواصلاتی / یک محور مسدود است

بارانی‌ترین شهر خراسان رضوی در 72 ساعت گذشته کجا بود؟

رونمایی باستان‌شناسان از ظرف سفالی دشت کشف‌رود مشهد

تشویق رحمت و شری سریال «پایتخت» در کنسرت علیرضا طلیسچی

آهنگ جدید/ «کی می دونه» با صدای مجید رضوی

مراتع سرسبز خراسان جنوبی، میزبان بهاری عشایر

چهاردرخت، مسجدی 700 ساله در دل شهر بیرجند

صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - شنبه 30 فروردین

تصاویر/دیدار فرمانده و مسئولین تیپ ارتش 130 شهید دلجویان با نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی

درخشش اسب‌های خراسان شمالی در کورس بهاره گنبد کاووس

حجت‌الاسلام نواب: بیش از 800 هزار نفر در نوبت حج تمتع هستند

سفر به تیتکانلو؛ شهری کوچک با مشکلاتی بزرگ

گلایه خبرنگاران از استاندار خراسان شمالی/ چرا تقدیر نکردید!

واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در خراسان شمالی

انتشار بخشی از زندگی شهید «صفر سیاهک» به‌مناسبت سالروز شهادتش

اعضای شورای تامین شهرستان تایباد با فرمانده تیپ 277 نیروی زمینی ارتش دیدار کردند

دیدار اعضای شورای تامین شهرستان تایباد با امیر ذوالقدر

خطر جدی فرونشست زمین در گلستان/ ‌آتش‌سوزی در کمین جنگل‌ها‌

فرود «فلامینگوها» در فرودگاه بجنورد

امام جمعه کیش: ارتش و سپاه در امنیت کشور نقشی بی‌بدیل دارند

تاریخ جمهوری اسلامی ایران سرشار از رشادت‌های شهدای عالی‌قدر است

هوش مصنوعی وارد تحریریه ایتالیایی شد

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

محرز پس از نه سال بهترین بازی‌اش را تکرار کرد!

خشم کریستیانو رونالدو از شکست تلخ النصر

مدافع اینتر از بایرن مونیخ عذرخواهی کرد

جیمی کاراگر: تاتنهام به سندروم تن‌هاخ دچار شده است!