خطر جدی فرونشست زمین در گلستان/ آتشسوزی در کمین جنگلها
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران فرونشست، کمآبی و ریزگردها را از تهدیدات جدی در استان گلستان برشمرد و گفت: اگر تدبیری برای این تهدیدات نشود کشاورزی و اقتصاد این استان از بین خواهد رفت. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، هامان هاشمی شامگاه جمعه در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان اظهارکرد: خطر فرونشست زمین در گلستان جدی است.
متأسفانه استان گلستان در موضوع فرونشست جزو رتبههای اول کشور است و این پدیده یعنی از بین رفتن زیرساختهایی مثل خطوط ریلی و لولههای گاز که اگر بهموقع به آن توجه نکنیم، با بحرانهای غیرقابل جبرانی روبهرو خواهیم شد. نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تأکید کرد: موضوع آب و کشاورزی نیاز به توجه ملی دارد، نه فقط استانی. وقتی در مورد کشاورزی صحبت میشود، باید همزمان درباره کسری آب نیز صحبت شود.
هاشمی اولین مطالبه جدی استان را احیای تالابها دانست و گفت: نزدیک به 3 هزار هکتار تالاب در استان داریم که باید بهعنوان یک موضوع ملی دیده شوند. با مدیریت حوزه آبریز میتوان این تالابها را زنده کرد. در غیر این صورت، خطر ریزگردها، تهدید سلامت مردم و آسیب به جنگلهای دامنه البرز جدی است.
وی ایجاد سپر اکولوژیکی در شمال گلستان را یک راهکار قابل اجرا دانست و افزود: با احیای مراتع و غنیسازی پوشش گیاهی، هم اقلیم را مدیریت میکنیم و هم با ایجاد فرصت سرمایهگذاری در تولید چوب، جلوی واردات گسترده چوب را میگیریم. در حال حاضر سهچهارم چوب مصرفی کشور را وارد میکنیم.
هاشمی گفت: پنبه در استان گلستان جزو محصولات کمآببَر تعریف شده است و تجربه تاریخی کشت 180 هزار هکتار را داریم. احیای این محصول هم فرصت اقتصادی و هم اکولوژیکی است و باید برای احیای این محصول در استانی که روزی به نام سرزمین طلای سفید معروف بود، اقدامی اساسی انجام شود.
وی گلستان را مستعد توسعه کشت گلخانهای دانست و افزود: در شرایطی که استانهای سردسیر با صرف انرژی فراوان محصولات گلخانهای تولید میکنند، گلستان میتواند با کمترین انرژی، تولید صادراتمحور داشته باشد. بهویژه در زمینهای شمالی استان که به منطقه آزاد نیز نزدیک هستند.
وی در ادامه نسبت به تابستان گرم و خطر آتشسوزی جنگلهای هیرکانی هشدار داد و گفت: با شروع فصل کمبارش و پیشبینی تابستانی گرم، باید مراقب جنگلهای هیرکانی باشیم که یکی از بزرگترین مراکز ژنتیکی جهان هستند. زیرساختهای ما برای مقابله با این وضعیت آماده نیست و باید از هماکنون برای تابستان برنامهریزی شود.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/853121/