شرایط مهاجرت اتباع افغان به ایران مشخص شد
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، غلامحسین مظفری امروز 30 فروردین در نخستین نشست خبری خود که در بازار فرش مشهد برگزار شد، ضمن بزرگداشت یاد شهدا بهویژه شهید رئیسی و تشکر از کسبه بازار فرش مشهد، اظهار کرد: دیروز، روز بازدید از بناهای تاریخی بود و این فرصت فراهم شد که امروز در این مکان تاریخی حضور یابیم.
خبرنگاران وظیفه سنگینی برعهده دارند و مطمئنم با مسئولیتپذیری و هدف مشترک، همه در کنار هم خواهیم بود. وی افزود: امیدوارم بتوانیم توسعه و آبادانی این شهر و استان را محقق کنیم. موضوعات و بحثهای زیادی در خراسان رضوی وجود دارد که انتظار داریم با ارائه ایدهها و کمکها، ما را در این مسیر یاری دهید. باید فضای تعاملی و رفت و برگشتی مؤثری ایجاد شود.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به گفتوگوی خود با استانداران پیشین، بیان کرد: بهجز سه نفر از استانداران که درگذشتهاند، با همه استانداران سابق در هفتههای ابتدایی دوره مسئولیتم گفتوگو و برنامههای آنان را دریافت کردم. همگی ایدههای خوبی داشتند که برخی نیز اجرایی شده است. اما مهمترین مسئله، زیرساختهاست. قبل از هر چیز باید به زیرساختهای استان بپردازیم که بهشدت دچار بحران هستند.
قطار سریعالسیر و قطار برقی، دو پروژه مجزا هستند
مظفری با اشاره به پروژههای ریلی، عنوان کرد: حتی در سطوح بالا از من سؤال میشود که آیا قرار است قطار برقی و سریعالسیر یکی شوند؟ اینگونه نیست. تا کنون پنج جلسه کارشناسی با معاون رئیسجمهور و وزارتخانهها برگزار شده و تصمیم گرفتهایم این دو پروژه بهطور مستقل اجرایی شود. امسال در ردیف بودجه، برای قطار مشهد-تهران اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: قطار برقی ارتقاء همین مسیر فعلی است، در حالیکه قطار سریعالسیر مسیر جدیدی دارد. در بحث جادهای نیز وضعیت خاصی داریم. خراسان رضوی تنها یک درصد از آزادراههای کشور را داراست، در حالیکه این استان مسیر زائران و مسافران است و جادههای منتهی به مرزها نیازمند بازسازیاند. تفاهمنامه مربوط به مسیر خواف-مشهد نیز امضا شده و در حال اجراست.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به بحران آب در استان، اظهار کرد: یکی از برنامههای جدی ما مدیریت منابع آبی و انتقال آب از خارج از حوضه به استان است. دیدگاه من در حوزه اقتصاد بر استفاده تعاملی از تمام ظرفیتهاست. شاخصهای اقتصادی استان بهبود یافتهاند، رتبه خراسان رضوی در فضای کسبوکار در بهار 21 بود، تابستان به 10 رسید و پاییز به چهار کاهش یافت که این حاصل تلاش بخش خصوصی است.
مظفری با انتقاد از تمرکز صنایع در مرکز کشور گفت: صنایع بزرگی مانند فولاد مبارکه و ذوبآهن اصفهان باید در سواحل مستقر میشدند. باید از ظرفیت مناطق ساحلی همچون مکران و دریای عمان بهره ببریم. پیوست زیستمحیطی، انتقال آب و تأمین برق برای این صنایع از اهمیت زیادی برخوردار است. آبی که برای صنایع از دریای عمان منتقل میشود، هر مترمکعب پنج یورو هزینه دارد.
وی با اشاره به انتصابات در استان نیز گفت: همه 29 فرمانداری استان تعیینتکلیف شدهاند و خوشبختانه سهمی نیز به بانوان اختصاص داده شد. در حوزه معاونان فرمانداران تخصصگرایی مدنظر است. تعیین مدیران کل بر عهده وزراست و باید با معرفی به استاندار انتخاب شوند. در جلسه کارگروه ملی زیارت نیز آزادراه حرم تا حرم و قطار سریعالسیر مورد تأکید قرار گرفت. مطالعه این پروژه در سال جاری انجام میشود و فرمول مالی مشخص شده است.
استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: آزادراه حرم تا حرم باید از سمت مشهد آغاز شود. در سفر آقای عارف به استان، 21 مصوبه دیگر نیز به تصویب رسید. یکی از مهمترین اصلاحات، تغییر نسبت مشارکت بخش خصوصی و دولت از 70 به 30 به نسبت 50 به 50 بود تا توجیه اقتصادی ایجاد شود.
مظفری با بیان اینکه بحث الگوی کشت سالها مطرح است، افزود: باید از جهاد کشاورزی خواست تا این موضوع را سریعتر اجرایی کند. بدون اجرای الگوی کشت منابع کشور تلف میشود. همچنین آب شرب باید از آب مصرفی و کشاورزی تفکیک شود. با توافق بین شهرداری و آبفا، استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز مشهد آغاز شده است. باید به سمت کشت گلخانهای برویم تا بحران را مدیریت کنیم، زیرا از دید فعالان محیطزیست، بحران آب را پشت سر گذاشتهایم.
اگر در سال 1404 پروژههای نیمهتمام به نتیجه نرسند، در سرمایهگذاری شکست خواهیم خورد
وی پروژه پدیده شاندیز را یک موضوع مهم دانست و بیان کرد: اصرار بنده فعالسازی پروژههای نیمهتمام است. پدیده باید به سرانجام برسد چون نماد توسعه صنعت و گردشگری استان است. اگر در سال 1404 پروژههای نیمهتمام به نتیجه نرسند، شکست در سرمایهگذاری خواهیم داشت که اصلاً مطلوب نیست.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری استان عنوان کرد: خراسان رضوی با وجود حرم مطهر، طبیعت متنوع و آثار تاریخی ثبتشده فراوان، ظرفیت بالایی دارد. گردشگری زیارتمحور باید با طبیعتگردی، گردشگری تاریخی و سلامت تکمیل شود. بیش از 2200 اثر تاریخی ثبتشده در استان وجود دارد که نیازمند معرفی هستند.
مظفری با اشاره به مسائل مربوط به اتباع خارجی، اظهار کرد: اتباع و مرزهای استان موضوع بسیار مهمی است. دیوارگذاری مرز پروژهای ملی است و باید دو طرف مرز توسعه یابد. 12 هزار هکتار به منطقه دوغارون اختصاص داده شده است. اتباع افغانستان باید با ویزای مشخص و هدفمند وارد کشور شوند و معلوم باشد با چه هدفی آمدهاند. ساماندهی اتباع در دستور کار استان است.
وی با اشاره به موقعیت راهبردی خراسان رضوی گفت: این استان در مجاورت دو کشور و در مرکز اعضای اکو قرار دارد. دولت و رهبری بر توسعه روابط با همسایگان تأکید داشتهاند و دیپلماسی اقتصادی در رأس برنامهها قرار گرفته است. ظرفیت کشورهای همسایه و بخش خصوصی توانمند استان، ما را موظف به توسعه روابط اقتصادی کرده است. در دو ایالت پاکستان، ظرفیت بالایی برای همکاری وجود دارد و علاقمندی زیادی برای سفر به مشهد دارند.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به سفر تجار خراسانی به سمرقند و بخارا، اضافه کرد: هیئت 110 نفرهای از تجار استان به ازبکستان سفر کردند و فرصتهای خوبی شناسایی شد. صادرات به پاکستان و ازبکستان رشد کرده و اجلاس وزرای خارجه اکو در مشهد نیز زمینه همکاریهای بیشتر را فراهم کرده است. خراسان رضوی میتواند کانون تحولات شرق کشور باشد.
مظفری با تاکید بر اینکه شهرهای مرزی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند، افزود: مشهد بخش زیادی از بار درمانی استان را به دوش میکشد و توسعه خدمات درمانی در دیگر شهرها باید جدی گرفته شود. همچنین مسئله حاشیهنشینی نیاز به مراقبت و ساماندهی دارد. 60 درصد اقتصاد استان در بخش خدمات است که باید از فرصت زیارت برای توسعه اقتصادی نیز بهره برد. کشفرود یکی از معضلات مهم مشهد است که باید برای رفع آن بهصورت جدی اقدام شود.
ریشه اصلی ناترازی برق به مصوبه مجلس هفتم بازمیگردد
وی به مسئله ناترازی برق کشور اشاره کرد و گفت: بحث برق و ناترازی آن بسیار جدی است. این مشکل از زمانی آغاز شد که در مجلس هفتم، مصوبهای در کمیته اقتصادی کمیسیون بودجه به تصویب رسید و تثبیت قیمت برای مردم امضا شد. این تصمیم آغاز یک مسیر نادرست بود که در آن اقتصاد در سیاست دخالت داده شد و زیرساختهای کشور وارد بحران شدند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: طی سالهای گذشته، شرایطی به کشور تحمیل شد که امروز نتیجه آن را میبینیم. اکنون با 18 هزار مگاوات کسری برق مواجه هستیم که امکان جبران آن در یک سال وجود ندارد. در سال جاری نیز با چالشهای جدی روبرو هستیم و این موضوع هزینههای سنگینی به کشور تحمیل خواهد کرد.
مظفری تأکید کرد: باید با مدیریت صحیح، خسارات ناشی از این ناترازی را کاهش دهیم. استفاده درست از ظرفیت نیروگاههای خورشیدی، بادی و سایر منابع تجدیدپذیر ضروری است. خوشبختانه در خراسان رضوی مشکل حاد در زمینه برق نداریم و با تولید 5000 مگاوات برق، وضعیت نسبتا مطلوب است؛ با این حال، ناترازی موضوعی جدی است و باید با برنامهریزی دقیق آن را مدیریت کرد.
وی با اشاره به تاکیدات رئیسجمهور بر لزوم افزایش اختیارات مدیران استانی، بیان کرد: بخشی از تمرکز تهران که اسیر آن بودیم، غیرقابل باور است. اینکه استانها اندک اختیاری نداشته و باید از تهران مجوز میگرفتند، کار را بسیار سخت کرده بود. امیدوارم تفویض اختیار به خوبی انجام شود. ما از اختیاراتی که داریم نیز به درستی استفاده نمیکنیم، باید ریسک کرده و از اختیارات خود برای حل مسائل مردم استفاده کنیم.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/853576/