استاندار: صنایع آببر خراسان رضوی باید به کنار دریاها منتقل شوند
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - فارس / استاندار خراسان رضوی با اشاره به بحران آب و فرونشست زمین در خراسان رضوی گفت: باید صنایع آببر را به کناردریاها منتقل کنیم. در کشاورزی بیشترین مصرف آب استان را داریم، بهطوری که 84 درصد آب استان صرف این بخش میشود، اما بهرهوری کمی دارد؛ لذا نیازمند برنامهریزی برای اصلاح الگوی کشت و آبیاری هستیم.
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: زیرساختهای خراسان رضوی بهشدت بحرانی است و باید برای برطرفکردن آن تلاش شود.
بازار ![]()
وی افزود: تنها مسیری که برای راهاندازی قطار سریعالسیر توجیه اقتصادی دارد، مسیر تهران-مشهد است و خوشبختانه امسال برای این پروژه بودجهای اختصاصدادهشده است.
مظفری همچنین به وضعیت آزادراهها در استان اشاره کرد و افزود: خراسان رضوی سهم بسیار کمی از آزادراههای کشور دارد و پس از 20 سال هنوز تنها 38 کیلومتر آزادراه داریم. ما تنها یک درصد از سهم آزادراههای کشور را داریم و نیازمند برنامهریزی بیشتر دراینخصوص هستیم تا باتوجهبه جمعیت بیشمار زائر و مجاور که از جادههای استان استفاده میکنند بتوانیم خدمترسانی بهتری انجام دهیم.
استاندار خراسان رضوی به لزوم بازسازی مسیرهای منتهی به مرزهای استان نیز اشاره کرد و گفت: «مسیر خواف به مشهد در حال تکمیل است که در چهار قطعه برنامهریزی شده است و دیگر مرزها نیز در حال جاده کشی و برنامهریزی برای ساخت جاده هستیم.
وی با اشاره به نقش محورهای مواصلاتی در کارآفرینی در استان بیان کرد: رتبه کار استان در سال جاری نشاندهنده تلاشهای صورتگرفته است؛ بهطوری که در بهار 1403 رتبه 21 کشور را در زمینه اشتغال داشتیم، در تابستان رتبه 10 و در پاییز به رتبه 4 رسیدیم.
مظفری همچنین به مشکلات آب استان اشاره کرد و گفت: باید صنایع آببر را به کنار دریاها منتقل کنیم. ما در کشاورزی بیشترین مصرف آب استان را داریم بهطوری که 84 درصد آب استان صرف این بخش میشود، اما بهرهوری کمی دارد؛ لذا نیازمند برنامهریزی برای اصلاح الگوی کشت و آبیاری هستیم.
وی با تأکید بر بحران فرونشست دشتها در استان، خاطرنشان کرد: باید برای اصلاح الگوی مصرف آب تلاش کنیم و از پساب در کشاورزی استفاده کنیم. خوشبختانه، برای 15 سال آینده آب فضای سبز شهرداری از پساب تأمین میشود و این اقدام باید برای کشاورزی نیز صورت گیرد.
استاندار خراسان رضوی به پروژههای بزرگ گردشگری و عمرانی استان نیز اشاره کرد و گفت: پروژههایی مانند پدیده شاندیز، مشهد مال و... باید تکمیل شوند. پروژه بزرگ آذر مینا جام با بیش از 3 همت سرمایهگذاری نیز بیش از سه سال معطلمانده است و پیگیری برای اتمام این پروژهها در دستور کار است.
مظفری در خصوص اتباع خارجی نیز گفت: ما با حساسیت بالا در حال پیگیری وضعیت اتباع هستیم. پروژه دیوارگذاری مرزی یک پروژه ملی است که تا کنون 60 کیلومتر آن انجام شده است. اگر بتوانیم سرمایهگذاریهای مشترک با افغانستان داشته باشیم، میتوانیم از مهاجرت غیرقانونی جلوگیری کنیم.
وی افزود: روزانه سه هزار نفر بهصورت رسمی از مرزهای ما وارد کشور میشوند و باید این اتباع را شناسایی و ساماندهی کنیم. برخی برای کار، برخی برای سرمایهگذاری و برخی دیگر برای تحصیل وارد کشور میشوند که نیازمند صدور ویزاهای کاری، درمانی، تفریحی و تحصیلی برای آنها هستیم.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/853619/