بزرگنمايي:
پیام خراسان - ایرنا / استان یک میلیون نفری خراسانشمالی با وجود تمامی کمبودهای ورزشی، بانوان موفقی دارد که پا به پای مردان افتخارآفرینی می کنند به گونه ای که تنها در سال گذشته 46 نشان جهانی، بین المللی، آسیایی و کشوری برای این خطه از شمال شرق کشور کسب کرند.
روزی روزگاری، نام خراسان شمالی در عرصه ورزش تنها با چند رشته رزمی و چند قهرمان مرد گره خورده بود، استانی با استعدادهای فراوان اما دیدهنشده و زنانی که سالها در سایه ماندند؛ نه از نبود استعداد، بلکه از نبود فرصت، اما آن روزها دیگر گذشته است.
بازار

امروز، بانوان خراسان شمالی نهتنها پا به پای مردان، که گاه پیشتر از آنان در مسیر قهرمانی و افتخار میدرخشند.
دیگر جودو و کوراش تنها میادینی نیستند که زنان این خطه در آنها نامآور شدهاند، حالا صدای سوتهای داوری از بانوان بجنوردی در تورنمنتهای بینالمللی شنیده میشود و رد پای دختران خراسانی بر دامنه قلههای مرگآور هیمالیا بهجا مانده است.
زنان این استان در سالهای اخیر با ارادهای راسخ، درهای بسته را گشودهاند، آنها نهتنها مدالآور شدهاند، بلکه مربی، داور، پزشک، صعودکننده و قهرمانانی شدهاند که نامشان در کتاب تاریخ ورزش ایران به ثبت رسیده است.
بانوان ورزشکار خراسان شمالی در دل محرومیتها و کمبودها کاری کردند کارستان؛ 43 مدال رنگین در میادین جهانی، آسیایی و ملی تنها بخشی از برگهای زرین دفتر افتخاراتشان است.
39 نفر به اردوی تیم ملی دعوت شدند، 186 نفر به مسابقات کشوری رفتند و هزاران زن دیگر با امید و انگیزه، تمرین را از زمینهای خاکی و سالنهای ساده آغاز کردهاند.
این گزارش، تنها شرح چند مدال نیست؛ روایتی است از قهرمانانی که بیصدا صعود کردند و از استانی که حالا دیگر باید در کنار قطبهای ورزشی کشور دیده شود.
43 نشان رنگارنگ بر گردن بانوان
معاون ورزش بانوان خراسان شمالی در این باره می گوید: بانوان ورزشکار استان پارسال 43 نشان رنگین قهرمانی در مسابقات جهانی، بین المللی، آسیایی و کشوری کسب کردند که 30 درصد رشد نسبت به سال 1402 داشت.
بانوان ورزشکار استان پارسال 43 نشان رنگین قهرمانی در مسابقات جهانی، بین المللی، آسیایی و کشوری کسب کردند که 30 درصد رشد نسبت به سال 1402 داشت
فرانک سرایی می افزاید: از این تعداد 9 نشان در رقابت ها جهانی، بین المللی و آسیایی کسب شده و 34 نشان نیز رهاورد مسابقات ملی بوده است.
وی ادامه می دهد: نشان های کسب شده نیز محدود به چند رشته خاص رزمی نیست.
سرایی با اشاره به دعوت 39 بانوی ورزشکار به اردوی تیم ملی، می گوید: 186 نفر از بانوان ورزشکار نیز به مسابقات کشوری اعزام شدند.
معاون ورزش بانوان خراسانشمالی با اشاره به اجرای طرح های استعدادیابی آور می شود: 140 دوره استعدادیابی و 12 دوره آموزشی نیز برای بانوان ورزشکاران در سال گذشته برگزار شده است.
سرایی تعداد بانوان ورزشکار ساماندهی شده را 12 هزار و 272 نفر عنوان کرد.
تعداد بانوان ورزشکار
| 12 هزار و 272 نفر |
نشان های کسب شده
| 43 نشان رنگین قهرمانی در مسابقات جهانی، بین المللی، آسیایی و کشوری |
دعوت شده به اردوی تیم ملی
| 39 نفر |
اعزام به مسابقات کشوری
| 186 نفر |
دوره های استعدادیابی
| 140 دوره |
در ادامه بد نیست با برخی بانوان افتخارآفرین خراسان شمالی آشنا شویم.
بانوان افتخارآفرین خراسانشمالی
زهرا رحیمی
«زهرا رحیمی» بانوی اهل بجنورد است که پس از 2 دهه تلاش در ورزش فوتسال از سال 94 پا به میدان داوری فوتسال گذاشت و در سال 98 به عنوان داور بین المللی فوتسال انتخاب شد.
این بانوی ورزشکار بجنوردی مدتها به عنوان کاپیتان تیم فوتسال خراسانشمالی پا به توپ و عضو تیم ملی سپک تاکرا نیز بود و اکنون جزو داوران برتر بین المللی فوتسال بانوان ایران است.
زهرا رحیمی به عنوان داور بین المللی بجنوردی در مسابقات قهرمانی فوتسال زنان 2022 کافا (CAFA) سوت زده است
زهرا رحیمی به عنوان داور بین المللی بجنوردی در مسابقات قهرمانی فوتسال زنان 2022 کافا (CAFA) سوت زده است.
مسابقات قهرمانی فوتسال زنان کافا 2022 از 19 تا 29 ژانویه 2022 ( 28 دی ماه تا هشت بهمن ماه) برگزار شد.
این رقابت ها به میزبانی کشور تاجیکستان و با حضور تیم های ایران، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان برگزار شد که رحیمی نیز در این مسابقات قضاوت خوبی از خود به یادگار گذاشت.
بتول پاکروح
پاکروح ورزش را با دو و میدانی شروع کرده و بعدها با رشته های هندبال، آمادگی جسمانی، بسکتبال، جودو و راگبی ادامه داده است.
پاکروح بعدها وارد رشته های ورزشی کوراش و جودو شده و مربی تیم ملی کوراش بانوان، داور ملی جودو و داور بینالمللی دوستاره کوراش می شود
این ورزشکار 6 سال در تیم دو و میدانی استان مقام دار دوی سرعت، کاپیتان تیم هندبال دانشگاه به مدت سه سال و مقام آور رشته آمادگی جسمانی بوده و به اردوی تیم راگبی دعوت شده است.
وی بعدها وارد رشته های ورزشی کوراش و جودو شده و مربی تیم ملی کوراش بانوان، داور ملی جودو و داور بینالمللی دوستاره کوراش می شود.
پاکروح همچنین در مسابقات بینالمللی جام پوریای ولی در سال 84، مسابقات داخل سالن ترکمنستان در سال 96 و مسابقات آسیایی کوراش در هند در فروردین 97 به قضاوت پرداخته است.
افسانه حسامی فر
افسانه حسامی فرد متولد 1355 در شهر بجنورد و فارغ التحصیل رشته پزشکی است.
وی به عنوان پزشک تیم های ورزشی، مدرس پزشکی کوهستان، مربی درجه سه کوهپیمایی و رییس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان شمالی مشغول به کار است.
حسامی فرد فعالیت حرفه ای خود را در زمینه پزشکی از سال 1388 آغاز کرده اما با فتح اورست در سال 1401 به عنوان چهارمین بانوی فاتح چهره شد
حسامی فرد فعالیت حرفه ای خود را در زمینه پزشکی از سال 1388 آغاز کرده اما با فتح اورست در سال 1401 به عنوان چهارمین بانوی فاتح چهره شد.
برخی از افتخارات حسامی فر به شرح ذیل است:
قله های اورست در نپال با هشت هزار و 848 متر ارتفاع، کی2 در پاکستان با ارتفاع هشت هزار و 611 متر ارتفاع، لوتسه در نپال با هشت هزار و 516 متر ارتفاع، ماناسلو در نپال با هشت هزار و 163 متر، آناپورنا در نپال بیش از هفت هزار متر ارتفاع، آیلند پیک در پارک ملی ساگارماتا با 6 هزار و 189 متر ارتفاع، ماکالو با هشت هزار و 481 متر و شیشاپانگما با هشت هزار و 13 متر ارتفاع از شاخص ترین صعودهای این بانوی موفق است.
وی همچنین چهارمین کوهنورد زن ایرانی فاتح اورست و اولین کوهنورد زن ایرانی فاتح قله کی2 است.