پیام خراسان

آخرين مطالب

نشست خبری اعلام برنامه های هفته سلامت خراسان برگزار شد سیاسی

نشست خبری اعلام برنامه های هفته سلامت خراسان برگزار شد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان، محمد احمدیان، مدیر جوانی جمعیت - سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در نشست خبری با موضوع تبین برنامه‌های هفته سلامت گفت: کاهش میزان موالید یک موضوع جهانی است که در ایران هم تابع آن بودیم ولی ایران به دلیل سیاست‌هایی که اجرا شد به نسبت سایر کشورهای منطقه کاهش موالید بیشتری را تجربه کرد.
وی افزود: این باعث شد میزان باروری کلی و شاخصی که در سطح جهانی برای پویایی هر جامعه مطرح است در ایران کاهش یابد.
دکتر احمدیان گفت: بنا بر آمارها، میزان باروری کلی یعنی تعداد فرزندانی که یک خانم در طول دوران باروری دارد باید از 2.1 بیشتر باشد تا آن جامعه پویا بوده و این شاخص باید بالای 2.5 باشد تا جامعه رشد کند.
وی افزود: میزان باروری کلی در ایران در سال‌های گذشته کاهش پیدا کرد و آماری که در خراسان رضوی داریم 1.79 در سال 1401 و 1.78 در سال 1402 گزارش شده است.
مدیر جوانی جمعیت - سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: شاخص باروری کلی در استان خراسان رضوی به‌مراتب از میزان میانگین پایین‌تر است و سامانه‌های آماری دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم این مهم را در 21 شهرستان تحت مدیریت رصد می‌کنند. در 21 شهرستان تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد شاخص باروری کلی در سال 1402، عدد 1.9 بوده است.
وی افزود: بعد از فرمایشات رهبری و بعد از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، چیزی که دانشگاه به دنبال آن است، اجرای این قانون است که در این زمینه دو دسته کار شامل کمیت و کیفیت جمعیت به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شده است.
دکتر احمدیان بیان داشت: در خصوص کمیت جمعیت همدوش سایر سازمان‌هایی هستیم که در اموزش، تبلیغ، اطلاع‌رسانی و ترویج ازدواج و فرزندآوری در سطح استان فعالند و سالانه با همت دانشگاه، فرایند ازدواج 22 هزار زوج مدیریت شده و در کلاس‌های شش ساعته شرکت می‌کنند و آموزش‌هایی با رویکرد تحکیم خانواده و فرزندآوری را فرا می‌گیرند.
وی افزود: در خصوص کیفیت جمعیت که جوان‌سازی جمعیت و حفظ موالید موجود و ارتقای سلامت جمعیت جاری است، دانشگاه فعالیت‌هایی انجام داده و برهمین اساس در حوزه معاونت بهداشت مراقبت‌هایی بر اساس گروه سنی در حال انجام است.
مدیر جوانی جمعیت - سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علاوه بر کودکان و مادران، برای نوجوانان، جوانان و سالمندان هم برنامه‌های مراقبتی داریم و بعد از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، گروهی تحت عنوان گروه جوانی جمعیت در معاونت بهداشتی شکل گرفته که مجری سیاست‌های جمعیتی، برنامه‌های مشاوره‌ای، درمان ناباروری و ...هستند.
وی افزود: با ایمان به این قضیه که رسانه نقش مهمی در جلب حمایت گروه هدف دارد امیدواریم با همکاری هم، در زمینه اطلاع‌رسانی به افرادی که مارا نمی‌شناسند یا به ما مراجعه نمی‌کنند یا به واسطه سواد سلامت پایین از یکسری خدمات محروم می‌شوند گامهای مثبتی برداریم.
افزایش تولید شیرخشک مشهد
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نیز در این نشست خبری اظهار کرد: یکی از کارخانه‌های بزرگ تولید شیرخشک در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارد و چیزی حدود 40 درصد کل شیرخشک کشور در این کارخانه تولید می‌شود.
دکتر علی روحبخش افزود: با توجه به کمبود شیرخشک بسیار پیگیر بودیم که تولید کارخانه را بالا ببریم که در ماه گذشته تولید این کارخانه به سه میلیون و 700 هزار رسید که رقم بسیار قابل توجهی است.
وی افزود: بیش از هزا میلیارد تومان بابت مطالبات شرکت‌های دارویی و تجهیزات پرداخت کردیم که حدود 60 تا 70 درصد مطالبات آنها پرداخت شد که خبر خوبی در جهت ارائه خدمات بهتر و تامین داروهای مورد نیاز است.
نظارت کامل بر آب شرب مشهد
دکتر فرشید وفا مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در مورد نظارت بر کیفیت آب مشهد با توجه به خشکسالی‌ها توضیح داد: در حال حاضر با پدیده تغییر اقلیم مواجهیم که خشکسالی‌ها، باران‌های سیل آسا و غیره از تاثیرات آن است.
وی افزود: در حوزه نظارتی نقش دانشگاه علوم پزشکی نظارت بر سامانه‌های آبرسانی و وضعیت شاخص‌های فیزیکی و شیمیایی آب شرب است که مورد توجه قرار می‌گیرد.
دکتر وفا گفت: با توجه به هشدارهایی که در کشور نسبت به مصرف بهینه آب شرب و جلوگیری از هدرفت آب و مدیریت ناترازی‌های موجود داریم، مدیریت این مهم، همکاری همگانی را می‌طلبد؛ چراکه اگر دسترسی به منابع آبی به دلیل ناترازی‌ها محدود شود، شاهد این خواهیم بود که در برخی از مناطق کیفیت برخی از پارامترهای آب شرب تحت‌الشعاع قرار گیرد.
وی افزود: تعداد سامانه‌های آبرسانی شهری در حوزه شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 52 سامانه است که با عنایت سایر شرکای ما 49 مورد از این سامانه‌ها، سامانه‌های آبرسانی با ریسک پایین هستند.
دکتر وفا ادامه داد: 1533 روستا، تحت پوشش دانشگاه داریم که هزار و 441 سامانه آبرسانی دارند و پوشش 200 درصدی نظارت بر این سامانه‌های آبرسانی اعمال می‌شود.
وی با ارائه گزارشی از نظارت‌های انجام شده در حوزه آب گفت: تعداد موارد کلرسنجی که از نقاط برداشت بر اساس جمعیت صورت گرفته است، 780 هزار و 905 مورد کلرسنجی با ضریب مرغوبیت و مطلوبیت 98 درصدی انجام گرفته که دو درصد دیگر نیز از طریق سایر شرکا پیگیری شده است.
دکتر وفا گفت: 16 هزار و 714 مورد نمونه‌برداری میکروبی داشتیم، همچنین 1547 مورد سنجش فلزات سنگین و مواد معدنی غیر سمی انجام شده است.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: با عنایت به سنجش‌های مداوم در استخرها، کمترین میزان شکایت‌های مردمی باوجود اینکه یکی از پرفراوانترین استان‌ها به لحاظ مجموعه‌های آبی هستیم را شاهد بوده‌ایم./933/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/854390/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رانش زمین در روستای گلی بجنورد + عکس

تصاویر؛ رانش زمین در روستای گلی – خراسان شمالی

آتالانتا و دبل کردن میلان طی یک فصل سری آ برای سومین بار / نکات آماری

لوکاس درست مثل ناچو خداحافظی می‌کند!‏

واژگونی مینی‌بوس سرویس معدن در محور بردسکن- سبزوار 11 مصدوم برجای گذاشت

نوک انگشت اندریک گل تماشایی وینی را خراب کرد

خلاصه بازی رئال مادرید 1 - اتلتیک بیلبائو 0

گل اول رئال مادرید به اتلتیک بیلبائو توسط والورده

خلاصه بازی آث میلان 0 - آتالانتا 1

انتخابی تیم ملی ووشو جوانان برگزار شد

عکس | رانش زمین در «روستای گُلی» بجنورد

کلاف سردرگم ورود زنان به ورزشگاه امام رضا مشهد؛ این‌بار امنیت آن‌ها تضمین می‌شود؟

واژگونی مینی‌بوس کارگران معدن در جاده سبزوار

خفت‌گیری این بار 50 متری خوابگاه دختران شهید بهشتی؛ دوربین دانشجو به سرقت رفت

جزئیات حادثه خونبار در سبزوار/ 11 زخمی در واژگونی مینی‌بوس معدن در محور بردسکن

مینی‌بوس سرویس معدن در محور بردسکن- سبزوار چپ کرد!

کشف معجزه ضرب گرفتن با انگشتان در محیط‌های شلوغ/ ویدئو

مورینیو: فرهنگ من با ترکیه متفاوت است

توسعه استان نتیجه تعامل، پیگیری و اعتماد مردم است

بسیج همه امکانات استان برای مقابله با تهدیدات زیستی و هجوم ملخ‌های کوهان‌دار

قتل زن باردار و جنین 6 ماهه‌اش توسط همسرش در نهبندان

تشدید نظارت سخت‌گیرانه بر معادن خراسان شمالی

نشست خبری اعلام برنامه های هفته سلامت خراسان برگزار شد

واژگونی مینی‌بوس سرویس معدن در محور بردسکن- سبزوار

ترنت: شادی خاصی نبود، گل مهمی زدم!‏

مصدومیت شدید ستاره دورتموند کواچ را ترساند!

چمپیونزلیگ زنان؛ بارسا چلسی را نابود کرد!

مگوایر لیون را در لیگ ‌1 سوژه کرد!

از هیجان گلزنی به اینتر به خودم آسیب زدم!

تساوی لورکوزن؛ بایرن نزدیک‌تر به قهرمانی!

مصدومیت هولناک در فرانسه؛ مچ تولیسو خُرد شد

داور بازی رئال برای سوت پایان نیمه اول عجله داشت!

دروازه خالی و ناکامی مهدی طارمی در گلزنی

هشدار نسبت به وقوع سیلاب در 17 استان

واژگونی مینی‌بوس کارگران معدن در محور بردسکن - سبزوار با 11 مصدوم

موسیقی بی کلام «چکامه‌ای برای آدلین» رنگین‌کمانی از احساسات

راز جنایت ساحلی نور فاش شد ؛ مرد میانسال قربانی طمع زوج سارق شد!

امیدوارم خدمت ام در شهر مقدس قم مورد رضایت مردم و خداوند باشد

ادعیه مجرب برای رفع گرفتاری‌ها با توسل به امام حسین (ع)

روبرتو دی متئو راز قهرمانی با چلسی در لیگ قهرمانان اروپا را برملا کرد

با این معجون قورمه سبزی دستپختت زبانزد همه میشه | راز خوش عطر شدن قرمه سبزی +ویدئو

هرگونه اقدامی برای متجاوزان خسارت‌بار خواهد بود

5 مسمومیت با قارچ در خراسان رضوی از آغاز سال

شهادت فاطمه حسونه بار دیگر خوی ددمنشانه‌ اسرائیل را به جهانیان اثبات کرد

مینی‌بوس کارگران معدن واژگون شد+ جزئیات

واژگونی مینی‌بوس سرویس معدن در محور بردسکن- سبزوار؛11نفر مصدوم شدند

کتاب سفیر معرفت راهی بازار نشر شد

معرفی کتاب/ پرواز مرغابی

معرفی کتاب/ کلنجار‌های خانم معلم

چرا گوشت گوسفند از دامداری تا بازار دو برابر می‌شود؟