سعدی؛ شاعری پارس نشین، که به زبان پارسی جانی دوباره داد
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - ابو محمد مشرف الدین مصلح بن عبدالله بن مشرف؛ متخلص به سعدی شاعر بزرگ و نامدار ایرانی است. در تقویم ایران زمین یکم اردیبهشت را به عنوان روز بزرگداشت این پادشاه سخن و معروف ایرانی نیز نامگذاری کردهاند.
سعدی، شاعر بزرگنام ایرانی که نوای دلانگیز اشعار او به گوش تمام جهانیان رسید. نام سعدی و اشعار زیبای او در تمام آثار و کتاب ها جامانده از گذشته ایران زمین برده شده است.
شعر های سعدی همچو نسیم دلپذیر بهاری است که در گوش درختان سیاه و بی جان زمستان، زمزمه میشود و به آن درختان، جانی دوباره میبخشد. سعدی هم همانند آن نیسم ملایم بهاری است که نوای اشعارش زبان پارسی نیز را دوباره زنده کرد. سعدی آن شاعری است که به مدت 35 سال در سرزمین های بیگانه تنها بود و فراغ دوری سرزمین خود را تحمل کرد. در این مدت همدم همیشگی شب های او اشعارش بود. او پس از آن همه دوری از ولایت خویش سرانجام به ایران باز گشت و این شاعر دست به قلم شروع به نوشتن سختی ها و تجربه های خود در این سفر دور و دراز میکند، که سرانجام این نوشته های بی پایان او کلیات سعدی میشود. که بیشتر شاعران از جمله شاعر معروف و سترگ ایرانی خواجه حافظه شیرازی، تحت تأثیر سبک سعدی قرار میگیرد و به سرودن غزل میپردازد. اشعار اخلاقی سعدی علاوه بر فارسی زبانان، بر روی دانشمندان و شاعران غربی نیز تأثیر بسیار گذاشته است.
کلیات سعدی که حاصل درد و رنج او در 35 سال است، از جمله مشهورترین کتابهای شعر خاورمیانه به شمار میآیند. کتاب کلیات سعدی در واقع از آثار او که شامل، گلستان به نثر، بوستان در قالب مثنوی و غزلیات، گردآوری شده است. سعدی در نوشتهها و اشعار خود از سبک عراقی نیز استفاده میکرد.
سعدی شیرازی، شاعری از سرزمین پارس، که باعت افتخار ایران و ایرانی شده است. مقبره او در شهر فرهنگ و هنر و ادب ایران، یعنی شیراز قرار دارد، که هرساله مردم پارس نشین به منظور روز بزرگداشت این شاعر نامآور ایرانی در آرامگاه او جمع میشوند و در کنار هم شانه به شانه این روز را جشن میگیرند.
-
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۴:۱۳
-
۸ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/855168/