پیام خراسان

آخرين مطالب

سنتی که زیر بار مشکلات اقتصادی رنگ می‌بازد اجتماعي

سنتی که زیر بار مشکلات اقتصادی رنگ می‌بازد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - آفتاب‌‌نیوز :
گزارش گرفتاری هموطنان برای یک خبرنگار کار راحتی نیست، آن هم در شرایطی که بخواهیم در رابطه با آیین و سنن باستانی ایران سخن بگوییم؛ آیین و سنت‌هایی که از آبا و اجداد نسل به نسل به دست ما رسیده است تا میراثدار تاریخ گذشتگان خود باشیم.
سالهاست مردم سرزمینم منتظر گشایشی در اوضاع اقتصادی و معیشتی خود هستند و تکرار نداشتن سرمایه به نوعی برای مردم عادت شده است تا با اندک داشته‌های خود گذران زندگی کنند.
دیگر سبک زندگی در ایران به گونه‌ای شده است که هر میزان بیشتر تلاش می‌کنیم، کمتر به ایده آل‌های زندگی دست می‌یابیم و کمتر می‌توانیم دید و بازدید‌های خانوادگی داشته باشیم تا صاحبخانه از روی میهمان و میهمان از میزبان خجل نباشد.
این تکرار مشکلات معیشتی، هزینه‌های بالای درمان، خانه به دوشی و مستأجری، عدم ثبات درآمد و اشتغال پایدار، جلو بودن نرخ تورم از درآمد خانوار‌ها و کوچک شدن سفره‌ها دیگر به عادت به صبر بدل شده است که در این میان خوشی‌ها و شادی‌ها محدودتر می‌شوند.
همچنان سالیان گذشته به شب یلدا و جشن و شادمانی نیاکان ایرانی به عنوان آغاز انقلاب زمستانی و بلند شدن روز‌های سال نزدیک می‌شویم، اما غم بزرگ نداشتن و سرخ نگه داشتن صورت از سیلی روزگار برای تهیه اندک مایحتاج پذیرایی از فرزندان در یک دورهمی ساده، بر چهره سرور و سالار خانواده نشسته است.
یلدای گرانی‌ها همچنان بر سر خانواده‌ها و اقشار ضعیف جامعه ایرانی سایه افکنده و این آیین سنتی و کهن ایران باستان که باید با شادی و دید و بازدید اقوام سپری شود، برای مردم بزرگ و نجیب ایران به غم سکوت بدل شده است.
در این گزارش به سراغ مدیر کل تعزیرات حکومتی استان قزوین رفتیم تا در مورد گرانی اجناس مورد نیاز مردم در ایام خاص همچون اعیاد، عزاداری‌ها و ماه مبارک رمضان گفتگو کنیم. علیرضا حسن‌پور مدیر کل تعزیرات حکومتی استان قزوین به گزارشگر اطلاعات می‌گوید: در رابطه با تنظیم بازار 3 رکن از مراجع مختلف تکالیف و وظایف مشخصی را بر عهده دارند و سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان آخرین حلقه نظارت بر بازار؛ رکن قضایی، رسیدگی کننده به تخلفات، صدور و اجرای آرا را بر عهده دارد.
وی می‌افزاید: سازمان تعزیرات حکومتی در سال‌های اخیر علاوه بر وظیفه رسیدگی به امور قضایی، وظیفه نظارتی خود را پر رنگ‌تر می‌کند و در کنار مراجع نظارتی در قالب گشت‌های مشترک در حال بازرسی و نظارت از بازار است.
حسن‌پور در مورد اقدامات اجرا شده برای تنظیم بازار شب یلدا اظهار می‌دارد: گشت‌های ویژه شب یلدا از تاریخ 15تا 30 آذرماه در استان قزوین با هدف کنترل و تنظیم بازار و ارائه کالا‌ها با نرخ‌های واقعی و پیشگیری از سوء استفاده برخی از فرصت طلبی‌ها شامل واگذاری کالا به صورت متقلبانه اعم از احتکار یا سایر تخلفات در کالا‌های مصرفی شب یلدا، فعال شده‌اند.
وی سرکشی و نظارت بر انبار‌های عمده نگهداری کالا، میادین میوه و تره بار، آجیل، خشکبار و دیگر ملزومات را از برنامه‌های مورد توجه همکاران تعزیرات در گشت‌های سیار ذکر و تاکید می‌کند: انتظار می‌رود علاوه بر این که مراجع نظارتی توجه بیشتر و پر رنگ‌تری در بازار برای کنترل و نظارت بر قیمت‌ها داشته باشند، شهروندان هم می‌توانند از طرق مختلف شامل تلفن 124سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی یا با مراجعه به سامانه 135تعزیرات حکومتی شکایت‌های خود را نسبت به تخلفات صورت گرفته اعلام کنند.
مردم همکار مراجع نظارتی باشند مدیر کل تعزیرات حکومتی استان قزوین با اشاره به این نکته که شهروندان برای اعلام شکایت در سامانه 135باید ثبت نام اولیه انجام دهند، می‌گوید: نظارت و بازرسی از تک تک اصناف برای مراجع نظارتی منطقی و معقول نیست و نقش نظارتی مردم در مبارزه با تخلفات اقتصادی تاثیرگذار است.
حسن‌پور می‌افزاید: سامانه نظارتی و ثبت شکایات مردمی 135سازمان تعزیرات حکومتی به صورت کشوری رصد می‌شود و در صورت ثبت درست شکایت شهروندان؛ موضوع تخلفات انجام شده به استان مربوطه ارجاع و ظرف موعد مشخص، گزارش عملکرد مرجع رسیدگی، ارائه می‌شود.
وی اضافه می‌کند: شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی و خدماتی مراتب را به سامانه ارتباطی www.tazirat 135.ir ثبت یا برای رسیدگی فوری به این مرجع مراجعه و شکایت‌های خود را با دریافت کد رهگیری رصد و پیگیری کنند.
وی در مورد قیمت‌گذاری اجناس توضیح می‌دهد: یک سری از اقلام مانند گوشت مرغ، لبنیات و نان قیمت‌های رسمی دارند، اما قیمت برخی از کالا‌ها در سال‌های اخیر به صورت تدریجی از قیمت‌گذاری اجباری خارج شده است و از سوی اتحادیه‌های مربوطه یا مرجع قیمت گذار، تعیین می‌شوند.
مدیر کل تعزیرات حکومتی استان قزوین در مورد بازرسی صنف فروشندگان سیار توضیح می‌دهد: هر چند برای دستفروشان قانون خاص تدوین شده است و تحت نظارت شهرداری‌ها هستند، اما تا کنون اراده‌ای برای ساماندهی این صنفی و صدور پروانه فعالیت برای فروشندگان سیار در اتاق اصناف پیش بینی نشده است.
حسن‌پور درباره اثرگذاری نظارت سازمان تعزیرات در کاهش قیمت‌ها، می‌افزاید: قطعا این که مشکلات اقتصادی گریبانگیر کشور است تردیدی وجود ندارد و اقدامات اجرا شده مراجع دولتی و حکومتی در تنظیم بازار، اثر گذار بوده است، اما کافی نیست.
وی مهمترین و کاربردی‌ترین ابزار نظارتی در حوزه بازار را مردم می‌داند و تاکید می‌کند: برای بهبود شرایط اقتصادی نیاز به عزم همگانی اعم از مسئولان و مقامات و مصرف کنندگان با نخریدن کالا‌های گران قیمت و رعایت قوانین و مقررات نسبت به تعیین قیمت کالا‌ها است تا بتوانیم اقتصاد را به یک شرایط دلخواه برسانیم.
جولان دلالان در میدان تره بار حجره‌داران میادین میوه و تره‌بار در واقع امانت فروش هستند و محصولات تولیدی کشاورزان و باغداران را تحویل می‌گیرند و با توجه به قیمت بازار به مغازه داران و میوه فروشان می‌فروشند و از بابت این فعالیت مبلغی را به عنوان حق‌العملکاری دریافت می‌کنند. اما در چند سال اخیر پدیده جدید دست به دست شدن میوه میان چند دلال در میدان میوه و تره بار رونق گرفته است و برخی از دلالان محصول را از حجره داران یا کشاورزان خریداری می‌کنند و سپس آن را با درصد سود مشخص به دلال دیگری می‌فروشند که این موضوع عاملی برای گران فروشی و افزایش قیمت نهایی کالا در دست مصرف کنندگان شده است.
محمدی که در حال خرید میوه از یک وانت دستفروش است، علت خرید از میوه فروش سیار را تفاوت فاحش قیمت میوه نسبت به مغازه‌ها ذکر می‌کند و می‌گوید: اختلاف قیمت میوه در مناطق مختلف شهر و همچنین در مغازه‌های میوه فروشی بسیار زیاد است و به مردم پیشنهاد می‌کنم در شهر بگردند و میوه‌های با قیمت مناسب‌تر را بخرند!
عمویی صاحب مغازه میوه فروشی هم از پایین آمدن شدید قدرت خرید مردم می‌گوید و می‌افزاید: وضع نامناسب اقتصادی در میزان کمی و کیفی خرید تاثیر گذاشته است به گونه‌ای که مشتریان در گذشته فله‌ای، کیسه‌ای و جعبه‌ای خرید می‌کردند، اما همان مشتریان 20ساله، الان یک تا 2 کیلو میوه بیشتر نمی‌خرند.
وی ادامه می‌دهد: سال‌های گذشته برای میوه شب یلدا سفارش خرید از قبل داشتیم، اما اکنون نه فقط سفارش میوه حذف شده است، بلکه خانواده‌ها از خرید میوه‌های لوکس مانند انگور، انار، کیوی، هندوانه و لیموشیرین خودداری می‌کنند، به طوری که هفته گذشته انار، لیمو شیرین و انگور شاهرودی را با قیمت 35تا 40هزار تومان می‌فروختیم، اما در هفته منتهی به یلدا همین میوه‌ها را باید بین 45تا 50هزار تومان از میدان میوه و تره بار بخریم و به قیمت بالاتر به مشتریان بفروشیم.
آجیل فروش راسته بازار هم می‌گوید: بالا بودن قیمت آجیل شب یلدا سبب شده است تا مردم بیشتر از تخمه آفتابگردان یا حذف پسته و بادام و فندق از آجیل استقبال کنند و گرانی‌ها سبب شده است هر سال دورهمی‌ها نسبت به گذشته کم رنگ‌تر شود.
قصابی راسته بازار هم با اشاره به این که کاهش قدرت خرید مردم بسیار نگران کننده است و مردم توان تامین مایحتاج زندگی خود را ندارند، می‌افزاید: اکنون روزی 30کیلوگرم گوشت هم نمی‌فروشم، در حالی که در گذشته روزانه گوشت یک گوساله 400کیلویی را می‌فروختیم!
منبع: روزنامه اطلاعات

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/788810/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجاوز مرد شیطان صفت به زن شوهردار مقابل چشمان فرزندانش/ شیشه را شکست و وارد خانه مان شد

اختلال در حرکت قطارهای خراسان رضوی و سرگردانی مسافران!

جاده‌های مناطق کوهستانی خراسان رضوی یخ‌زده است

50 دانش‌آموز روستایی جغتای پس از 2 روز سرگردانی در کوهستان به خانه رسیدند

یک کشته و یک مجروح بر اثر تصادف در محور نهبندان-بیرجند

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق بیرجند امروز و فردا چهارشنبه 28 آذر و پنجشنبه 29 آذر 1403

وقتی رسم «شوچله» در خراسان جنوبی بر گرانی‌ها غلبه می‌کند

ارسال 1850 اثر به رویداد مردمی طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی

یک کشته و یک زخمی بر اثر تصادف صبح امروز در محور نهبندان - بیرجند

بهسازی و روکش آسفالت بیش از 906 کیلومتر از محورهای خراسان جنوبی

ارسال 1850 اثر به دبیرخانه رویداد مردمی طلایه داران

خواننده زن سرشناس متهم به سرقت هنری شد/ جزئیات

کارشناسان حقوقی اسپانیایی خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل شدند

تصاویر/ برداشت پنبه از مزارع خراسان شمالی

مدیرکل آموزش و پرورش نقش نظارتی و اجرایی بر مقوله تعلیم و تربیت دارد

راز مهم درباره رونالدو فاش شد

راز سقوط بشار اسد از زبان سردار کوثری/ نیروهای ارتش سوریه خیانت کردند/ ایران به سوریه به صورت مستشاری کمک کرد

حضور قاضی کشیک در دادسراهای نظامی در تعطیلات اعلام شده

برنامه‌های سفر پزشکیان به خراسان شمالی

پسر عاشق زندگیش سیاه شد

آشنایی با جاذبه‌های مذهبی مشهد؛ از حرم امام رضا(ع) تا مساجد تاریخی

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق مشهد امروز و فردا چهارشنبه 28 آذر و پنجشنبه 29 آذر 1403

قیمت میوه و تره بار 28 آذر 1403

یک اقیانوس فضای بار!

کنکوری‌ها بخوانند؛ ترمیم معدل 2 بار در سال از 1404 امکان‌پذیر می‌شود

برف و کولاک همراه با طوفان شن در سرخس

اختلال در حرکت قطارهای خراسان رضوی

اسرائیل 248 بار آتش بس لبنان را نقض کرد

اسکان اضطراری 500 مسافر در مسیر تربت حیدریه به مشهد

مسیر ریلی بین المللی سرخس مشهد همچنان مسدود است

اختلال در حرکت قطار‌های خراسان رضوی/ سرگردانی مسافران!

قیمت میوه و سبزیجات در تره بار +جدول

جدیدترین قیمت میوه در آستانه شب یلدا در مشهد اعلام شد/امروز 28 آذر 1403

جدیدترین قیمت میوه و تره بار امروز 28 آذر 1403 در بازار تهران به صورت آنلاین

ترفندهای جلوگیری از یخ‌زدگی تاسیسات آب در روزهای خیلی سرد

ورود 50 تن هندوانه به بازار بجنورد برای شب یلدا

زمان سفر رئیس‌جمهور به خراسان شمالی اعلام شد

دستور توقف موقت افزایش نرخ خدمات توزیع گاز مایع به شرکت‌های فعال در کیش

روایت همسایگی با یک خانواده فلسطینی جایزه جهانی ادبیات فلسطین را کسب کرد

«شُعرایِ مُحَلّی سرا» روانه بازار کتاب شد

عرضه «زندگی محال» در کتابفروشی ها؛ قصه ارث ناگهانی برای معلم بازنشسته

انقلاب دیجیتال؛ تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر نحوه خرید کتاب

پویش «کتاب مامان» به مناسبت روز مادر برگزار می شود

کتاب «شب یلدا» احمدرضا احمدی به چاپ سوم رسید

«یول یورغونی»

چرا در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد زمان متوقف شده است؟

کتابی که پس از حمله به بیمارستان المعدانی غزه متولد شد

مشکلات بیمه‌ای ایثارگران بهمئی زیر ذره‌بین متولیان

جزئیات ثبت سفارش کالا بدون سابقه تا سقف 500 هزار دلار

وزیر نفت: برای ادامه تعطیلی‌ها بنا به شرایط تصمیم می‌گیریم