پیام خراسان

آخرين مطالب

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند! علمي

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند!
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - گاهی اوقات مغز را پیچیده‌ترین ماشین شناخته شده در جهان می‌نامند. اما محققان دریافته‌اند که مغز ما اطلاعات را با سرعت بسیار پایین 10 بیت بر ثانیه پردازش می‌کند.

انسان‌ها ترجیح می‌دهند این حس را داشته باشند که افکار و احساسات درونی آنها بسیار غنی‌تر از آن چیزی است که می‌توانند در لحظه بیان کنند. ایلان ماسک علنا در مورد این «مشکل پهنای باند» صحبت کرده است. او این موضوع را در پادکست جو روگان توصیف کرد. این موضوع آنقدر ماسک را آزار می‌دهد که در واقع یکی از اهداف بلندمدت خود را ایجاد رابطی قرار داده است که به مغز انسان اجازه می‌دهد مستقیماً با رایانه ارتباط برقرار کند، بدون آنکه سرعت کم صحبت کردن یا نوشتن مانع آن شود.
به نقل از ساینتیفیک امریکن، اما اگر ماسک موفق می‌شد، احتمالا ناامید می‌شد. بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده در Neuron، انسان‌ها با سرعت ثابت و بسیار آهسته‌ی حدود 10 بیت در ثانیه فکر می‌کنند، به یاد می‌آورند، تصمیم می‌گیرند و چیزها را با این سرعت تصور می‌کنند. در مقابل، سیستم‌های حسی انسان، داده‌ها را با سرعت حدود یک میلیارد بیت در ثانیه جمع‌آوری می‌کند. این پارادوکس زیستی که در مقاله جدید مورد توجه قرار گرفته است، احتمالا به ایجاد این احساس نادرست کمک می‌کند که ذهن ما می‌تواند به طور همزمان درگیر افکار به ظاهر نامحدود شود. این پدیده‌ای است که نویسندگان مطالعه آن را «توهم ماسک» می‌دانند.
مارکوس مایستر(Markus Meister)، یکی از نویسندگان این مطالعه، عصب شناس در موسسه فناوری کالیفرنیا، می‌گوید: مغز انسان بسیار کمتر از آن چیزی که ما فکر می‌کنیم تأثیرگذار است. وقتی صحبت از تصمیم‌گیری می‌شود، بسیار کندتر است و به طرز مضحکی کندتر از دستگاه‌هایی است که با آنها تعامل داریم.
مایستر و یکی از نویسندگان جییو ژنگ(Jieyu Zheng)، کاندیدای دکترای نوروبیولوژی در کلتک، همچنین در مقاله خود تاکید می‌کنند که مغز ما تنها می‌تواند یک کار را به آرامی در یک زمان انجام دهد. به گفته مایستر، حتی اگر ماسک بتواند مغز خود را به رایانه متصل کند، باز هم نمی‌تواند سریع‌تر با آن ارتباط برقرار کند.
تحقیقات جدید بر پایه دهه‌ها مطالعات روان‌شناسی استوار است که نشان می‌دهد انسان‌ها به طور انتخابی تنها بخش کوچکی از اطلاعات را از تجربیات حسی خود درک می‌کنند. مایستر می‌گوید: ما فقط می‌توانیم به موارد زیادی توجه کنیم، و این همان چیزی است که به تجربه آگاهانه ما تبدیل می‌شود و وارد حافظه می‌شود. او ادامه می‌دهد که آنچه در مطالعات گذشته گم شده است، «هرگونه حس اعداد» است. او و ژنگ مقاله مروری جدید خود را برای پر کردن این شکاف انجام دادند.
مایستر و ژنگ داده‌های مطالعات در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی، علوم اعصاب، فناوری و عملکرد انسانی را گردآوری کردند. آنها از این داده‌های مختلف از سرعت پردازش تک‌ نورون‌ها گرفته تا توانایی‌های شناختی قهرمانان حافظه برای انجام بسیاری از محاسبات خود استفاده کردند تا بتوانند در مطالعات مقایسه انجام دهند.
آنها براساس تحقیقاتی که نزدیک به یک قرن را در بر می‌گیرد، دریافتند که شناخت انسان به طور مکرر بین پنج تا 20 بیت در ثانیه کار می‌کند، با رقم تخمینی حدود 10 بیت در ثانیه. ژنگ می‌گوید: این عدد بسیار شگفت‌انگیز بود. او می‌افزاید، بر اساس این یافته، او و مایستر همچنین محاسبه کردند که کل اطلاعاتی که یک فرد می‌تواند در طول عمر خود بیاموزد، می‌تواند به راحتی در یک یواس‌بی فلش درایو قرار بگیرد.
از سوی دیگر، نویسندگان دریافتند که سیستم‌های حسی انسان مانند بینایی، بویایی و صدا بسیار سریع‌تر عمل می‌کنند و حدود 100 میلیون برابر نسبت به شناخت سریع‌تر هستند. مایستر می گوید: وقتی این اعداد را کنار هم می‌گذارید، متوجه می‌شوید این شکاف بزرگ وجود دارد. این پارادوکس، فرصت‌های جالب جدیدی برای علم به وجود می‌آورد تا تحقیقات را به گونه‌ای متفاوت سازماندهی کند.
اطلاعات غنی که توسط حواس ما منتقل می‌شود نیز به این تصور نادرست کمک می‌کند. مایستر می‌گوید که وقتی از مردم خواسته می‌شود آنچه را که خارج از مرکز دیدشان است، توصیف کنند، «به سختی چیزی را تشخیص می‌دادند». از آنجایی که چشمان ما توانایی تمرکز بر هر جزئیاتی را در اطراف خود دارد، ذهن ما این توهم را به ما القا می‌کند که این موارد همیشه به طور همزمان وجود دارند، حتی اگر در واقع برای ثبت آنها باید روی جزئیات بصری خاصی تمرکز کنیم. پدیده مشابهی با توانایی ذهنی رخ می‌دهد. مایستر می‌گوید: در اصل، ما می‌توانیم افکار مختلف زیادی داشته باشیم و شناخت خود را به روش‌های مختلف هدایت کنیم، اما در عمل، در هر لحظه فقط می‌توانیم یک فکر داشته باشیم.
نویسندگان می‌نویسند که یافته‌ها سوالاتی را در بسیاری از حوزه‌ها، از تکامل و فناوری گرفته تا مقایسه بین گونه‌ها، ایجاد می‌کند.
یکی از سؤالاتی که مایستر و ژنگ در مورد آن بسیار کنجکاو هستند، این است که چرا قشر جلوی مغز که تصور می‌شود مقر کنترل شخصیت و رفتار است، میلیاردها نورون را در خود جای داده و در عین حال توانایی تصمیم‌گیری ثابتی دارد که اطلاعات را تنها با 10 بیت در ثانیه پردازش می‌کند. نویسندگان گمان می‌کنند که پاسخ ممکن است با نیاز مغز به تعویض مکرر وظایف و ادغام اطلاعات در مدارهای مختلف مرتبط باشد. اما برای آزمایش این فرضیه به مطالعات رفتاری پیچیده‌تری نیاز است.
مایستر می‌گوید، یکی دیگر از سؤالات مهم بی‌پاسخ این است که چرا مغز انسان می‌تواند تنها یک کار را در یک زمان انجام دهد. او می‌گوید: اگر می‌توانستیم 1000 فکر به طور موازی داشته باشیم، هر کدام با سرعت 10 بیت در ثانیه، اختلاف چندان نخواهد بود. اینکه چرا انسان‌ها قادر به انجام این کار نیستند، یک راز عمیق است که تقریبا هیچ چیز در مورد آن شناخته نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/790372/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدور هشدار آلودگی هوا برای10 شهر+ اسامی

متهم چای دبش: من یک کارتابل داشتم

جا دادن یک زمین فوتبال روی یک قاشق چای‌خوری!

استاندار خراسان رضوی با مادر شهید رئیسی دیدار کرد

نمایشگاه توانمندی‌های بانوان در چناران برپا شد

تصاویر/برگزاری چهارمین رویداد آموزشی و تخصصی توانا در محل دانشگاه آزاد بجنورد

چین به دنبال راز شکل‌گیری جهان هستی از روی ذرات شبح

اسکوچیچ: شکل باخت‌های تراکتور فاجعه‌بار است

پایتخت یمن بار دیگر هدف حمله هوایی قرار گرفت

اعزام 80 نفر از مداحان خراسانی جهت دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی

گلایه از عملکرد سلیقه‌ای بانک‌ها در پرداخت وام مسکن

نصب کنتورهای دیواری انشعابات آب خراسان جنوبی اختیاری شد

قاتل بی‌رحم دختر مشهدی به سزای عملش رسید

آحاد جامعه در حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست نقش دارند

منزلت حضرت زهرا(س) در نگاه امام مهربانی‌ها

چینی‌ها به دنبال کشف راز خلقت جهان با ذرات شبح!

دوازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش/ قاضی: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است

جریمه شرکت اسرائیلی به دلیل جاسوسی از واتس اَپ

اتوبوس رایگان برای بانوان

محصولات خراسان شمالی با نام سایر استان‌ها صادر می‌شود

معرفی حجت‌الاسلام رضا محمدی به عنوان امام جماعت استانداری خراسان شمالی

تصاویر/شب یلدای ماموران پلیس خراسان شمالی در پاسگاه

تصاویر/توزیع بسته‌های یلدایی در میان اقشار نیازمند خراسان شمالی

تصاویر/تهیه و توزیع بسته‌های یلدایی بین نیازمندان توسط نواحی مقاومت بسیج خراسان‌شمالی

ساخت نورون مصنوعی لیزری که یک‌میلیارد بار سریع‌تر از نورون بیولوژیکی است

تاریخ دقیق آلودگی هوا در 10 شهر بزرگ ایران اعلام شد +جزئیات و اسامی

فردا هوای تهران آلوده خواهد بود | امشب در این نقاط پایتخت برف می بارد

امشب در این نقاط پایتخت برف می بارد

پس از 5 سال انتظار؛ علی علیپور از حامد لک انتقام گرفت + فیلم/ جای ساکت الهامی خالی؛ لک این بار فریب خورد!

سازمان هواشناسی برای 10 کلانشهر هشدار زرد صادر کرد

خواب زمستانی برای انسان

اعلام آمادگی برای راه‌اندازی گاوداری 6 هزار رأسی در خراسان شمالی

دستگیری 16 خرده‌فروش و 17 معتاد متجاهر در طرح آرامش در اسفراین

تاکید مدیرعامل سازمان برای ارتقاء سطح خدمات فرودگاهی به عنوان دروازه ورود گردشگران به کیش

«رزم نامه ی افتخار»

بشیریه: هابز در بهیموت دائم بر تربیت سیاسی مردم تاکید می کند / مردم بدون تربیت سیاسی به سوی جنگ همه علیه همه می روند

پرداخت کمک معیشت دولتی ماهانه برای زنان سرپرست خانوار | واریز شبانه 450/000 تومان یارانه معیشتی +نحوه ورود به سامانه حمایت معیشتی

احداث چایخانه رضوی در دانشگاه آزاد اسلامی کرج

راز رضایت پست‌دکتری‌ها در صنعت؛ درآمد بالاتر، فرصت‌های بیشتر

راز پرونده قتل زنی در پایتخت افشا شد

استفاده از لامپ‌های پرمصرف توسط آجیل فروش‌ها از زبان شهروند فاروجی + فیلم

قتل برادرزن در ورامین/ قاضی به دفاع مشروع متهم توجه خواهد کرد

پیدا شدن قاتل پس از 26 سال/ راز قتل وحشیانه فاش شد

واتس اپ هک شد

جدول خاموشی برق خراسان شمالی فردا یکشنبه دوم دی ماه 1403 منتشر شد

دوازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد

یکی از چالش‌های توسعه خراسان شمالی ضعف‌ ساختاری در حمل و نقل است

حمله به کاربران واتساپ کار چه کسی است؟

راهنمای کامل تور مشهد

انتصاب یک زن به‌سمت رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اولین بار