پیام خراسان

آخرين مطالب

کشف کرم های غول پیکر در اعماق تاریک اقیانوس علمي

کشف کرم های غول پیکر در اعماق تاریک اقیانوس
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - اقیانوس محلی اسرارآمیز بوده و هر بار با پژوهش‌های جدید، دانشمندان را شگفت‌زده می‌کند. این بار کشف کرم های غول پیکر در اقیانوس خبرساز شده است.

اقیانوس برای کسانی که به دنبال پیچیدگی‌های زندگی یا مسائل مربوط به آفرینش هستند، جذابیت خاصی دارد. آب‌هایی سرشار از رازهای مختلف درباره موجودات زنده در سایزهای مختلف که می‌توان در میان آن‌ها به پلانکتون‌های کوچک تا نهنگ‌های غول پیکر اشاره کرد.
هر چند از گاهی شاهد یافته‌هایی جدید از سوی دانشمندان و پژوهشگران در زمینه اقیانوس‌ها و شگفتی‌های آن هستیم که درهای جدید از آفرینش و رازهای آن را به روی ما باز می‌کند؛ این بار همراه ما در گجت نیوز باشید تا پرده از رازی جدید از رمز و رازهای اقیانوس‌ها برداریم.
زندگی در زیر بستر اقیانوس‌ها جریان دارد
در کاوش‌های جدید انجام شده، کرم‌های غول پیکر را درون حفره‌های پنهان زیر آب‌های اقیانوس آرام شرقی پیدا کرده‌اند؛ این منطقه از نظر آتشفشانی میان صفحه‌های پوسته زمین، فعالیت زیادی دارد. در این تونل‌های بسیار درهم‌تنیده و تنگ تصور بر این بود که فقط میکروارگانیسم‌ها وجود دارند، اما شرایط به گونه‌ای دیگر رقم خورده است.
در این ماموریت پژوهشی از یک زیردریایی کنترل از راه دور استفاده شد و در طول فرایند کاوش، تکه‌هایی از پوسته کف اقیانوس را برداشت تا نگاهی به دنیای زیر آن کند. گزارش‌های مربوط به کاوش در سریع‌ترین زمان از سوی دکتر مونیکا برایت و سابین گولنر، رهبران تحقیق انجام شده در مجله Nature Communications منتشر شد. هدف از این تحقیق و انتشار گزارش درباره پژوهش انجام شده نشان دادن چگونگی زندگی کرم ها، حلزون‌ها و باکتری‌های شیمیایی در شرایطی است که هرگونه احتمال وجود حیات در چنین شرایط عجیب و پیچیده‌ای، منتفی به نظر می‌رسد.
کرم‌های غول پیکر و زندگی در مکانی دور از انتظار
در گذشته دانشمندان بر این باور بودند که میکروب‌ها و ویروس‌ها می‌توانند در پوسته کف اقیانوس‌ها و در بخش زیرین دریچه‌های گرمابی زندگی کنند، اما هم اکنون به نظر می‌رسد جاندارانی مانند کرم های غول پیکر هم توانایی زندگی در بخش ذکرشده را دارند. زمین‌شناسان مدت زمان زیادی است فعالیت‌های آتشفشانی و پوسته زمین کف اقیانوس‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند، اما ایده دسته‌بندی حیوانات و جانوران زنده در آن به نوعی تخیلی بود. این کرم‌های لوله‌ای که طول آن‌ها به نیم متر می‌رسد، می‌توانند با مصرف باکتری‌های شیمیایی که مواد شیمیایی معدنی را به مواد مغذی تبدیل می‌کنند، زنده بمانند.
دانشمندان در بررسی‌های خود متوجه شدند که موجودات از این حفره‌های پنهان به عنوان پناهگاه‌های طبیعی استفاده می‌کنند. دمای این بخش و محیط زندگی کرم ها و موجودات در مقایسه با اقیانوس‌ها، بسیار گرم‌تر بوده و برابر با 24 درجه سانتی گراد است؛ این محیط و گرمای آن ناشی از فعالیت‌های زمین‌شناسی است. گولنر به عنوان یکی از نویسندگان نشریه اظهار داشت کشف این که چگونه می‌توان زندگی را در چنین محیط‌های دشواری یافت، شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که وقتی فضا و مواد مغذی در دسترس باشد، زندگی می‌تواند معنا پیدا کند.
بر اساس یافته‌های جدید محققان می‌توان گفت کرم‌های غول پیکر ممکن است از طریق کانال‌های زیرزمینی حرکت کنند که این مسئله نشان‌دهنده احتمال وجود شبکه گسترده از حیات در لایه زیرین بستر دریا است. با حذف کردن لایه‌های رویی بستر اقیانوس، حفره‌هایی پیدا شد که در آن کرم‌های لوله‌ای بزرگ، حلزون‌ها و دیگر موجودات زندگی می‌کردند؛ دانشمندان معتقدند با یک اکوسیستم ناشناخته مواجه هستند.
یکی از اساتید جانورشناسی و زیست‌شناسی دریایی در دانشگاه وین با نام برایت، اظهار داشته است که ما باید از هر آن چیزی که در سطح و در پایین آن زندگی می‌کنند، محافظت کنیم؛ چرا که هر دو برای سلامت اکوسیستم ضروری هستند. کارشناسان در یافته‌های خود متوجه شده‌اند که دریچه‌ها می‌توانند محلی برای میزبانی گروه‌های متراکم باکتریایی باشند که در نوع خود، موجب رشد برخی جانوران خاص می‌شوند. کرم‌های لوله‌ای در این مناطق رشد کرده و به واکنش‌های شیمیایی که موجب تولید مواد مغذی می‌شوند برای ادامه حیات خود، چشم دوخته‌اند.

پیام خراسان


چرا کرم های اقیانوس حائز اهمیت هستند؟
یکی از بزرگ‌ترین نکات این پژوهش را باید وجود احتمال حیات، حتی در محیط‌های دشوار دانست. در طول سال‌های گذشته، تحقیق‌های زیادی پیرامون زندگی و وجود حیات در کف اقیانوس‌ها انجام شده و نتایج آن را می‌توان شگفت‌انگیز دانست. بد نیست بدانید برخی از شواهد وجود چنین گونه‌های شگفت‌انگیزی به اواخر 1970 میلادی مربوط است، اما به نظر می‌رسد هر کشف جدیدی دارای پیچیدگی‌های خاص و منحصر به فرد خود است.
اینطور که پیداست، مطالعه جانوران دریچه‌های جدید را بازگشایی کرده تا بتوان به حیات گسترده‌تری در بخش‌های زیرزمینی دست یافت. از طرف دیگر به خوبی نشان داده شده است که حیات در دریا با راه‌های بی‌شماری به منظور گسترش همراه بوده و بدین ترتیب، کنجکاوری کاوشگران را برانگیخته است. این اکتشاف‌های جدید با نگرانی‌های زیادی همراه بوده است. به عنوان مثال، برخی پیشنهادها با هدف استخراج معادن در اعماق اقیانوس‌ها می‌تواند حیات و زندگی را در اکوسیستم‌های آسیب‌پذیر با خطرهای زیادی مواجه کند. با لایروبی، حفاری یا سایر فعالیت‌ها ممکن است زندگی جانوران همانند کرم های غول پیکر در زیر بستر اقیانوس‌ها در معرض نابودی قرار بگیرد.
این مطالعه انجام شده نشان می‌دهد باید بحث و برنامه‌های گسترده‌تری با هدف حفاظت از حیات در اقیانوس‌ها شکل بگیرد. بسیاری از دانشمندان درخواست‌هایی را برای مدیریت دقیق موارد موردنظر ارائه کرده‌اند که می‌تواند باعث جلوگیری از آسیب دیدن موجودات دریایی زنده در بستر اقیانوس‌ها شود. محققان بر این باور هستند که دامنه کامل تنوع زیستی در اقیانوس‌ها بسیار گسترده بوده و هنوز بسیاری از آن‌ها ناشناخته باقی مانده‌اند. تعادق دقیق میان اکتشاف‌های علمی و استخراج منابع موردنیاز باید برقرار شود.
جمع‌بندی
دیگر نمی‌توان گفت تاریکی در اعماق اقیانوس‌ها و فشار در بخش‌های پایین موجب جلوگیری از حیات جانوران می‌شود. اقیانوس‌ها ثابت کرده‌اند که می‌توانند میزبان موجودات زیادی در بخش‌های مختلف یا ناشناخته باشند. تحقیق‌های در حال انجام دریچه‌های جدید را به روی ما بازگشایی خواهند کرد. این پژوهش راه را برای درک عمیق‌تر ظرفیت زندگی و سازگاری با شرایط خاص در بخش‌های زیرین اقیانوس، هموارتر کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/806948/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سامانه فروش بلیت جشنواره موسیقی فجر خراسان رضوی معرفی می‌شود

واریز 2177 میلیارد ریال به حساب شهرداری‌های خراسان جنوبی

توسعه حوزه سلامت خراسان جنوبی با استفاده از ظرفیت معادن

لزوم استفاده از ظرفیت نخبگان برای توسعه خراسان جنوبی

هاشمی: خراسان جنوبی در تخصیص امکانات و تجهیزات درمانی و بهداشتی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد

خراسان جنوبی در تخصیص امکانات و تجهیزات درمانی و بهداشتی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد

پیش بینی جوی پایدار تا پایان هفته در خراسان جنوبی

توسعه کمی و کیفی حوزه بهداشت و درمان خراسان‌جنوبی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان

خراسان شمالی در حوزه زیربنایی دچار عقب‌ماندگی است

اقدامات دادگستری البرز در راستای کاهش آسیب‌ های اجتماعی در بین دانش آموزان/اجرای طرح «قاضی در مدرسه» در 69 مدرسه البرز

پیش‌بینی تحقق 1500 میلیارد تومان از بودجه شهرداری بجنورد

سایه آلودگی هوا بر سر بجنورد

امسال قریب به 8 هزار دانش آموز در اعتکاف دانش آموزی پیشتازان شرکت کردند

برگزاری مراسم اعتکاف در مسجد جامع شهر زیارت

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت وارد مدینه شد

قاضی‌زاده: FATF مانند برجام یک طرفه است

قاضی‌زاده هاشمی: FATF مانند برجام یک طرفه است

جذب 288 میلیارد تومان اعتبار برای شرکت گاز خراسان شمالی در سال جاری

امکان تردد واگن‌های تاجیکستان برای حمل بار از ایران

مسمومیت 23 دانش آموز دختر در مراسم اعتکاف در یک مسجد/ اطلاعیه فوری آموزش و پرورش

بزرگ‌ترین بانک ایتالیا برای نخستین بار بیت کوین خریداری کرد

149 نیروی کار ایرانی استان جایگزین اتباع خارجی غیرمجاز شدند

اطلاعیه فوری آموزش و پرورش در خصوص گازگرفتگی 23 دانش آموز دختر در مراسم اعتکاف

قیمت انواع ماهی در میادین تره بار

قیمت ماهی در بازارهای میوه و تره بار چقدر است؟

مسموم شدن دانش‌آموزانی که به اعتکاف رفته بودند خبرساز شد

مسمومیت 23 دانش آموز در مراسم اعتکاف در مسجد یک شهر

37 هزار نفر تحت پوشش بهزیستی نیشابور هستند

200 نیروگاه خورشیدی 3 مگاواتی تا اوج بار 1404 به مدار می‌آید

تزریق سالانه 2.2 میلیون کیلو ترکیبات کلر به آب شرب خراسان رضوی

تعطیلی ادارات و بانکهای مشهد فردا پنجشنبه 27 دی ماه 1403/ آیا فردا تعطیل است؟

«قاتل کلنگی» در زندان مُرد!

ورود بیش از 60 هزار گردشگر به قشم همزمان در روز پدر

قاچاقچی مغز بادام در فامنین جریمه شد

554کامیون با اضافه تناژ بار در قزوین توقیف شد

ورود محموله 2 هزار تنی قطار خواف – هرات به افغانستان

سرلشکر سلامی: سپاه در عرصه خدمت‌رسانی به مردم حضوری همیشگی دارد

جراحی مغز جنین درون رحم مادر برای نخستین بار در ایران + فیلم

سلامی: هرگز میدان را ترک نمی‌کنیم/ تا آخر پای مردم می‌مانیم

سردار سلامی: مردم، قدرت و پشتوانه اصلی این کشور در همه ابعاد هستند/ هرگز میدان را ترک نخواهیم کرد

کشف الگوی ماهرانه خالکوبی مومیایی 800 ساله پرو که با تتوهای امروزی رقابت می‌کند/ تصاویر

اختصاص 173 میلیارد ریال برای احیای جنگل‌های خراسان‌ شمالی

بودجه عمرانی شهرداری بجنورد 4 برابر شد

پروازهای بجنورد به تهران از سر گرفته می‌شود

قطع درخت در جنگل‌های هیرکانی خراسان شمالی به صفر رسید

وزیر فرهنگ: همه جهان ایران را با ادبیات می‌شناسند

معاونت فرهنگی کارهای اصلی خود را در خانه کتاب انجام می‌دهد

نشاط‌ آوری را به‌ صورت جمعی و مشارکتی ایجاد کنیم/ ورزش‌ های باستانی سلامت را تامین و تضمین می‌کند

برنج ایرانی گران شد

گازگرفتگی 23 دانش آموز در مراسم اعتکاف یک مسجد